50 cent nettovärde

Hur mycket är 50 Cent värt?

50 cent nettovärde: $ 30 miljoner

50 Cent nettovärde, intyg och konkurs: 50 Cent är en amerikansk rappare, producent, skådespelare och entreprenör. I skrivande stund är 50 Cents nettovärde 30 miljoner dollar. Under sin karriär hittills har 50 Cent tjänat minst 260 miljoner dollar från sina olika ansträngningar, särskilt att sälja skivor, turnéer och flera varumärkespartnerskapsavtal. Tyvärr har han också spenderat överdådigt (särskilt på fastigheter, bilar och rättegångar), vilket fick honom att ansöka om kapitel 11 i konkurs i juli 2015. Mycket mer om den arkivering senare i den här artikeln. 50 Cents nettovärde var som högst 100 miljoner dollar.

Tidigt liv

50 Cent föddes Curtis James Jackson III den 6 juli 1975 i Queens, New York City. Han växte upp i södra Jamaica grannskapet av sin mor, Sabrina, som var en droghandlare. Hon dog när Jackson bara var åtta år gammal. 50 Cent uppfostrades sedan av sin mormor. Vid 12 års ålder började han handla med narkotika efter skolan. I 10: e klass arresterades han när han fångades av metalldetektorer på sin gymnasium och försökte få in vapen och drogpengar. Han arresterades igen 1994 för att ha sålt kokain till en undercover-polis och arresterades igen när en polissökning i hans hem avslöjade heroin, crack-kokain och en pistol. Han tjänstgjorde sex månader i ett startläger och fick sin GED.

Tidig karriär och skytte

Jackson fick tyst popularitet när han släppte en kontroversiell underjordisk rap-singel 'How To Rob'. I maj 2000 var han redo att släppa 'Thug Love', en singel med Destiny's Child, när han blev skjuten och på sjukhus. Han hade attackerats av en skytt utanför hans mormors hem i Queens. En angripare (påstådd angripare Darryl Baum, som var Mike Tysons livvakt) avfyrade nio skott och 50 cent sköts i handen, armen, höften, båda benen, bröstet och vänster kind. Angriparen dödades tre veckor senare. 50 Cent var på sjukhuset i 13 dagar, och medan han var där undertecknade han ett publiceringsavtal med Columbia Records. Han tappades dock av Columbia när han försökte publicera låten 'Ghetto Qu'ran'. Han var också svartlistad av den amerikanska inspelningsindustrin som helhet, så han åkte till Kanada för att spela in låtar för mixtapes för att bygga upp sin popularitet. År 2002 släppte han mixbandet 'Gissa vem är tillbaka?'.

Rise to Fame

Jackson upptäcktes av Eminem 2002. Eminem var så imponerad av 'Gissa vem är tillbaka?' att han bjöd in Jackson till Los Angeles för att träffa Dr. Dre. 50 Cent tecknade ett skivkontrakt på 1 miljon dollar och släppte 'No Mercy, No Fear'. Eminems film '8 Mile' innehöll en 50 Cent-låt på soundtracket. 50 Cent fick enorm popularitet 2003 med sitt debutalbum 'Get Rich or Die Trying'. Det debuterade som nummer 1 på Billboard-listorna och sålde nästan en miljon exemplar under de första fyra dagarna. På bara en vecka satte lead-singeln 'In Da Club' rekordet för den mest lyssnade låten i radiohistorien. Kort därefter gav Interscope 50 sin egen etikett, G-Unit Records. Jackson släppte sitt nästa album i mars 2005, 'The Massacre'. Det var en annan vild framgång, som sålde 1,14 miljoner exemplar under de första fyra dagarna och hade plats nummer ett på Billboard-listorna i sex solida veckor. Hans tredje album kom ut 2007, 'Curtis', som debuterade som nummer 2 på Billboard 200. 'Before I Self Destruct', album nummer fyra, släpptes i november 2009. Oenigheter med skivbolaget försenade sitt femte album, 'Street King Immortal' fram till november 2012. Hittills har hans studioalbum sålt över 21 miljoner enheter.

Brad Barket / Getty Images

Andra sysslor

Under sin relativt korta tid i rampljuset grundade 50 Cent etiketten G-Unit records, lanserade G-Unit klädföretag och har till och med spelat i flera filmer med legender som Al Pacino och Robert Deniro . Han bildade ett boxningsföretag, Money Team, 2012.

Konkursansökan

Den 13 juli 2015 rapporterade Wall Street Journal att 50 Cent hade ansökt om kapitel 11 personligt konkursskydd. Konkursen lämnades in till USA: s konkursdomstol i Hartford Connecticut eftersom 50 är bosatt i Connecticut.

Vid tidpunkten för inlämningen bodde 50 i Mike Tysons gamla herrgård belägen på 50 Poplar Hill Dr, Farmington, CT 06032. I arkiveringen rapporterade 50 Cents tillgångar till ett värde av mellan 10 och 50 miljoner dollar. Han hävdade att han hade lika stora skulder.

Ansökan gjordes dagar efter att en jury beordrade 50 att betala Rick Ross ex-flickvän, Lavonia Leviston, en dom på 5 miljoner dollar för att avsiktligt släppa ett sexband där hon presenterades. Domen bestod av 2,5 miljoner dollar för att ha använt hennes bild utan tillstånd och ytterligare 2,5 miljoner dollar för emotionell nöd. Domaren beordrade i det fallet också herr Jackson att framlägga bevis på inkomst och värde så att juryn kunde fastställa ytterligare straffskador.

Domen på 5 miljoner dollar kom ungefär ett år efter att en annan domare beordrade 50 att betala 17,5 miljoner dollar i skadestånd som en del av ett varumärkesintrångsfall relaterat till en tidigare partner i ett hörlursföretag. I kombination tittade han på 22,5 miljoner dollar i potentiella juridiska domar innan straffskador beräknades i sexbandet.

Konkursansökan var åtminstone delvis ett strategiskt drag av följande tre skäl:

  • # 1) För att förhindra att kreditgivaren (Lavonia Leviston) kan störa sin affärsverksamhet och placera pant på sina tillgångar.
  • # 2) Att tvinga borgenären till förhandlingsbordet för att få ner domen på 5 miljoner dollar.
  • # 3) För att förhindra att juryn i sexbandet kan bevilja Leviston ytterligare straffskador.

Han skulle senare förklara:

'' När du är framgångsrik och så blir du ett mål. Jag vill inte vara en bullseye. Jag vill inte att någon ska välja mig som killen som de bara kommer till med astronomiska påståenden och går igenom allt detta. Jag tar försiktighetsåtgärder som alla bra affärsmän skulle vidta i denna situation. ''

Och hans advokat följde upp med:

'Inlämningen tillåter Mr. Jackson att fortsätta sitt engagemang med olika affärsintressen och fortsätta sitt arbete som underhållare, medan han bedriver en ordnad omorganisation av sina ekonomiska angelägenheter.'

Vitamin Vatten Deal

50 Cents mest lysande finansiella investering kom när han förhandlade om en minoritetsandel i vitaminvatten i utbyte mot att vara deras kändis talesman och låna ut sitt namn för 'Formula 50' -drycket. Coca-Cola-företaget förvärvade vitaminvatten från Glaceau för 4,1 miljarder dollar och tjänade 50 cent ungefär tio gånger mer pengar än han någonsin hade gjort rappning. 50-talets andel i vitaminvatten rapporterades ursprungligen vara 10%, vilket skulle ha inneburit 410 miljoner dollar i hans fickor. Detta nummer avvisades i stor utsträckning av investeringsbanker som var bekanta med affären som antydde att 50-talets andel var närmare 2,5%, vilket innebär att han tjänade 100-150 miljoner dollar från försäljningen (före skatt). Fortfarande inte dåligt!

Resultat efter år

2007: 32 miljoner dollar
2008: 150 miljoner dollar
2009: 20 miljoner dollar
2010: 8 miljoner dollar
2011: 6 miljoner dollar
2012: 7 miljoner dollar
2013: 7 miljoner dollar
2014: 8 miljoner dollar
2015: 4 miljoner dollar
2016: 6 miljoner dollar
2017: 5 miljoner dollar
2018: 4 miljoner dollar
2019: 4 miljoner dollar

Totalt: 261 miljoner dollar

Solid Vodka Deal

I juli 2017 rapporterades (men inte bekräftat) att 50 hade sålt sin minoritetsandel i Effen Vodka för 60 miljoner dollar. 50 Cent tog till Instagram för att bekräfta att affären hände, men bekräftade inte faktiskt numret på 60 miljoner dollar som kan spåras tillbaka till DJ Envy i The Breakfast Club radioprogram. Envy rapporterade numret men lämnade ingen källa eller verifiering. Det är möjligt att antalet kom från 50, vilket skulle vara väldigt intressant att veta och kan betyda att det är riktigt, men det kan också vara en överdrift. Vi väntar för närvarande på mer officiella verifieringskällor och därför är numret ännu inte inräknat i 50-talets nettovärde som anges ovan.

Privatliv

50 Cent har en son med före detta flickvän Shaniqua Tompkins. Marquise Jackson föddes i oktober 1996. Tompkins stämde senare Jackson för 50 miljoner dollar, men dräkten avvisades. De två har fejdat över sociala medier många gånger.

50 stödde president George W. Bush 2005 efter att rapparen Kanye West kritiserade presidenten för ett långsamt svar på orkanen Katrina. Jackson stödde senare Barack Obama 2008 och Hillary Clinton 2016. Trots texterna som finns i många av hans låtar deltar inte Jackson i droger eller alkohol.

I maj 2016, efter att ha gått genom Cincinnati International Airport, trakasserade Jackson en vaktmästare på flygplatsen och förolämpade honom när han anklagade vaktmästaren för att vara under inflytande. Som det visade sig var vaktmästaren en autistisk och hörselskadad tonåring. Videon blev viral och tonåringens föräldrar ville stämma 50 Cent. De nöjde sig med 50 Cents donation på 100 000 dollar till Autism Speaks och en ursäkt.

Fastighet

2003 köpte 50 Cent en fastighet på 17 hektar i Connecticut som har en 50.000 kvadratmeter bostad med 37 badrum, 21 sovrum, ett gym, ett kasino och en nattklubb. Han köpte huset av avskärmning från en bank som nyligen hade utvisat den tidigare ägaren, Mike Tyson. 50 Cent betalade 4,1 miljoner dollar för fastigheten och spenderade ytterligare 6 miljoner dollar på olika uppgraderingar, inklusive att lägga till en privat biograf, infinitypool och en helikopterplatta.

Under hans konkursförfarande fick vi veta från 50-talets advokater att huset vanligtvis kostar cirka 72 000 dollar per månad för underhåll och finansiering. Bara hans verktyg kostar $ 18.000.

50 försökte först ladda hemmet 2007 för 18,5 miljoner dollar utan framgång. Han har försökt sälja huset sedan dess, fortfarande utan framgång. Han sänkte priset helt ner till $ 4,995 miljoner i september 2018, igen utan några tagare. I skrivande stund äger han fortfarande fastigheten.

50 cent nettovärde

50 öre

Nettovärde: 30 miljoner dollar
Födelsedatum: 6 juli 1975 (45 år gammal)
Kön: Manlig
Höjd: 1,83 m
Yrke: Affärsperson, skådespelare, investerare, filmproducent, rappare, manusförfattare, entreprenör, låtskrivare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion