Aaron Rodgers nettovärde

Hur mycket är Aaron Rodgers värt?

Aaron Rodgers nettovärde: 120 miljoner dollar

Aaron Rodgers lön

20 miljoner dollar

Aaron Rodgers nettovärde: Aaron Rodgers är en amerikansk professionell fotbollsspelare som har en nettovärde på 120 miljoner dollar. Han spelar quarterback för Green Bay Packers. Mellan juni 2018 och juni 2019 tjänade han 90 miljoner dollar från lön och påskrifter.

Tidigt liv: Aaron Charles Rodgers föddes i Chico, Kalifornien, den 2 december 1983. Hans föräldrar är Darla Leigh (född Pittman) och Edward Wesley Rodgers. Familjen flyttade runt, först till Ukiah, Kalifornien, sedan till Beaverton, Oregon, innan han återvände till Chico 1997. Han gick på Pleasant Valley High School, där han började som quarterback i två år. Han tog examen från gymnasiet 2002 och fortsatte med att spela fotboll på Butte Community College. Han hade inte haft mycket uppmärksamhet från Division I-program, något som han tillskriver sin relativt imponerande fysiska ställning vid den tiden. Tack vare hans imponerande uppträdande på Butte Community College, men kastade 26 touchdowns under sin första säsong och ledde skolan till ett 10-1-rekord, kunde han övergå till University of California, Berkeley, efter bara ett års junior college.

College karriär: I den femte matchen för säsongen 2003 utsågs Rodgers till startbacken för Golden Bears (University of California, Berkeley). Medan han var där satte han flera skolrekord, och han har faktiskt Cal-karriärrekordet för lägsta andel pass som fångats upp, 1,95 procent. Efter att ha haft ett imponerande juniorår, där han kastade 24 touchdowns och bara hade 8 avlyssningar, bestämde han sig så småningom för att inte spela sin seniorsäsong för att komma in i NFL-utkastet 2005.

Professionell karriär: Rodgers hade ursprungligen varit övertygade om att han skulle utarbetas av San Francisco 49ers, vilket är laget han växte upp med att stödja, men efter att de valde Alex Smith från Utah valdes han av Green Bay Packers som 24thövergripande val. Han tillbringade sin rookiesäsong i NFL som back-quarterback till Brett Favre, en position som han stannade i fram till 2007. Under denna tid åtnjöt han väldigt lite faktisk speltid. 2008, när Favre tillkännagav sin pensionering, stötte Rodgers upp till positionen som startande quarterback. Även om Favre faktiskt hamnade tillbaka från pensionen handlades han till New York Jets. Han passerade över 4000 meter under sin första säsong som en starter medan han också kastade för 28 touchdowns med bara 13 avlyssningar. Han fortsatte med att vägleda Packers till seger i Super Bowl XLV 2011. För sin viktiga roll i att hjälpa sitt lag att vinna mästerskapet utsågs han till Super Bowl MVP. Rodgers har fortsatt att behålla en position som en av de bästa i professionell fotboll, trots att han ännu inte har lyckats uppnå en andra Super Bowl-seger. Några av hans prestationer inkluderar att ha flest matcher i rad utan att kasta flera avlyssningar (41 matcher i rad) och hålla den lägsta avlyssningsprocenten för ordinarie säsong för nuvarande quarterbacks. Han är också bara en av sju quarterbackar som passerar över 1000 yards i en enda postsäsong, och är en av fem quarterbacks i NFL för att ha en passer-betyg på minst 110 genom flera säsonger av spel.

(Foto av Rob Carr / Getty Images)

Affärsföretag och annat arbete: Tidigare hade Rodgers och Ryan Braun, en spelare för Milwaukee Brewers, sina namn gemensamt på en restaurang i Milwaukee-området. Men restaurangen stängdes efter att ha lidit Brauns PED-skandal. Rodgers är den första aktiva NFL-spelaren som har en ägarandel i en NBA-franchise. Han fick denna status i april 2018, då han tillkännagavs som en ny kommanditpartner i Milwaukee Bucks ägargrupp.

Rodgers har också varit med i flera annonser genom åren, för varumärken som State Farm Insurance och Pizza Hut, förutom många lokala Wisconsin-baserade kampanjer. Egentligen anses Rodgers avtal med State Farm på flera miljoner dollar (uppskattas till cirka 2-3 miljoner dollar) av Forbes vara 'en av de rikaste godkännandeavtalen i NFL'. Andra varumärken han har godkännandeavtal med är Adidas, Prevea Healthcare, Bergstrom Automotive, Sharpie och IZOD. Han, tillsammans med andra Packers-lagkamrater Ha Ha Clinton-Dix liksom flera andra NFL-spelare, uppträdde i ett segment på den andra säsongen av skisskomediprogrammet 'Key & Peele'.

Privatliv: Fram till 2017 bodde Rodgers i Suamico, Wisconsin, en nordlig förort till Green Bay. Under lågsäsongen bor han i Los Angeles, Kalifornien. Han äger också fastigheter i Del Mar, Kalifornien. Han var tidigare i ett förhållande med skådespelerskan Olivia Munn från 2014 till 2017 och var romantiskt kopplad till NASCAR-föraren Danica Patrick från 2018 till juli 2020.

Kontrakt och löner: 2013 kom Packers och Rodgers överens om en 5-årig förlängning på 110 miljoner dollar, vilket gjorde honom till den högst betalade spelaren i NFL-historien. År 2018 undertecknade Rodgers ett 4-årigt $ 134 miljoner dollar kontrakt för att stanna hos Packers. Affären kommer faktiskt att vara värt cirka 180 miljoner dollar när allt sägs och görs tack vare bonusar och garanterat kassaflöde. Cirka 103 miljoner dollar av hans affär garanterades, varav 80 miljoner dollar skulle betalas före mars 2019. Med andra ord, mellan augusti 2018 och mars 2019 skulle Packers betala Rodgers 400 000 dollar per dag. Som jämförelse tjänade Brett Favre totalt 135 miljoner dollar under hela sin karriär (på fältet). Om Rodgers tjänar ut sitt fullständiga kontrakt till 2023 blir hans intäkter på fältet 315 miljoner dollar.

Aaron Rodgers nettovärde

Aaron Rodgers

Nettovärde: 120 miljoner dollar
Lön: 20 miljoner dollar
Födelsedatum: 2 dec 1983 (37 år gammal)
Kön: Manlig
Höjd: 1,88 m (6 fot 2 tum)
Yrke: Amerikansk fotbollsspelare, idrottsman
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020

Aaron Rodgers vinst

Klicka för att expandera
  • Green Bay Packers (2009-10) 8 600 000 dollar
  • Green Bay Packers (2008-09) $ 1 909 920
  • Green Bay Packers (2007-08) $ 510,160
  • Green Bay Packers (2006-07) $ 3 364 070
  • Green Bay Packers (2005-06) 2.350.000 dollar
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion