Ann Margret Net Worth

Hur mycket är Ann Margret värt?

Ann Margret nettovärde: 20 miljoner dollar

Ann Margret Net Worth: Ann Margret är en svensk-amerikansk skådespelerska, sångare och dansare som har en nettovärde på 20 miljoner dollar. Hon är mest känd för sina roller i filmerna 'Bye, Bye Birdie', 'Viva Las Vegas', 'Grumpy Old Men' och 'A Streetcar Named Desire.'

Tidigt liv: Ann-Margret Olsson föddes den 28 aprilth, 1941 i Stockholm, Sverige. Strax efter hennes födelse flyttade hennes föräldrar tillbaka till sin hemstad, en liten arktisk by i norra centrala Sverige. Hon beskrev provinsen Jämtland som en liten jordbruks- och skogshuggare. Hennes far flyttade till USA och hon och hennes mor gick med honom 1946. Hon växte upp i en förort utanför Chicago och blev en medborgare medborgare 1949. Som barn tog hon danslektioner och hennes naturliga talang för att uppträda var uppenbar. . Innan hon var tvungen att ta ett jobb som receptionist i en begravningsbyrå, skulle hennes mamma sy alla sina dräkter för hand för hand. Hon började agera när hon gick på gymnasiet, deltog i skolproduktioner och landade några platser i olika tv-program. Efter examen från gymnasiet gick hon på Northwestern University där hon var medlem i Kappa Theta Alpha-sällskapet. Hon tänkte studera journalistik. Men hon tappade sitt nyår och bestämde sig för att gå med i en resedansgrupp med några andra studenter. De kallade sig 'The Suttletones' och de spelade i klubbar runt Chicago och sedan LA. Efter att de hade tillbringat några månader i LA bestämde sig resten av gruppen för att återvända till Chicago, men Ann-Margret bestämde sig för att stanna kvar. Hon tecknade ett skivkontrakt med Warner Bros 1960.

Tidig karriär: Ann-Margrets första album med Warner Bros sålde inte. Men hon provade för en roll i komikern George Burns jul special och fick en märkbar del. Hon fick stort beröm för sin framträdande och tecknade både ett skivkontrakt med etiketten RCA Victor och ett sjuårigt filmkontrakt med 21stCentury Fox. Hon bestämde sig för att gå under sitt förnamn utan att nämna sitt efternamn. Hon började spela in musik för RCA 1961 och släppte albumet 'And Here She Is: Ann-Margret' senare samma år. Hon hade kallats en kvinnlig Elvis, så RCA försökte dra nytta av denna jämförelse genom att inkludera en cover av 'Heartbreak Hotel' på albumet och använda Elvis 'bakgrundsdansare. Trots etikettens marknadsföring hade albumet en medelmåttig försäljning, men hon släppte en singel samma år som presterade bättre. Låten 'I Just Don't Understand' kom på Billboards topp 40 och stannade där i sex veckor. Beatles skulle senare göra en cover av låten. Hon spelade på Oscar-utställningen 1962 och nominerades samma år till en Grammy i kategorin Bästa nya artisten.

(Foto av Hulton Archive / Getty Images)

Skådespelarkarriär: Även om Ann-Margret var en oerhört begåvad sångerska, hade hon en mer omfattande skådespelarkarriär än att sjunga en. Hennes debut på skärmen var 1962 med filmen 'Pocketful of Miracles' där hon spelade tillsammans med Bette Davis. Det presterade bra på biljettkontoret, men hon skulle hitta sin breakout-roll nästa år i den musikaliska komedin 'Bye, Bye Birdie.' Det var väldigt framgångsrikt och premiären på Radio City Music Hall var den högsta intjäningsfilmen på teatern under första veckan. Efter utgivningen prydde hon omslaget till Life Magazine och ombads att sjunga på John F. Kennedys privata födelsedagsfest. 1964 filmade hon 'Viva Las Vegas' med Elvis Presley. Paret spelade in tre duetter för filmen, men bara en gjorde det till slutklippet. De andra två låtarna släpptes inte förrän efter Elvis död på grund av oro för att Ann-Margret skulle överskugga honom. Hon var upptagen under 60-talet. 1965 spelade hon huvudrollen i 'The Cincinnati Kid' med Steve McQueen och filmen 'Once a Thief'. Hon medverkade med Dean Martin i 1966-filmen 'Murderers' Row 'och spelades som huvudroll i komedin' The Swinger ', som släpptes samma år. Hennes framträdande i filmen 'Carnal Knowledge' från 1971 gav henne en Oscar-nominering för bästa kvinnliga biroll och vann henne en Golden Globe för bästa kvinnliga biroll.

Under hela sjuttiotalet utvidgade hon de typer av roller hon tog och flyttade utanför romantiken. 1975 vann hon en Golden Globe för bästa skådespelerska i en musikalisk film för sin framträdande i musikalen 'Tommy.' På 1980-talet fortsatte hon att spela i roller som fick henne nomineringar och utmärkelser. 'Vem kommer att älska mina barn?' och 'A Streetcar Named Desire' gav henne två Golden Globes båda i bästa skådespelerska i en miniserie för TV-kategorin 1984 respektive 1985. Under sin karriär nominerades hon till fem och vann fem Golden Globes. Dessutom nominerades hon till fem Emmy-priser och vann en. Hennes sista prisbelönta arbete på åttiotalet var miniserien 'The Two Mrs. Greenvilles' från 1987, vilket gav henne en Emmy-nominering.

År 1993 hade Ann-Margret en stödjande roll i box-hit 'Grumpy Old Men', som tjänade över 70 miljoner dollar över hela världen. Efter den filmen spelade Ann främst i tv-filmer och som gäststjärna i tv-program, men hon har haft mindre roller i några stora filmfilmer som 2004-komedin 'Taxi', den oberoende filmen 2006 'Memory' och 2009-romantiska komedin 'The Break-Up'.

Privatliv: 1967 gifte sig Ann-Margret med skådespelaren Roger Smith, och han skulle senare bli hennes chef. De gifte sig fram till hans död 2017. Hon hade inte egna barn utan blev styvmor till Smiths tre barn från ett tidigare äktenskap. Under inspelningen av 'Viva Las Vegas' inledde hon en affär med Elvis Presley till stor missnöje för hans dåvarande flickvän Priscilla. Ann-Margret har beskrivit Elvis som hennes 'själsfrände' och har hävdat att han berättade för henne att han älskade henne efter att han gifte sig med Priscilla. År 2005 släppte CBS miniserien 'Elvis', som inkluderade historien om deras affär, och delen av Ann-Margret spelades av skådespelerskan Rose McGowan.

Ann Margret Net Worth

Ann-Margret

Nettovärde: 20 miljoner dollar
Födelsedatum: 28 apr 1941 (79 år gammal)
Kön: Kvinna
Höjd: 1,65 m (5 fot 4 tum)
Yrke: Sångare, skådespelare, dansare
Nationalitet: Sverige
Senast uppdaterad: 2021

Ann Margret vinster

  • State Fair $ 500 / vecka
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion