Kock som öppnade Picasso fortfarande på Bellagio 20 år senare

Kocken Julian Serrano på Picasso inuti Bellagio i Las Vegas torsdagen den 4 oktober 2018. Serrano öppnade restaurangen med orten 1998. (K.M. Cannon Las VegasJournal @KMCannonPhoto)Kocken Julian Serrano på Picasso inuti Bellagio i Las Vegas torsdagen den 4 oktober 2018. Serrano öppnade restaurangen med orten 1998. (K.M. Cannon Las VegasJournal @KMCannonPhoto)

När du är där för att öppna ett hotell av den här storleken med så mycket PR bakom dig, tror du aldrig att du kommer att vara där om 20 år. När du sedan vaknar är det 20 år (senare).

Julian Serrano har varit chefskock för Bellagios flaggskeppsrestaurang Picasso sedan början. Och till skillnad från några av hans globalt travande kollegor i hotellets fantastiska kulinariska sortiment, som har delegerat den dagliga driften av sina utposter i Las Vegas till begåvade lokalt baserade kockar, har han varit i Las Vegas och övervakat verksamheten nästan hela tiden.

Jag har varit här i den här byggnaden i 20 år, sa Serrano. Jag skapade restaurangen. Och allt som har hänt i denna restaurang var mitt beslut.När Bellagio-teamet först kontaktade den spanskfödda kocken för att övervaka projektet, sökte de ett spanskt koncept för att komplettera de ursprungliga Picasso-målningarna som skulle dekorera matsalen. Trots närvaron av New Yorks legendariska Le Cirque precis på övervåningen insisterade Serrano på spanskt influerat franskt kök.

hur mycket är joan jett värd

När det gällde den konstsamlingen säger kocken att han ursprungligen var försiktig.

Picasso, i början, var lite av ett handikapp för mig. För jag trodde att människorna skulle gå till restaurangen på grund av Picassos. De kommer att vilja titta på målningarna, och de kommer inte bry sig om maten eller något annat. Jag var verkligen orolig.

Två decennier senare är konsten nästan en eftertanke i en restaurang som fortsätter att tjäna fem stjärnor från Mobil och fem diamanter från AAA och har två prestigefyllda Michelin -stjärnor.

En av anledningarna till att restaurangen fortfarande är mycket populär idag efter 20 år är att vi är väldigt konsekventa - konsekventa i matlagningen, konsekventa i servicen och konsekventa i produkten.

Serrano pekar på sitt team, där 70 procent av hans personal framför huset och 90 procent av hans bussar har varit med i 20 år. Många är människor han övertalade att flytta till Las Vegas för öppningen. Och han har gjort sitt bästa för att behålla dem här, särskilt under de första dagarna när anställda som importerats från andra städer ännu inte hade upptäckt en lokal social scen.

Du var tvungen att få anställda att stanna här. Jag underhöll dessa människor, inklusive kockarna. För det mesta gick vi ut (tillsammans). Jag gillar att gå ut. Men för dessa människor var en av anledningarna till att de kom till Las Vegas att festa, och jag var tvungen att hålla ihop laget. Det fanns inga andra personer att anställa. Så jag var tvungen att gå ut till 4 på morgonen och dricka bara för att hålla dessa människor nöjda.

Resultatet av hans ansträngningar är en restaurang som är lika viktig idag som den 15 oktober 1998, när Serrano tittade ut genom fönstret och såg en massiv folkmassa ställa upp för sin första glimt av Strips nya underverk.

hur rik är hillary och bill clinton

Det är svårt att tro att jag har varit här i 20 år, sa Serrano. Idag kommer jag till jobbet och det är som ett par år (har gått). Jag tänker aldrig på det, och det blir aldrig gammalt.