Christian Bale nettovärde

Hur mycket är Christian Bale värt?

Christian Bale nettovärde: 120 miljoner dollar

Christian Bale nettovärde: Christian Bale är en engelsk skådespelare som har en nettovärde på 120 miljoner dollar. Han är kanske mest känd för att spela Batman i flera av Christopher Nolans 'Dark Knight' -trilogi. Han är också känd för 'American Psyco', 'The Big Short', 'Vice', 'American Hustle', 'Ford V Ferrari' och 'The Fighter', för vilken han vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll.

Tidigt liv: Christian Bale föddes den 30 januari 1974 i Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales, Storbritannien. Han är son till Jenny, en cirkusartist, och David, en entreprenör. Hans mor är engelsk och hans far föddes i Sydafrika till engelska föräldrar. Familjen rörde sig mycket när han var liten, så småningom började han gå på Bournemouth School, men lämnade 16 år. När Bales föräldrar skildes 1991 bodde hans syster och mor i Bournemouth och Bale och hans far flyttade till Los Angeles .

Karriär: Bale började agera i reklam när han bara var åtta år gammal. Hans första roll var 1982 års reklam för sköljmedel. Han gjorde sin scendebut 1984, mitt emot den framtida Mr. Bean, Rowan Atkinson, i 'The Nerd' i Londons West End. Bale fick internationell uppmärksamhet vid 13 års ålder för sin föreställning i Steven Spielbergs film 'Empire of the Sun' från 1988. Han spelade senare i de kultklassiska musikalerna Newsies och Swing Kids och fortsatte att vinna en roll i 1994-filmatiseringen av Little Women. Han spelade Arthur Stuart 1997 Velvet Goldmine.

1999 släpptes Christian in i rampljuset när han spelade seriemördaren Patrick Bateman i American Psycho. Han tappades kort från filmen till förmån för Leonardo DiCaprio, men DiCaprio hoppade av och Bale kastades igen. Bale hällde månader av forskning på rollen, tillsammans med att fysiskt förbereda sin kropp med månader av intensiv träning och garvning för att uppnå den 'olympiska fysiken' karaktären beskrivs som i romanen. Hans prestation mottogs väl och anses nu vara ikonisk.

The Dark Knight-trilogin: Bale är förmodligen mest känd runt om i världen för att spela rollen som Batman / Bruce Wayne i Christopher Nolans tredelade Dark Knight-franchise. 2004, efter att han slutfört inspelningen av huvudrollen i 'The Machinist', valdes han över Jake Gyllenhaal för att spela huvudrollen som Batman. Han fick en tidsfrist på sex månader för att uppnå Batmans muskulösa kropp, efter att ha förlorat betydande vikt för sitt tidigare projekt. Han gick från 121 kg till 221 kg mestadels muskler på bara sex månader. Bale berömdes för sitt djup i skildringen av Batman och hans unika tolkning av karaktären. Han fortsatte med att återuppta sin roll för ytterligare två filmer, var och en överträffade den sista och ställde in nya biljettrekord. Den sista delen, 'The Dark Knight Rises', släpptes i juli 2012 och var den mest ekonomiskt framgångsrika filmen som Bale har spelat i. De tre Batman-filmerna tjänade över 2,3 miljarder dollar över hela världen på kassan.

Batman lön : Christian tjänade 9 miljoner dollar för sitt första framträdande i Batman Begins. Han tjänade 10 miljoner dollar som grundlön för The Dark Night och tilldelades sedan en prestationsbonus på 20 miljoner dollar. För sitt slutliga utseende tjänade Christian 15 miljoner dollar. Det är totalt 54 miljoner dollar för de tre filmerna. Han erbjöds enligt uppgift 50 miljoner dollar för att återvända för en fjärde film, men avböjde. Han erbjöds sedan enligt uppgift 50 miljoner dollar för att spela en mindre roll som Batman i en Justice League-film men avböjde det också.

Christian Bale nettovärde

(Foto av Frazer Harrison / Getty Images)

Fortsatt framgång: Efter att ha blandat sig i några indiefilmer efter framgången med Dark Knight-trilogin, återvände Bale till stora budgetflicks när han spelade tillsammans med Mark Wahlberg i 2010: s 'The Fighter', regisserad av David O. Russell. Hans skildring av boxaren Dicky Eklund hyllades allmänt. Han vann Golden Globe och Academy Awards för bästa manliga biroll och 30 andra utmärkelser 2011.

Andra framgångsrika huvudroller inkluderar Bales skildring av Irving Rosenfeld i 'American Hustle', som återförenar honom med Russell återigen som hans regissör. Han nominerades till Oscar för bästa skådespelare för sitt arbete. 2015 spelade Bale i 'The Big Short', en film baserad på boken med samma namn om finanskrisen 2007. Återigen samlade han snabbt utmärkelser för sin roll, inklusive en Oscar-nominering för bästa support skådespelare och en Golden Globe-nominering för bästa skådespelare.

För sitt framträdande i 'American Hustle' accepterade Bale en mycket låg skådespelaravgift i utbyte mot 9% av filmens bruttovinstpoäng.

Bale genomgick återigen en stor kroppsförvandling för sin skildring av Dick Cheney i den biografiska komedin / drama 'Vice' 2018. Han fick bred kritik och en Golden Globe för bästa skådespelare, och en nominering till ett Oscar för bästa skådespelare.

Bale kommer att visas i Marvel-filmen Thor: Love and Thunder år 2021. Han har kallats en av de mest begåvade skådespelarna i sin generation och har fått beröm under hela sin karriär för sitt sortiment, djup och mångsidighet. Bale är också allmänt erkänd som en sexsymbol i media.

Privatliv: Bale har varit gift med före detta modell och makeupartist Sibi Blazic sedan 2000. Tillsammans har de två barn, en dotter, Emmaline (f. 2005) och en son Joseph (f. 2014). Paret är aktiva filantroper som stöder ett antal olika orsaker, särskilt de som är relaterade till natur och djur, såsom Greenpeace.

I juli 2008 var Bale i nyheterna när han flög in i en arg rant på uppsättningen 'Terminator Salvation', som han spelade in i New Mexico. Ljudet av händelsen läckte ut i februari 2009. Den raseri-drivna händelsen riktades till Shane Hurlbut, filmregissör. Enligt Bale hade Hurlbut förstört sin koncentration genom att gå in på scenen medan han filmade en scen. Ljudet avslöjade att Bale skrek på och förnedrade Hurlbut och hotade att sluta filmen. Medverkande skådespelare och regissörer inklusive Darren Aronofsky och Ron Howard försvarade Bales tirad offentligt och noterade att det är vanligt i många uppsättningar att besättningsmedlemmarna förblir stilla och ur scenen under rullande. Bale gjorde en allmän ursäkt på en radiostation i Los Angeles i februari 2009 och sa att han och Hurlbut kommunicerade efteråt och löste det omedelbart utan pågående problem.

Bale gjorde igen rubriker när han arresterades i juli 2008 i London efter att ha anklagats för misshandel av sin mor och hans syster på The Dorchester Hotel. Bale hölls i fyra timmars förhör och släpptes sedan mot borgen. Nästa månad förklarades att polisen inte skulle vidta ytterligare åtgärder på grund av brist på bevis. Bale har förnekat att något överfall inträffat.

Han ansökte om amerikanskt medborgarskap 2010 och blev naturaliserad medborgare 2014.

Fastighet : Bale bor i Brentwood, Los Angeles. I november 2017 betalade Christian 8,8 miljoner dollar för en stor herrgård i LAs Brentwood Park-enklav. Christian och hans fru Sibi äger fortfarande Santa Monica-huset som de köpte tillsammans 2001 för $ 1,765 miljoner. De äger också en $ 13,5 miljoner 8,5 hektar stor ranch i en annan del av Brentwood som de köpte 2008.

Utmärkelser: Christian har vunnit mer än 78 totala utmärkelser i sin karriär inklusive ett Oscar och en Golden Globe för The Fighter 2011, ett par Screen Actors Guild Awards och många fler. Han har fått över 200 nomineringar. Bale noterades på Time 100 2011.

Christian Bale nettovärde

Christian Bale

Nettovärde: 120 miljoner dollar
Födelsedatum: 1974-01-30
Kön: Manlig
Höjd: 1,83 m
Yrke: Skådespelare, röstskådespelare
Nationalitet: Storbritannien
Senast uppdaterad: 2020

Christian Bale vinster

  • Terminator Salvation $ 8.000.000% av brutto
  • The Dark Knight $ 10.000.000
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion