Cirque redo för 'O' retur 4 juli

Skådespelarna i Cirque du SoleilSkådespelarna i Cirque du Soleils '0' uppträder under en tioårsjubileumsshow på Bellagio i detta 15 oktober 2008, filfoto. (Las VegasJournal) Castmedlemmar i Cirque du Soleils LOVE gör sig redo för fotografier under en mediaförhandsvisning av showen på The Mirage i den 24 maj 2004, filfoto. (Las VegasJournal) Mystere av Cirque du Soleil. (Cirque du Soleil)

Säkringen har varit oerhört lång, sträcker sig över hela världen och ulmer i mer än ett år. Men Cirque du Soleil är ivrig efter att sätta igång en smällare den fjärde juli genom att åter öppna sin långvariga vattenhit O på Las Vegas Strip.

Jontron kan inte en kille få lite privatliv

Jag tror att vi vid denna tidpunkt känner att vi måste dra en gräns i sanden på grund av den tid det skulle kräva för oss att återgå till arbetet, med tanke på komplexiteten i våra föreställningar och den fysiska prestandan, för att få tillbaka våra artister i visa i klart skick, sa Cirque Senior Vice President Eric Grilly i en telefonintervju torsdag. Vi planerar att öppna i sommar. Jag är hoppfull. Jag öppnar gärna senast den 4 juli.

Grilly, som utnämndes till sin verkställande roll i Cirque i november 2019, bekräftade att den preliminära ordningen för återupptagande skulle vara O på Bellagio, följt av Mystere på Treasure Island, sedan en ännu inte bestämd procession av kärlek på The Mirage, Michael Jackson One på Mandalay Bay och Ka på MGM Grand.Från och med juli öppnade en Cirque -show varje månad, ungefär, i slutet av 2021.

För att kunna tänka sig den här öppningsplanen har Grilly arbetat med MGM Resorts International -chefer, som leds av företagets president för underhållning och sport, George Kliavkoff och ledningsgruppen på Treasure Island.

Med MGM Resorts tror jag att vi är väldigt överens om att 'O' kommer att vara den första showen som vi återupptar med dem, sa Grilly. Och vårt partnerskap och Treasure Island har uttryckt stort intresse för återkomsten av 'Mystere', så vi har liksom identifierat de två showerna som skulle bli de första som skulle öppna igen ... Vi presenterade ett förskjutet tillvägagångssätt för att öppna showerna, men vi verkligen har inget schema utöver det.

Cirque-teatrar skulle sannolikt ha minskad kapacitet med sittplatser på avstånd för sociala avståndskrav. Men de krympta husen skulle inte vara en affärsmördare för Cirque -shower. Företagets VD Daniel Lamarre och Kliavkoff har båda sagt att Cirque kan köra sina Strip -shower på 50 procent, och fortfarande gå in i det svarta.

I sin återöppningsmall kanske det första Cirque -innehavet som återvände till scenen inte är en traditionell Cirque -show. Det är tänkbart att Blue Man Group, som Cirque äger, kan vara tillbaka på scenen i Luxor redan innan O anländer.

hur mycket är jimmie johnson värd

Jag skulle vara nöjd med att inte tillägga, vår egentliga första show som kunde öppna igen kan vara Blue Man Group, sa Grilly. Showen spelar till en skräddarsydd teater mittemot Atrium Showroom på andra våningen i Luxor. För att den ska återvända måste den besvärliga 25-fots vallgraven behöva tas bort i stället för ett 6- eller 12-fots avstånd mellan artisterna och publiken.

Grillys Las Vegas Entertainment Creators Council och Las Vegas Events President Pat Christensons Vegas COVID-19 Events Committee har lobbyat Clark County-tjänstemän och statens Covid Task Force för att ändra det direktivet. De kommer sannolikt att möta detta ändamål den 1 maj, när verkställigheten av pandemiprotokoll i hotellcasinon i Nevada flyttas från guvernörens nödsituationsdirektiv till COVID, till State Gaming Control Board och (on the Strip) Clark County Commission.

Konstnärligt skulle Cirque -artister och tekniker kräva cirka åtta till tio veckor för att återvända till scenen. Artister och tekniker i en föreställning så intrikat iscensatt och koreograferad som O, till att börja med, kan inte bara kallas tillbaka och förväntas omedelbart uppträda säkert. Så är fallet även om Grilly säger att cirka 95 procent av företagets artister har stannat kvar i Las Vegas och har tränat under hela COVID -avstängningen.

vad är gabby douglas nettovärde

Vi kallar tillbaka artister till våra teatrar i mars för att göra fysiska bedömningar av de handlingar som har specifika apparater, så det ger oss en bra känsla av fysisk kondition, sa Grilly. Det kan påverka, och kommer troligen att påverka, vårt nuvarande tänkande kring repetitionstiden.

Grilly var tidigare VD för VStar Entertainment och tillträdde som post hos Cirque efter att företaget tog upp alla VStar produktioner (inklusive Sesam Street Live och Barney & Friends). Han var knappt på plats innan COVID stängde hela den globala Cirque -operationen. De sex Cirque -föreställningarna på remsan stoppades den 14 mars med Företaget säger upp 3 500 anställda över 44 internationella visar . Det inkluderar cirka 1370 artister, tekniker och supportpersonal i Las Vegas.

I november, Cirque stängde av Zumanity permanent, som hade sprungit i 17 år i New York-New York. Ett par veckor senare, ett nytt investeringsteam tog formellt kontrollen över företag . Gruppens investering på 375 miljoner dollar har effektivt hållit Cirque flytande.

Förhållandet mellan nya Cirque och MGM Resorts International är inte riktigt detsamma som pre-pandemi, eftersom det inte finns någon garanti för att Cirque kommer att inse sina förhoppningar om att få en ny show till New York-New York. Och MGM Resorts har andra planer för Luxor Theatre, där Cirque hade ett långt partnerskap med trollkarlen Criss Angel och försökte den 64 miljoner dollar, grafiskt romaninspirerade produktionen R.U.N, som stängde mindre än en vecka innan Cirques avstängning i hela företaget.

andrei jikh nu ser du mig

Men för Cirque kommer nyheterna ljusare in i vår än någon gång under det senaste året. Grilly säger att det definitivt är ett firande med fokus på 15-årsjubileet för Love i år, vilket skulle vara en boffo-händelse efter den kvarvarande avstängningen.

Jag fick ett kort från rollistan och besättningen på 'Love' häromdagen och tackade oss, mig själv och teamet för våra ansträngningar att återföra föreställningarna, sa Grilly. Det smittar av att se kärleken som dessa människor har, och passionen de har för sin konst och för sina shower. Jag känner mig hedrad att få vara en del av det.