Matlagning med barn hjälper till att hålla dem upptagna, skapar familjeminnen

Familjer kan laga mat tillsammans under denna vistelse-hemma-tid. (Getty Images)Familjer kan laga mat tillsammans under denna vistelse-hemma-tid. (Getty Images) Familjer kan laga mat tillsammans under denna vistelse-hemma-tid. (Getty Images) Familjer kan laga mat tillsammans under denna vistelse-hemma-tid. (Getty Images)

Om du letar efter ett sätt att sysselsätta dina barn-och dig själv-under denna oväntade vistelse-hemma-period, överväg att laga mat med dem.

Det finns bara så mycket tid du kan ägna åt att försöka lära dina barn matte, säger Jack Bishop, kreativ chef för America's Test Kitchen. Du kommer att behöva några andra aktiviteter, och matlagning är ett bra sätt för barn och föräldrar att hålla sig förlovade - och göra något som du sedan kan äta.

Och du kan börja först på morgonen, med frukost.Vi rusar inte ut för att ta bussen för att komma till skolan, så låt oss kanske sakta ner lite på morgonen innan vi går, sa han. (Du kan hitta) fantastiska våffelrecept över natten, äggrecept, muffinsrecept. Yoghurt- och bärparfaits. Börja dagen med att göra något tillsammans. Om du arbetar hemifrån och dina barn har några skoluppgifter, gör något sådant för att få igång dagen.

Emily Brubaker, kock och säljare för MGP Specialty Foods/Cured & Whey på 6265 S. Valley View Blvd. lagar ofta mat med sina barn, som är 6 och 4½.

hur mycket är tracy lawrence värd

Vi hittar ett recept som de kan tycka om, som en pastarätt, sa hon. Jag låter dem mäta allt. Hon förklarar hur vissa ingredienser interagerar, till exempel jäsning i bakverk.

De hjälper mycket, sa hon. De gör knivarbete.

Brian Howard, kock/ägare av Sparrow & Wolf på 4480 Spring Mountain Road, lagar mat med sin son, Brix, som blir 5 i juni, och sa att Brix också kan sin väg runt en kniv.

Jag försöker lära honom grundläggande knivkunskaper, att respektera kniven, sa Howard. Jag ger honom en riktig kniv.

Brubaker sa att hon vill att hennes barn verkligen ska förstå sin mat.

Vad jag hittar för alla åldrar av barn är att smaka på varje ingrediens när du går, så länge det är säkert, ett undantag är rått fjäderfä, till exempel. Till och med mjöl - hur det känns, hur det smakar. Och bakpulver och salt. När det är klart har de en uppfattning om hur det utvecklats. Och smaken förändras så mycket.

Biskop rekommenderar varmt att baka med dem.

vad är al rokers nettovärde

Barn älskar att se omvandlingen av mjöl och vatten och jäst till bröd, sa han. Det är också mest praktiskt arbete; inte mycket knivarbete.

Bröd är roligt att baka med barn på grund av knådningen, sa Brubaker. Mina barn älskar att baka bröd eftersom det nästan är som Play-Doh för dem. Det är roligt för dem. Och de sitter framför ugnen när de bakar saker, ser dem stiga, ser dem bruna. Jag har många bilder på dem.

Bryce Krausman, delägare i DW Bistro på The Gramercy, sa att han började laga mat med barn när han var ung barnvakt.

Jag spelade typ restaurang med dem, sa han. Du skulle säga att det var kalvsparmesan, men det var mac och ost.

Gör det roligt för dem. Gör en soppa med alla konserverade grönsaker du köpt. Få dem att interagera; göra lite deg. Vänja dem vid hur det är att laga mat. Låt dem få händerna i det.

Brubaker vill att barnen ska veta källan till maten. Istället för att köpa frysta kycklingnuggets visar hon dem en kyckling, sedan hur den skärs upp, hur den tillagas.

På så sätt vet de vad de äter, sa hon. Det tror jag är förlorat. Barn vet inte var maten kommer ifrån; de vet inte ens vad det är.

Hon och Krausman föreslår att de låter dem sköta växter så att de bättre kan förstå matens ursprung.

Vi odlade tomater och min dotter blev överväldigad av vad de var, sa Brubaker om sitt yngre barn. Hon åt varje tomat innan de ens mognade eftersom hon tyckte att den var så cool.

Krausman föreslog att få händerna smutsiga.

m&m soul food café

Det är dags att plantera; det är första säsongen, sa han. Plantera lite rosmarin. Om du vill bli mer aggressiv, plantera lite tomater och paprika.

För föräldrar som inte vet hur man lagar mat och även de som gör det, rekommenderar Brubaker starkt Raddish -tjänsten för barn 4 till 14, som är tillgänglig varje månad eller i abonnemang på sex till 12 månader, allt från $ 20 till $ 24 per månad. Varje månad får de tre laminerade receptguider, tre kulinariska färdighetskort, ett köksprojekt, barnvänligt verktyg och ett förkläde, med sex- och 12-månadersabonnemang. (Gå till raddishkids.com.)

Min mamma köpte dem till mina barn och de tycker att det är superduper kul, sa hon.

En annan källa är americastestkitchen.com/kids, som tillfälligt har tagit ner sin betalvägg.

Kom ihåg att de - och du - inte behöver begränsas till mac och ost. Howard sa att hans son nyligen klippte upp ett lammställ, lärde sig att göra en yoghurtmarinad och marinerade lammet.

I kväll ska han grilla över vedeldarna och göra bönor, sa han. Han lärde sig att blötlägga bönorna; ikväll lär han sig att bearbeta dessa bönor.

Jag blev så förvånad, i går kväll åt han färsk pepparrot för första gången, sa Howard, som ofta gör Instagram -matlagningsvideor med Brix. Han gillade det verkligen.

Poängen är att göra det tillsammans.

Det är en av de sakerna som jag tror är förlorad, sa Brubaker. Det är viktigt att visa barnen när vi är hemma med dem.

De kommer att växa från detta och de kommer att lära av det, sa Krausman. Barnen kommer att se tillbaka på den här tiden i sina liv och säga: ”Jag såg mina föräldrar göra det här när det var tufft.” Prata om din rädsla och saker tillsammans. Och gör sedan den tiden när ni är tillsammans bara måltider.

Lätt smörgåsbröd med fullvete

Vegetabilisk oljespray

1½ dl helvete mjöl

1 kopp (5½ uns) brödmjöl

2¼ tsk jäst direkt eller snabbt

1 tsk salt

hur mycket tjänar tarek och christina

1¼ koppar plus 2 matskedar varmt vatten

2 msk osaltat smör, smält

1 msk honung

1 stort ägg, knäckt i skålen och vispat lätt med gaffel

Spraya inuti botten och sidorna av en 8½-på-4½-tums metallbrödform med vegetabilisk oljespray.

Vispa ihop fullkornsmjöl, brödmjöl, jäst och salt i en skål med mixer. Lås skålen på plats och fäst paddeln till stativblandaren. Vispa varmt vatten, smält smör och honung i 4-kopps flytande mätkopp tills honung löst sig.

Starta mixern på låg hastighet. Häll långsamt vattenblandningen i mjölblandningen och blanda tills smeten kommer ihop, cirka 1 minut. Öka hastigheten till medium och knåda degen i 5 minuter. (Degen ser mjuk och våt ut, nästan som kaksmet.) Stoppa mixern.

Spraya gummispatel med vegetabilisk oljespray. Använd smord spatel för att överföra smeten till smord brödform. Använd spatel för att skjuta degen i hörnen på brödformen och bred ut i ett jämnt lager. Spraya toppen av degen lätt med vegetabilisk oljespray. Låt degen jäsa, utan lock, tills degen är cirka ½ tum över brödformens överkant, 30 minuter till 1 timme.

Medan degen jäser, justera ugnsstället till mittläge och värm ugnen till 375 grader. Strax innan bakning, använd en konditorpensel för att försiktigt måla toppen av degen med uppvispat ägg.

hur mycket är method man värd

Placera brödformen i ugnen. Grädda tills brödet är djupt gyllenbrunt, 40 till 45 minuter.

Använd ugnsvantar för att ta bort brödformen från ugnen (be en vuxen om hjälp). Lägg brödformen på kylracket och låt brödet svalna i formen i 15 minuter.

Kör försiktigt smörkniven runt brödkanterna för att lossa från brödformen (be en vuxen om hjälp - formen blir varm). Använd ugnshandskar för att försiktigt vända brödformen på sidan och ta bort brödet från formen. Låt brödet svalna helt på kylstället, ca 3 timmar. Överför brödet till skärbrädan, skiva (be en vuxen om hjälp) och servera.

Gör 1 bröd.