Countrymusik har kommit ikapp Dee Jay Silver

Dee Jay Silver (artighet)Dee Jay Silver (artighet)

När en av de största stjärnorna i countrymusik säger att du ska flytta till Nashville, ändrar du dina planer, även om du är mitt i att flytta någon annanstans.

Jag var faktiskt på väg att flytta till Las Vegas när jag fick kontraktet att turnera med Jason Aldean, minns John Perdue, en veteran från Vegas DJ som nu lever av att värma upp Aldeans arenamassa som Dee Jay Silver.

Jag var på väg att teckna ett hyresavtal för en plats i Henderson, tillägger han. När jag pratar 'på väg' var jag på flygplatsen i Austin.



Du skulle tro att den typen av beslut gör sig själv, men Perdue var inte positiv först.

Jag var som, 'Kille, om det här inte fungerar med dig, har jag ingenting i Nashville', minns han. Han säger: 'Jag har en känsla, kompis. You just come on. ”Så jag kom bokstavligen på Craigslist, fick en lägenhet i Franklin, Tennessee, och resten är historia.

Efter att ha sett honom snurra i Vegas en natt såldes Aldean. Perdue fick hans öra med ett av hans varumärke Dee Jay Silver country mash-ups, där han blandar country med andra musikstilar. Den natten gifte han sig med Aldeans She's Country med Nelly's Country Grammar.

Någon gång under uppsättningen var countryhjärtknivaren så hypad att han stod på sitt bord vid Tabu. Kvällen avslutades med en inbjudan till Perdue att följa med honom på turné.

Då hade Perdue gjort sig ett namn och ett hälsosamt liv i Vegas. När han vandrade fram och tillbaka från Texas, perfektade han sin stil på spelplatser som Studio 54, Tabu, Wet Republic, Rehab och Ghostbar.

Aldean erbjöd inte bara för att Perdue visste hur man flyttade en folkmassa. Många människor kan göra det. Perdue hade använt sig direkt av countrymusikens nuvarande crossover -trender - där gränserna mellan genrer nästan har raderats - och återspeglade dess framtid.

Om det finns en pop parallell till Dee Jay Silver, är det DJ Z-Trip, den banbrytande DJ vars karriär fick ett uppsving av att snurra skivor på turné med Linkin Park.

Han är mästare på alla mash-up artister. Han uppfann inte stilen, men han populariserade den och fulländade den. Den innovativa DJ -inspirerade Perdue från första gången han såg honom uppträda på college medan han arbetade som dörrvakt på en klubb.

Den killen förändrade spelet, säger Perdue. Jag blev så förbannad med den här killen. Jag kommer ihåg att jag frågade honom: ”Jag vill inte vara du, men berätta för mig hur ingen kommer ut ur en liten stad och gör något annorlunda.” Han säger: ”Jag är en sten”, 80 -talskille. Vem är du? ’Jag var som,’ Tja, jag gillar countrymusik och husmusik. ’Han var som,‘ Lycka till med det ’, du vet.

Perdue skrattar åt minnet nu, men det korta mötet satte tonen för hans karriär.

Så jag har alltid levt och dött av det, säger han. Jag har alltid varit känd som killen som skulle spela de största klubbarna i världen och kasta countrymusik mitt i det.

Medan festmassorna tydligt grävde den här typen av saker, var branschen inte lika snabba att omfamna det. Perdue minns att han träffade en skivchef flera år sedan, innan han turnerade med Aldean, om att arbeta med några av etikettens artister.

När Perdue förklarade sin specialitet tog chefen ut en skiva, lade den i spelaren och sa: ”Menar du något liknande?” Roligt nog var det en bootleg kopia av en mix som Perdue hade gjort. Den förvirrade chefen sa att countrymusik inte var redo för honom ännu.

var axl rose i militären

Nu är det klart. Med sin senaste skiva drev Taylor Swift paradigmet till den grad att korsning inte längre verkar kontraintuitivt. Det banade väg för en mer modern produktion med programmerade beats i popstil, som hörs på låtar som Aldeans Burnin ’It Down.

Kanske är detta skift bäst sammanfattat i texterna till Luke Bryans That's My Kind of Night, där han sjunger om att rocka ett mixband med lite Conway Twitty och lite T-Pain.

Perdue har nu ett eget skivkontrakt som Dee Jay Silver, den första DJ: n som plockas upp av ett stort märke i Nashville (RCA Nashville).

Hans första singel, Just Got Paid, från hans kommande album har en enorm crossover -överklagande. Han har testat låten på turnén och säger att publiken älskar den - och det gör också alla de handlingar som de såg.

Jag spelade det för Aldean, säger Perdue, och han säger: 'Jag älskar dig kompis, men du kommer aldrig att skriva en annan av dessa resten av ditt liv.'

Det nya albumet är fortfarande några veckor från att släppas. Medan han väntar på att den släpps kommer Perdue tillbaka för att uppträda på platsen där allt började.

Perdue har en helg i månaden när han inte turnerar med Aldean eller spelar festivaler, och han tillbringar den i Vegas, där han fortfarande håller kvar tre bostäder.

Att han återvänder hit är inte alls förvånande. Perdue är väldigt lojal. Det senaste året fick han till exempel erbjudanden om att uppträda på Stagecoach och Coachella, och han tackade nej till dem båda för att uppfylla sitt engagemang för Aldean.

Det ser ut som att flytten till Nashville lönade sig.

Förhandsvisning

Vem: Dee Jay Silver

När: 11.00 fredag

Var: Rehab på Hard Rock Hotel, 4455 Paradise Road

Biljetter: $ 10 för kvinnor, $ 20 för män (702-693-5222)