Darnell hoppas på en smidigare andra säsong av 'Vegas Rat Rods'

Star of the tv show Vegas Rat Rods Steve Darnell poserar med sin 1954 Chevy 210 på Welderup i Las Vegas måndag den 10 oktober 2015. Jason Ogulnik/Las VegasJournalStar of the tv show Vegas Rat Rods Steve Darnell poserar med sin 1954 Chevy 210 på Welderup i Las Vegas måndag den 10 oktober 2015. Jason Ogulnik/Las VegasJournal Stjärnan i tv-serien Vegas Rat Rods Steve Darnell, tvåa från vänster, poserar med sina medstjärnor, från vänster, Travis Deeter, Dan Coggins och Justin Kramer på Welderup i Las Vegas måndag den 10 oktober 2015. Jason Ogulnik/Las VegasJournal Stjärnan i tv-serien Vegas Rat Rods Steve Darnell, tredje från vänster, poserar med sina medstjärnor, från vänster, Travis Deeter, Dan Coggins och Justin Kramer på Welderup i Las Vegas måndag den 10 oktober 2015. Jason Ogulnik/Las VegasJournal

Om du skulle leda en rundtur i platserna i Las Vegas egna realityserier för bilar, skulle du inte behöva använda en buss.

Du kan praktiskt taget göra det på pogo -pinnar.

Welderup, hemmet för Vegas Rat Rods (22:00 måndag, Discovery), ligger bara fyra kvarter nerför Highland Drive från Count's Kustoms, Danny Kokers butik från History's Counting Cars.Jag känner Danny lite. Han är en fantastisk kille. Vi kommer bra överens, säger Welderup -ägaren och Vegas Rat Rods -stjärnan Steve Darnell. Men han har varit vänner i flera år med Counting Cars-medarbetaren Michael Horny Mike Henry, som kommer att föra folk ner på gatan för att se Welderups vridna, Mad Max-stil skapelser.

kasta mig bara in i de starka ljusen

Darnell insisterar på att det inte finns någon rivalitet mellan grannprogrammen. Naturligtvis hjälper det att företagen inte exakt slåss om samma kunder.

Om du vill ha någonting som definitivt har ... ett jobbigt målarjobb och en galet inredning, så är Danny killen, säger Darnell. Men om du vill ha något påhittat, rått, hårt, som om du kommer in i det här och vill känna dig som en jävla, sök Welderup.

Istället för att ta en slagen bil och få den att se perfekt ut, kommer Welderups besättning att framhäva slitage medan Frankenstein-ing resten. I måndagens premiär för andra säsongen tar en apotekare i Montana med sig skalet på en 1957 Chevy kombi. Efter att ha lagt till en C4 Corvette -fjädring, luftkonditionering och annan modern lyx, är det i princip en helt ny kombi. Det är en vardagsbil som ser ut att tillhöra ett museum.

Ännu viktigare, Darnell säger att de gav familjemannen en ny inställning. De lade inte upp det på kameran, men han är som, 'Steve, när det här är över, ska jag ta ut min fru i den här bilen och kasta henne i baksätet, och jag ska ha kul med henne . ”Och den här killen har nog inte gjort det med sin fru på 25 år. Det får fram en sådan dålig pojke-känsla.

Prislappen för allt det där? Bara 60 000 dollar. Men det är ett relativt fynd. Om den bilen inte var en del av showen, säger Darnell att han skulle ha debiterat $ 80 000 eller $ 90 000. Hans genomsnittliga byggnad ligger i intervallet 100 000 dollar. Och även det är en liten summa jämfört med värdet av hans egen dieselrottstång, för vilken han tackade nej till mer än ett erbjudande på 250 000 dollar.

Just nu är det inte så att jag är miljardär, säger han. Du tjänar inte pengar på detta (utmanande) på ett tag. Men du växer så snabbt att du måste täcka alla dina baser. Så nu, eftersom du är på TV, har din försäkring fördubblats eller tredubblats eller fyrdubblats. ... Jag har växande värk är allt jag kan säga. Och det är verkligen förvirrande och svårt att rymma allt.

Darnell ger kredit till hans Welderup -besättning, särskilt Dan Coggins, hans mentor och huvudmekaniker, samt tillverkarna Travis Deeter och Justin Kramer. Den senare är hans före detta svåger. Darnell säger att han höll honom kvar i skilsmässan.

Jag kunde definitivt inte producera det jag gör utan dem. ... Jag kan inte riktigt tacka dem tillräckligt, trots att de gör mig halv halv tiden förbannad.

Men trots deras kompetens är Darnell fortfarande starkt involverad i varje byggnad, vilket bara ökar trycket för att driva ett ständigt växande företag.

Dessa är mycket unika, unika, konstnärligt sammansatta fordon. Och de är tidskrävande. ... Jag är inte en av dem på bilutställningar som delegerar jobb till människor. Jag är killen. Det är jag som bygger den. Det är jag som skapar och gör alla unika saker med dem. Det är svårt att göra ett företag av det eftersom jag i grunden är en svältande konstnär.

Åtminstone realityshowen går smidigare den här säsongen.

Vegas Rat Rods är en produktion i nordlig riktning som har sitt ursprung på Discovery Channel Canada. Efter att ha förvärvat den första säsongen gick Discovery U.S. in i år och gjorde några förbättringar.

Jag tror att det här året definitivt kommer att bli bättre, säger Darnell. Vi sköt den så gerilla-stil året innan, jag vet inte ens hur vi gjorde det. Det var ingen budget. Vi tjänade inga pengar. Det var hemskt. Vi jobbade 18 timmar om dagen, sju dagar i veckan i flera månader. Det här året var inte lika illa, men jag gick inte härifrån (efter) mindre än en 15-timmarsdag förmodligen på sju månader. Jag tror att jag tog ledigt i kanske två dagar.

Om det är en bil för sig själv eller ett av de sällsynta jobb han accepterar som inte är för TV - han tror att han tackar nej till 15 till 20 förfrågningar i veckan - Darnell kommer att spendera tre månader på att arbeta med det, ofta ensam. När Vegas Rat Rods filmar, är det dock alla händer på däck.

britney spears bit av mig vegas

Du måste göra så mycket (forskning och utveckling), tillverkning och geometri. Och saker fungerar inte, och du måste ta ut det och göra det igen. I grunden är det vi gör, vi gör det omöjliga. ... Killarna låste in sig på sitt kontor på General Motors, de lägger tre veckor på att designa en ratt. Tja, vi bygger en hel frickin 'bil på 12 dagar.

Darnell har öppnat ett showroom på Welderup, 3160 S. Highland Drive, som är öppet sju dagar i veckan så att fans, eller helt enkelt nyfikna, kan få en känsla för några av hans verk. För tillfället finns det fortfarande mycket missförstånd. En av de vanligaste sakerna han hör om sina bilar: Ska du måla det? Det kommer att bli kul när du målar det.

Allt han kan göra är att skaka på huvudet.

Folk är så fasta på 90 -talet, de tror att allt måste ha ett flamjobb på sig.

Darnell ser dock perfektionen i brister.

Jag tänker på att bilen har tagit 80 år att se så bra ut. Varför skulle du ändra det? Jag tror att det finns något att säga om det liv du har levt och bucklorna och reporna och barnen som var tänkta i baksätet. Det finns så mycket att säga om någonting, och när du täcker det med färg begravde du bara alla de coola historierna.