David Lee

 David Lee 150 USD Miljon
: 150 miljoner dollar
Födelsedatum 21 oktober 1969 (53 år)
Födelseort Hong Kong
Yrke Entreprenör, juvelerare, Ferrari-samlare

💰 Jämför David Lees

Vad är David Lees?

David Lee är en kinesisk-amerikansk affärsman och Ferrari-samlare som har ett nettovärde på 150 miljoner dollar. Även känd som 'Ferrari Collector David Lee,' han är VD och ordförande för Hing Wa Lee Group, som tidigare drevs av hans far. Han äger också köpcentret som är hem för hans företag. Hing Wa Lee Group består av Hing Wa Lee Jewellers, David Lee Jewellers, Collectible Exotic Motors, HWL Development & Real Estate Holdings Co., HWL Entrepreneur Investment Co., Phoenix Magazine och Ootoro Sushi. David öppnade Ootoro Sushi bredvid Hing Wa Lee Jewellers i Walnut, och en 'Huffpost'-artikel från 2014 kallade det 'en av de bästa sushirestaurangerna i Kalifornien.' David Lee är känd för sin Ferrari-samling, som sägs vara värd cirka 50 miljoner dollar och särskilt inkluderar dussintals extremt värdefulla Ferraris. Davids Instagramkonto, som har mer än 1,1 miljoner följare, beskriver honom som en 'Ferrari-ambassadör'. Lee har medverkat i flera avsnitt av CNBC-serien ' Jay Lenos Garage.'

 1. Tidigt liv
 2. Karriär
 3. Ferrari samling
 4. Privatliv

Tidigt liv

David Lee föddes som David SK Lee den 21 oktober 1969 i Hong Kong, Kina. David är den äldste sonen till Hing Wa Lee och Chui Ling Fung, och när han var 9 år gammal flyttade hans familj till Whittier, Kalifornien. Han tog en Bachelor of Arts-examen i Entrepreneur Studies från University of Southern Californias Marshall School of Business 1992, sedan gick han med i sin familjs grossistverksamhet, som sålde smycken och importerade ädelstenssniderier.Karriär

Efter att ha engagerat sig i Hing Wa Lee Jewellers, som är en av 'Nordamerikas mest framstående lyxåterförsäljare', övertygade Lee sin far att börja servera södra Kaliforniens kinesiska befolkning. De öppnade en lyxbutik för smycken 1993 i San Gabriel, och två år senare blev Hing Wa Lee Jewellers 'de första och exklusiva Rolex auktoriserade juvelerarna i det kinesiska samhället i USA.' Hing Wa Lee Jewellers öppnade en plats i Rowland Heights 1997, och 2003 byggdes Hing Wa Lee Plaza i Walnut. Hing Wa Lee Plaza innehöll Hing Wa Lee Jewellers 11 000 kvadratmeter stora ankarbutik, som erbjöd landets största urval av smycken, klockor och accessoarer. Hing Wa Lee dog i cancer 2011, och 2013 öppnade David en '15 000 kvadratfot toppmodern flaggskeppsbutik för lyxupplevelser för konsumenter' i San Gabriel.

På Lees officiella hemsida säger han: 'När jag först tog över mitt familjeföretag gjorde jag allt. Jag var försäljningschef, inköps-, marknadsförings- och redovisningspersonal. Jag var den första personen som öppnade och den sista personen som stängde. Jag arbetat 7 dagar i veckan under de första 3 åren. Detta är arbetsmoralen att ha. Man måste göra uppoffringar för att nå dina mål.' I början av 2000-talet utnämnde guvernör Gray Davis Lee till kommissionär för Kaliforniens Small Business Reform Task Force, som inrättades för att 'identifiera problem och idéer från småföretagarna angående reglering, kommunikation och assistans från delstatsregeringen med småföretag' som en del i Small Business Regulatory Reform Act från 2000.

 David Lee Ferrari Collection

David Lee i passagerarsätet på en F50 (Kredit: darylchapmanphotography)

Ferrari samling

David blev något internetberömd tack vare sin utomjordiska samling av Ferraris. Hans samling omfattar mer än 30 Ferraris, varav flera är värda 1-3 miljoner dollar på egen hand. Det totala värdet av hans samling har uppskattats till 50 miljoner dollar. Han äger varenda modell som Ferarri ansåg vara en 'superbil' tillverkad mellan 1985 och nutid. Han äger två Ferrari F50 och två F40. En otänkbar prestation i Ferraris samlingsvärld. Här är några anmärkningsvärda exempel och deras respektive priser/värden:

David Lees Ferrari-samling:

 • SF90 – 1 miljon dollar
 • F8 Spider – $350 tusen
 • Enzo – 3,4 miljoner dollar
 • 2 F50 – 3,5 miljoner dollar per styck (det har bara producerats 349 F50. Det är inte känt om någon annan samlare i världen äger TVÅ!)
 • 2 F40:or – 2 miljoner dollar per styck
 • 288 GTO – 3,3 miljoner dollar
 • F2002 Michael Schumacher F1 Champion Car – 3 miljoner dollar
 • Roma – 250 tusen dollar
 • 480 Track Spider – $650 tusen
 • 812 GTS – 400 tusen dollar
 • F12 DSKL TDF – 1,3 miljoner dollar (1/1 producerad till hans ära och namngiven i hans referens)
 • 250 Luxury Competition – 5 miljoner dollar
 • 275 GTB 4 Cam – 4 miljoner dollar
 • 380 GTS – 3,3 miljoner dollar
 • 365 Daytona Spyder – 3,8 miljoner dollar
 • 346 Dino – 500 tusen dollar

Han äger också en Pagani Huayra som är värd 3,3 miljoner dollar.

I den här videon bryter David ner varje bil han någonsin ägt:

Privatliv

Lee är värd för 'Cars & Chronos', som beskrivs som 'en interaktiv sammankomst där världarna av exklusiva bilar och utsökta klockor smälter samman.' David har suttit i styrelserna för USC Marshall School of Business, USC:s Lyoid Grief Center for Entrepreneur Studies, Student Philanthropists Advancing Real Change, Asian Professional Exchange, Los Angeles County Sheriff Advisory Board och Los Angeles Chinese Chamber of Commerce. Han är ordförande för David SK och Katherine Lee endowment-programmet, som är dedikerat till ledarskapsutveckling vid Flintridge Preparatory School, och han är mentor vid USC Marshall School of Business' Career Advantage Program. Lee är medlem i Widney Society of USC (en grupp för miljondonatorer), och han grundade CEO Club, en klubb som endast är inbjudan för kinesiska VD:ar. Enligt en 'Huffpost'-artikel från 2014 samlar David också på sällsynta gitarrer och italienska Ducati-motorcyklar, och han har en vinkällare som rymmer 3 000 flaskor. Lees fru, Katherine, driver Brilliant Realty, Davids bostads- och kommersiella fastighetsbyrå.

David Lee artiklar

Alla nettoförmögenheter beräknas med hjälp av data hämtade från offentliga källor. När de tillhandahålls, inkluderar vi även privata tips och feedback från kändisarna eller deras representanter. Samtidigt som vi arbetar hårt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback genom att använda knappen nedan.

* ?David Lee      Kändisstatistiknamn