Elin Nordegren Nettovärde

Hur mycket är Elin Nordegren värt?

Elin Nordegren nettovärde: 200 miljoner dollar

Elin Nordegren Nettovärde: Elin Nordegren är en svensk före detta barnflicka, modell och ex-fru till professionell golfare Tiger Woods . Elin har en nettovärde på 200 miljoner dollar. Efter att ha separerat från Tiger Woods fick Nordegren en betydande summa som en del av skilsmässa. Hennes tumultiga äktenskap med golfaren var föremål för stor uppmärksamhet från media, och hennes namn nämndes ofta i olika artiklar som krönikade idrottsmanens nedåtgående spiral. Trots att hon 'fortfarande är sårad' som ett resultat av det misslyckade förhållandet har hon gått vidare till andra relationer.

Tidigt liv: Elin Maria Pernilla Nordegren föddes den 1 januari 1980 i Stockholm, Sverige. Hon växte upp tillsammans med en tvillingsyster och en bror av en mamma som är i politik och en far som är en radiojournalist. Elin var tillägnad sina studier som ung student och hon började också arbeta med olika udda jobb för att finansiera sin utbildning. År 2000 började Nordegren också modellera för att försörja sig själv. Hon kom en gång på omslaget till 'Cafe Sport.'

Att flytta till USA: Elin Nordegren började bli mer engagerad i golfsamhället efter att hon träffade Jesper och Mia Parnevik. Jesper är en professionell golfare och paret träffade Elin medan hon arbetade på en klädaffär i Stockholm. Paret anställde senare Nordegren som barnflicka och hon flyttade med familjen till USA för att arbeta för dem på heltid.

Förhållande med Tiger Woods: 2001 introducerade parnevikerna Elin Nordegren för Tiger Woods för första gången. Under det senaste året hade Woods upprepade gånger bett om att bli introducerad till Nordegren, men hon hade redan ett förhållande med någon annan. Hon fokuserade också på sina långsiktiga karriärmål, eftersom hon planerade att bli barnpsykolog (2014 tog Nordegren examen i psykologi från Rollins College i Winter Park, Florida).

Jesper och Mia Parnevik medgav senare att de ångrade att de introducerade Nordegren till Woods, eftersom de 'troligen trodde att han var en bättre kille än han är.' Woods daterade Nordegren under de närmaste åren, och 2003 förlovade de sig efter att Tiger föreslog i Shamwari Game Reserve. År 2004 gifte paret sig på Shady Lane Resort i Barbados. Tiger hyrde ut hela anläggningen och spenderade 2 miljoner dollar för att säkerställa att han och hans nya fru var helt ostörda.

Avslag på äktenskap: Den första kontroversen kom 2006 när nakenbilder av Elin publicerades utan hennes tillstånd. Det året lämnade hon in en förtal mot den kränkande publikationen och vann en förlikning på 125 000 euro. Men saker och ting var på väg att bli mycket värre. Hennes äktenskap med Tiger blev snabbt sönder, och Tigers beteende blev mer och mer oregelbunden. Så småningom upptäcktes allt efter att han kraschade med sin bil nära familjens hem under påverkan av droger.

Under veckorna som följde erkände Tiger att han hade varit otrogen mot sin fru under deras äktenskap. Han uppgav att han hade legat med över ett dussin olika kvinnor under sitt förhållande med Elin, inklusive två porrstjärnor. Han sov även med en servitris på en matsal som paret regelbundet besökte. Medan allt detta hände födde Elin sina två barn och ägnade sig åt att uppfostra dem och vara en bra fru.

Skilsmässa: Inför hennes förödmjukande situation hade Nordegren inget annat val än att skilja sig från Tiger Woods. Hela världen visste nu att hennes man hade varit otrogen mot henne vid mer än 12 separata tillfällen (åtminstone). Även om Tiger uppgav att han tog en paus från professionell golf för att arbeta med sitt äktenskap, var dessa ansträngningar förgäves. Elin ville ha en skilsmässa och ingenting skulle övertyga henne annars.

Skilsmässan slutfördes 2010. Elins syster, en licensierad jurist, gick med på hennes sida med ett team av advokater från McGuireWoods. Även om de första rapporterna uppgav att Nordegren skulle vinna en uppgörelse på 750 miljoner dollar (vilket var ännu mer än Tigerns nettovärde vid den tiden), gick hon iväg med en summa på 100 miljoner dollar, en summa som representerade cirka 20% av Tigerns nettovärde . Dessutom fick Elin ensam vårdnad om barnen och Tigers framtida eller tidigare flickvänner förbjöds att komma i kontakt med barnen.

(Fotokredit bör läsa JEFF HAYNES / AFP via Getty Images)

Fastighet: Efter hennes skilsmässa från Woods investerade Nordegren omedelbart kraftigt i fastigheter och köpte en herrgård på North Palm Beach för 12 miljoner dollar. Elin hade ambitiösa planer för strandfastigheten. Efter att ha förklarat sina idéer för renoveringar för arkitekter informerade de henne om att det skulle vara lättare att helt enkelt riva herrgården och börja från grunden. Hon följde deras råd, förstörde 1920-talets hem och arbetade från en tom skiffer på de 1,4 tunnland marken.

Byggandet av hennes nya hem slutfördes 2014, och herrgården har nu 25 000 kvadratmeter bostadsyta. Även om fastigheten tar ledtrådar från klassiska koloniala hem som man kan hitta i Västindien, finns det också många moderna funktioner. Framför allt läggs stor vikt vid den vackra havsutsikten med stora fönster i hela herrgården. Det finns också en omfattande pool och spaavdelning på gården, och särskild omsorg läggs vid utformningen av rummen för hennes barn.

År 2018 satte Nordegren ut hemmet på marknaden för 48,5 miljoner dollar. Hon sålde slutligen hemmet i september 202o för 28 miljoner dollar. Köparen var Rockstar energidryck grundare Russ Weiner.

Efter skilsmässan: Även om Elin Nordegren var förståeligt sårad och förödmjukad efter prövningen med sin ex-man, gick hon så småningom vidare. Efter att ha startat en romantik med Chris Cline (som senare dog 2019) började hon träffa NFL-spelaren Jordan Cameron. Hon började sitt förhållande med idrottaren 2019 och födde sin son senare samma år.

Under de senaste åren har Elin Nordegren utvecklat en mer hjärtlig och vänlig relation med Tiger Woods. Hon tillbringar ofta tid med honom tillsammans med sina barn och uppskattar enligt uppgift att han försöker vara en bra far. Ändå säger vissa rykten att hon fortfarande känner sig arg när hon hör om hans relationer med andra kvinnor.

År 2018 rapporterades att Nordegren var ”månader borta” från att slutföra sin magisterexamen. Hon har sagt att studera juridik och psykologi har hjälpt henne att hantera de olika svårigheter hon har haft att möta i sitt senaste liv.

Elin Nordegren Nettovärde

Elin Nordegren

Nettovärde: 200 miljoner dollar
Födelsedatum: 1 jan 1980 (41 år)
Kön: Kvinna
Höjd: 5 fot 10 tum (1,8 m)
Yrke: Modell, barnflicka, supermodell
Nationalitet: Sverige
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion