Njut av det höga livet med Steve Winwood på The Pearl

7760789-0-47760789-0-4

Under toppen av hans MTV -stjärna på 1980 -talet säger Steve Winwood att han kommer ihåg att folk kom fram och frågade varför jag spelade en cover på en Blues Brothers -låt.

Det skulle vara Gimme Some Lovin ’, som Winwood sjöng med Spencer Davis Group 1967. Jag var tvungen att påpeka att det var min låt. Jag har en annan sorts situation, säger han.

Beatles älskar biljetter 2 för 100

Verkligen. Om inte Winwoods rökiga röst är en samlande faktor, är det svårt att hålla koll på killen som sjöng I'm a Man när han bara var 18, fortsatte att vara medlem i Traffic and Blind Faith och sedan fick en hit ' 80 -tals soloalbum som Back in the High Life.Det kan nu vara en utmaning att dra alla dessa karriäraspekter till en enhetlig uppsättning för föreställningar som den idag på The Palms, som startar en turné på västkusten.

Jag försöker att inte lämna någon period ute, säger 64-åringen. Det är därför han hittills har motstått konsertindustrins gimmick med att utföra ett hitalbum från början till slut.

Jag har dessa olika referenspunkter. Några av de människor som identifierar sig med olika punkter i min karriär vet ofta inte ens att det finns en annan punkt i min karriär där någon annan kommer in, säger han.

Men Winwood säger att låtarna alla slätar ut när de spelas av samma band med fräscha arrangemang.

Jag spelar generellt låtarna med den instrumentering vi har nu, säger han. Vi använder inte så mycket syntesmaskiner nu. Men vi känner att vi fortfarande gör låten rättvisa.

Jag får ibland en viss mängd flak för den så kallade popdelen i min karriär, frivilligt han. Men jag insisterar alltid på det - att det är mycket produktionsstilen som kan träffa hits som Higher Love och Roll With It.

Även om de har ett mycket specifikt 80 -talsljud, är det produktionen, säger han. De musikaliska elementen-rock, folkmusik, afrokaribiska rytmer är samma sak som jag gjorde med Traffic.

Kontakta reporter Mike Weatherford på mweatherford@
reviewjournal.com eller 702-383-0288.

Förhandsvisning
Steve Winwood
20.00 i dag
The Pearl at the Palms, 4321 W. Flamingo Road
$ 59- $ 89 (944-3200)