Five Guys Burgers and Fries fantastiskt

7105544-0-47105544-0-4 7105550-1-4 7105551-3-4

Jag har en ny favoritburgare.

Även om jag verkligen njuter av det bästa av haute cuisine, har jag också alltid känt och uppskattat de enkla glädjeämnena med en väl förberedd burgare. Detta har lett till förändrade allianser genom åren, från mina egna (med jordnötssmör) till Fuddruckers klädseln till exklusiva burgerpalats som Burger Bar.

Och så upptäckte jag Five Guys.När Five Guys-kedjan kom till stan var några av mina ex-pat-vänner på östkusten nästan överväldigade av glädje, och nu när den första lokala på Eastern Avenue i Henderson har fått sällskap av tre andra (och ytterligare två kommer snart!) butiker i dalen, jag har frågat mer än några av dem precis vad överklagandet är. Svaret, ganska enhälligt: ​​pommes frites.

Tja, kanske har jag inte tillräckligt med uppskattning för de finare punkterna i en skickligt tillagad pommes frites, men nu när jag äntligen har upplevt Five Guys själv ber jag respektfullt att skilja mig åt: Det är hamburgaren.

Five Guys har en enkel meny, begränsad till hamburgare och pommes frites och korv, plus ett par vegetariska alternativ och en grillad ost. Ett sätt på vilket kedjan sticker ut är att alla pålägg-majonnäs, sallad, pickles, tomater, grillad lök, grillad svamp, ketchup, senap, relish, rå lök, jalapeno paprika, grön paprika, A-1 steksås, grillsås och varm sås - är, som menyn säger, gratis eller, mer realistiskt, ingår i priset på din burgare (eller hund, om du är filistin).

Som nybörjare tyckte jag att baconcheesburgaren ($ 6,89) lät bra och bad om att den skulle toppas med mayo, sallad, tomater, rå lök och jalapenos. Och sedan tog vi plats i diner-esque röd-vita matsalen omgiven av banderoller som pratar om Five Guys '$ 5 burger' (fanorna är daterade, till kedjans kredit) och delade några av de gratis jordnötterna i skal. Sedan ringde vårt nummer och vi hämtade det.

När jag packade upp min burgare insåg jag varför vår beställning fick räknaren att kalla 'fyra patties' till kockarna: en vanlig burgare levereras med två patties kött, även om det finns ett litet hamburgare med en burger. Med två patties och ost och de angivna kryddorna var detta en tjock burgare. Och så bet jag in - och hörde änglarna sjunga.

Tja, kanske inte riktigt, men det här var en jäkla bra burgare, saftig och fuktig och med mycket god nötköttssmak, de angivna kryddorna i perfekt proportion, osten riklig nog att det ringlade på pappret, baconskivorna tjocka och knaprig. Och bullen var tillräckligt stor för att klara allt tills strax före slutet.

Tvärs över bordet mötte en hamburgare ($ 5,39) med pickles, tomat, grillad lök och grillsås ett godkännande som skulle ha varit tyst förutom de väl dämpade och knappt märkbara ljuden av tuggning.

Och pommes frites? De var mycket goda, skinniga, tjocka och perfekt tillagade, med mer karaktär än de på In-N-Out, men jag tror att en del av attraktionen är att de ger dig tillräckligt för att mata en utvecklingsland under några dagar, kl. minst. Vi hade den lilla ($ 2,99) storleken; Jag kan inte föreställa mig hur stort ($ 4,99) ser ut, för liten är en papperskopp full med pommes frites och en annan kopp slängs i påsen efter dem. Pommes frites i Cajun-stil var goda-kryddat och inte bara kryddigt-men jag gillade den enkla renheten hos de vanliga, som de kallar Five Guys Style. Företaget är uppenbart allvarligt med sina potatisar, med påsar med knölar som visas i matsalen och en whiteboardtavla med källan till dagens gröda, som på vår dag var Shelley, Idaho.

De är uppenbarligen allvarliga med sitt nötkött också; en skylt meddelade kunderna att hamburgarna alla är förberedda välgjorda och saftiga, och det var verkligen fallet. Självklart måste nötkött tillagat välgjordt som förblir så saftigt och har denna smaknivå per definition en generös mängd av den hemliga ingrediensen som kallas fett, och en titt på Five Guys näringsämnen stödjer den uppfattningen. Så jag kommer inte att stanna hos Five Guys ofta.

Men jag önskar verkligen att jag kunde.

Recension
Five Guys Burgers and Fries, 10271 S. Eastern Ave., Henderson (och tre andra dalplatser); 405-9555.
Totalt A-
Mat A
Atmosfär B
Tjänst B
Plus: Fantastiska hamburgare, goda pommes frites, gratis jordnötter.
Minus: Läskiga näringsämnen.