'Game of Thrones' säsong 7 piratkopierades mer än 1B gånger

Denna filbild som släpptes av HBO visar Lena Headey som Cersei Lannister i en scen frånDenna filbild som släpptes av HBO visar Lena Headey som Cersei Lannister i en scen från 'Game of Thrones'. Hur skulle Cersei Lannister hantera att sjunde säsongens serier piratkopierades mer än 1 miljard gånger? (HBO via AP, fil)

HBO: s Game of Thrones är inte bara populärt bland nätverkets prenumeranter.

Showens sjunde säsong, som avslutades den 27 augusti, piratkopierades 1,03 miljarder gånger den 3 september, enligt en ny rapport från anti-piratkopieringsanalytiker MUSO.

Företaget delade ner 1,03 miljarder olagliga visningar på två sätt: efter avsnitt och filformat.piff den magiska drakens gyllene summer

Det som är mest slående är episodens uppdelning, eftersom det tyder på att många fler tittade på blockbuster -tv -serien illegalt i år än de som betalade för att se den på HBO.

Dessa 1,03 miljarder olagliga nedladdningar och strömmar var utspridda över sju avsnitt och ett nedladdningsbart paket som innehåller hela säsongen.

Premiären för säsong sju gjorde rubriker för sitt rekordstora juridiska tittarantal på 16,1 miljoner tittare som såg serien antingen live eller senare på HBO: s streamingplattform, rapporterade Variety. Det antalet bleknar i jämförelse med dess olagliga nedladdningar eller ångor: hela 187,4 miljoner.

Det är mer än tio gånger de juridiska tittarna.

Sådan dissonans var inte bara nedflyttad till säsongspremiären heller.

Säsongsfinalen fick liknande rubriker för att vara det mest sedda avsnittet någonsin, enligt Entertainment Weekly, som rapporterade att det har setts 16,5 miljoner gånger-vilket slog HBO: s rankningsrekord.

är chumlee död från bondstjärnor

Det streamades olagligt eller laddades ner 143,4 miljoner gånger.

Piratkopiering hände snabbt. Premiären för säsong sju, till exempel, laddades ner olagligt och streamades mer än 90 miljoner gånger inom tre dagar efter att den sändes. Finalen piratkopierades mer än 120 miljoner gånger under samma tidsperiod efter att den sändes.

Det näst mest piratkopierade avsnittet var dock det sjätte. Det läckte ut efter att HBO Nordic av misstag sände avsnittet tidigt i Spanien, så att pirater kunde stjäla filen och ladda upp den till Internet, som Daily Beast rapporterade. Förmodligen gjorde detta det mer attraktivt för fans som ville veta vad som hände innan de lagligen fick chansen.

Det strömmade eller laddades ner olagligt 184,9 miljoner gånger.

Här är de fullständiga piratkopieringsnumren, som rapporterats av MUSO:

- Avsnitt ett: 187 427 575

- Avsnitt två: 123 901 209

- Avsnitt tre: 116 027 851

san gennaro fest i las vegas

- Avsnitt fyra: 121 719 868

- Avsnitt fem: 151 569 560

keshia knight pulliam nettovärde 2016

- Avsnitt sex: 184 913 279

- Avsnitt sju: 143 393 804

- Alla avsnittspaket - säsong 7: 834 522

Piraterna betraktade showen på några olika sätt.

Det vanligaste - 84,7 procent - var att strömma det från en webbplats som publicerade det olagliga innehållet. Samtidigt laddade 9,1 procent av piraterna ner den som en torrentfil, som refererar till en fil som är sönderdelad och nedladdad från många olika servrar samtidigt. Ytterligare .6 procent av nedladdningarna kom från privata torrent -servrar, som vanligtvis kräver en inbjudan och ett lösenord för att gå med. Slutligen var 5,6 procent av de olagliga filerna traditionella nedladdningar.

'Game of Thrones' har blivit ett av dagens största globala underhållningsfenomen och aktivitet i piratnät har varit helt utan motstycke, sade MUSO: s vd Andy Chatterley i ett uttalande. Förutom piratkopieringens omfattning när det gäller populära program visar dessa siffror att olicensierad strömning kan vara en betydligt större typ av piratkopiering än torrentnedladdningar.

Även om siffrorna är slående i sig, antyder de hur utbrett piratkopieringsproblemet är för Hollywood. Även om det är svårt att hitta den ekonomiska effekten av piratkopiering, har det gjorts några uppskattningar under de senaste åren - många i miljarder.

hur mycket får pat sajak betalt

Under 2010 fastnade Directors Guild of America den årliga kostnaden för global piratkopiering till amerikanska företag på 25 miljarder dollar i förlorad försäljning. Detta översattes till 375 000 jobb som förlorades varje år, hävdade organisationen. År 2006 beställde Motion Picture Association of America en studie som visade att piratkopiering av film kostade den amerikanska ekonomin 20,5 miljarder dollar.

Antalet personer som tittar på piratkopierat innehåll verkar bara öka. Under 2015 fanns det 78,5 miljarder piratincidenter i alla amerikanska tv -program och filmer, enligt Business Insider.

En studie från 2015 på uppdrag av ScreenFutures, en grupp skärmproducenter, fann att huvudattraktionen för dem som tittade eller laddade ner olagligt erhållna tv -program var att det var gratis och att de inte var rädda för att bli fångade. De sa att de förmodligen skulle ändra sitt beteende om de bötfälls eller får verkliga juridiska problem.

HBO har inte släppt ett uttalande om piratkopieringssiffrorna, men de skulle troligen vara något oroande för ett nätverk som gick långt för att undvika detta exakta resultat.

HBO ger inte längre pressens förhandsgranskare av serien. Papperskript eliminerades till och med eftersom nätverket befarade att de lätt skulle kunna läcka ut.

Det är som att skydda ditt hus, sa co-showrunner David Benioff till Entertainment Weekly. Du gör det så svårt som möjligt för inbrottstjuvar i hopp om att de letar efter ett annat hus att stölda, men det är omöjligt att någonsin säkra ditt hus helt.

För allt detta visades dock deras show 1,03 miljarder gånger utan att generera en enda cent av vinsten.