Garth Brooks hoppas kunna ge fansen den bästa tiden i sitt liv

Garth Brooks talar under en presskonferens på sin musikturné på Allegiant Stadium i Las Veg ...Garth Brooks talar under en presskonferens på sin musikturné på Allegiant Stadium i Las Vegas, fredagen den 9 juli 2021. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco Garth Brooks talar under en presskonferens på sin musikturné på Allegiant Stadium i Las Vegas, fredagen den 9 juli 2021. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco Garth Brooks scen visas på en videomonitor under Brooks presskonferens på Allegiant Stadium i Las Vegas, fredagen den 9 juli 2021. (John Katsilometes/Las VegasJournal) @JohnnyKats

Innan du spelade till 65 000 lördagskväll på Allegiant Stadium, Garth Brooks redogjorde för vad som skulle krävas för att vara honom tillbaka till en mysig Las Vegas Strip -teater.

Brooks, naturligtvis, rubricerade av och på på Encore Theatre i Wynn Las Vegas i en universellt berömd och kommersiellt framgångsrik löpning från 2009-2014.

Det vi gjorde var att göra det till en intim kväll. Vi gjorde det väldigt personligt, sa Brooks under en mediasession på Allegiant Stadium, där han uppträder lördagskvällen. Det är det jag letar efter.Några underbara arenor har öppnat sedan Brooks stängde vid Wynn, inklusive Park Theatre på Park MGM. Colosseum på Caesars Palace har renoverats och har förstärkt sitt headliner -schema. Zappos Theatre på Planet Hollywood har framträtt som en stor aktör på The Strip, The Theatre at Virgin Hotels Las Vegas (den tidigare Joint på The Hard Rock Hotel) uppdateras också med sin headliner -serie, och The Theatre at Resorts World Las Vegas har meddelat Celine Dion, Carrie Underwood, Katy Perry och Luke Bryan som sin första rubriklista.

Så Brooks kan tänkas ha valet av marknaden.

Många av dessa platser är bra, och killarna på Park MGM och på Caesars är alla söta killar, men de har dessa stora röv, 4000-sits, 5000-sitsiga rum, sa Brooks. Det är lite svårare att spela en enmansshow eller en liten bandgrej.

Brooks har inte bråttom att flytta till en bostad i Vegas, precis efter att ha lanserat sin amerikanska turné i Las Vegas.

Så det är bara att vänta och se vad som dyker upp, sa han. Men allt som är intimt, allt som är uppriktigt, ligger mitt i min gränd.

Under presskonferensen på fredagen erkände Brooks vissa förändringar i konsertvärlden sedan starten av COVID-19-pandemin.

Den här kommer att bli lite annorlunda. Härifrån till slutet av (2021) är vårt mål att dessa människor ska ha den bästa tiden i sitt liv, men också att ha den säkraste tiden, sa Brooks. Vad de säger här är, 'Vi kommer att öppna, men vi kommer att göra det ansvarsfullt.

Brooks var ursprungligen planerad att rubriken i augusti 2020. Showen flyttades sedan till februari, innan den slutligen landade på lördagskvällen. Brooks är faktiskt den andra biljettartade artisten som spelade stadion, efter EDM -stjärna Illenium på lördag kväll.

I väntan på att han faktiskt inte skulle bli den första headliner på Allegiant sa Brooks att han var glad bara för att få spela en sådan anläggning i den här staden. Han sa, 'Stadion kommer att bli större än någon som spelar den, ingen kränkning för de som spelar den. Det finns ingen dålig sittplats i huset. Om du har en dålig erfarenhet, det är på mig.

Jag får fortfarande skryta med att vi var den första showen som var bokad här. Och nu vet vi att toaletterna fungerar, allt fungerar. De säger, 'Det är redo för ditt folk att se dig!'

En 'no-brainer' idé

Brooks nämnde att han kanske skulle vara med på en co-headlining-show med sin superstjärna fru, Trisha Yearwood, längs linjen i Las Vegas. Yearwood dök upp ibland i Brooks tidigare shower på Wynn.

Jag vet, vart jag än går, skillnaden i en Garth Brooks -show och en Trisha Yearwood -show är att ingen på en Trisha Yearwood -show frågar var Garth är, eller hur? Sa Brooks. Men med mig pratar hela tiden om Trisha. Folk älskar henne, folk dyrkar henne, hon är en av de största sångarna någonsin, när hon får göra sitt. Jag tycker att det är ingen idé att göra en Garth-and-Trisha-show.

75-årsjubileumet

Brooks och Yearwood finns på gästlistan för Jimmy och Rosalynn Carter ’ s 75 -åriga bröllopsdag, inställd till 15.00 Östtid på Plains High School i Georgien. Brooks sa att han skulle försöka göra längdskidåkningen till festen och vara tillbaka i Vegas i tid för hans show, som börjar klockan 19.00.

Det beror på hur det går, sade Brooks och gestikulerade mot ljudkontrollen från in-the-round-scenen. En annan sak är vädret, men det är en ära att bara vara med på listan. Det skulle ta en nästan felfri, superhjälteinsats för Brooks att göra ett framträdande med Carters och återvända i tid för showen.

Brooks förundras över Carters anda. De är det längsta gifta första paret i USA: s historia.

Jag hoppas att du tar detta med all uppriktighet i världen, men om det var två personer som du ville vara som - ingen förolämpning för dig och mig - det skulle vara dem, sa Brooks. De är så söta. Du bygger (hem) med dem, de är riktiga, de hamnar i slagsmål hela tiden om mätningar. Du försöker bara bli liten runt dem, vet du? De brinner verkligen för det de gör.

Han tillade, jag är 60, och jag hoppas att jag är i form som de är i 90 -årsåldern ... Om du undrar hur du ska leva ditt liv finns det många bra exempel där ute, om du bara öppnar ögonen.

D.I. minne

Brooks erinrade sig om den första showen han någonsin spelat i Las Vegas. Han rubrikerade fem shower från och med den 17 januari 1991 på Desert Inn, nu Wynn/Encore. Då, som nu, behandlade Brooks externa nyhetshändelser.

hur mycket tjänar jimmy kimmel

Det galna var att vi körde ut här och gjorde oss redo att spela det, och USA hade förklarat krig mot Irak, sa Brooks. Brooks co-headliner var Carlene Carter, som är Johnny Cashs styvdotter och dotter till senlåtande sångstjärnor June Carter Cash och Carl Smith.

Så vi har fem nätter, Carlene Carter är med oss, och vi träffar June Carter Cash, som var så söt, sa Brooks. Men det var en sådan känsla där vi spelade och vi var inte säkra på om imorgon skulle komma då.

Bokat på, Brooks fick headliner -behandling.

De behandlade oss som vi superstjärnor, även vid den tiden, sa Brooks. Jag visste inte att detta skulle vara framtiden för denna stad och mig, men de behandlade oss som om vi var speciella.

Vikta upp det

Brooks har bantats en del under COVID och är smalare än han var under Encore-dagarna och även hans senaste Vegas-framträdande i juni och juli 2016 på T-Mobile Arena.

Slog till gymmet?

Bara att göra mig redo för det här, sa Brooks. Du känner mig, du har sett mig gå upp och ner, men att gå ner är inte lika snabbt som att gå upp nuförtiden. Det kommer förmodligen att dyka upp igen, men just nu njuter jag av det just nu.