Gregg Popovich nettovärde

Hur mycket är Gregg Popovich värt?

Gregg Popovich nettovärde: 40 miljoner dollar

Gregg Popovichs lön

8 miljoner dollar

Gregg Popovich Nettovärde och lön: Gregg Popovich är en amerikansk professionell basket tränare som har en nettovärde på 40 miljoner dollar. Gregg Popovich, även känd som 'coach pop' eller 'pop', har etablerat sig som en av de längst fungerande NBA-tränarna i historien.

Han är också en av de mest framgångsrika NBA-tränarna någonsin, efter att ha vunnit fem titlar med San Antonio Spurs. Med fem titlar under sitt bälte går han med i en utvald grupp med endast fem andra NBA-tränare som också har lyckats med denna prestation. San Antonio Spurs hade inte vunnit en enda titel innan Popovich tog rodret 1996. Från och med 2020 har Popovich flest segrar i NBA-historien. Han har också tjänstgjort som huvudtränare längre än någon annan tränare i alla professionella sportliga ligor i USA.

Tidigt liv: Gregg Popovich föddes den 28 januari 1949 i East Chicago, Indiana. Uppfostrad av en kroatisk mamma och en serbisk far uppmuntrades Gregg att spela basket från en ung ålder. 1960 var han en del av Biddy Basketball All-Star-laget som placerade sig tredje i världsturneringen. Efter examen från gymnasiet deltog Popovich i United States Air Force Academy. Under sin tid på akademin var han kapten för skolbasketbollslaget och blev den ledande målskytten.

Senare tog han examen 1970 efter att ha fått en kandidatexamen i sovjetiska studier och genomgick därefter flygvapnens intelligensutbildning. Vid ett tillfälle var han redo att gå med i CIA. I fem år såg Gregg Popovich aktiv tjänst i USA: s flygvapen och turnerade genom Östeuropa och Sovjetunionen med arméns basketlag. Som ett resultat av hans framträdanden i USA: s väpnade styrkor vann Popovich så småningom en inbjudan till USA: s olympiska basketlagsprov 1972.

Karriär: Gregg Popovich började sin tränarkarriär 1973 som assistenttränare med arméns basketlag. Under denna period studerade Popovich också idrott vid University of Denver och tog slutligen sin magisterexamen. 1979 har Popovich gått vidare till college basket och fungerat som huvudtränare för Pomona-Pitzer. Under de kommande nio åren förbättrade Popovich sin coachningsteknik på skolan och vann så småningom sin första titel någonsin. Halvvägs genom denna period tog Popovich ett ledigt år för att lära sig under huvudtränaren för University of Kansas, Larry Brown.

Från och med 1988 blev Popovich assistenttränare för San Antonio Spurs. Han arbetade under sin tidigare mentor Larry Brown fram till 1992 då hela coachningspersonalen fick sparken. Popovich flyttade sedan till Golden State Warriors där han fortsatte att arbeta som assistenttränare.

Men 1994 gick Gregg Popovich tillbaka till Spurs - inte som tränare utan som chef och vice president för basketoperationer. Detta gav Popovich friheten att underteckna och byta flera spelare. Dennis Rodman lämnade laget medan Avery Johnson gick med. År 1996 hade Popovich sparkat Bob Hill och anställt sig själv som huvudtränare.

Efter en långsam första säsong undertecknade Spurs Tim Duncan och vann sin första titel 1999. Han fortsatte med att vinna ytterligare fyra titlar med Spurs. Popovich har genom åren vunnit flera utmärkelser för årets tränare.

(Foto av Kevin C. Cox / Getty Images)

Förhållanden: Efter ett långt äktenskap med sin fru Erin meddelade Gregg Popovich 2018 att hon hade gått bort. Detaljer om hennes död avslöjades aldrig. Under deras förhållande hade paret två barn tillsammans.

Aktivism: Gregg Popovich har blivit känd för sina uttalade politiska åsikter och sitt engagemang i olika frågor. Han har blivit en anhängare av olika sociala rättvisa rörelser, inklusive kvinnomarschen. Han ägnar mycket av sin tid och pengar åt välgörenhetsorganisationer som San Antonio Food Bank och Innocence Project, ett initiativ som använder DNA-testning för att befria felaktigt dömda brottslingar.

Popovich är också känd för sitt engagemang i olika insatser för katastrofhjälp. Efter orkanen Irma och Maria stödde Gregg Popovich en organisation som heter Shoes That Fit, som hjälpte barn i nöd att hitta skor efter katastrofen. Popovich har också allierat sig med J / P HRO, en organisation som ger hjälp efter orkaner som har härjat Haiti och Karibien.

Dessutom har Gregg Popovich varit en uttalad kritiker av president Donald Trump genom åren.

Lön: Som huvudtränare för San Antonio Spurs tjänar Popovich en lön på 8 miljoner dollar per år. Enligt vissa rapporter placerar denna lön Popovich tillsammans med de 5 bästa tjänsteintränarna i världen.

Fastighet: År 2002 köpte Gregg en lägenhet i San Francisco för 1,475 miljoner dollar. Presidio Heights-lägenheten har 1 950 kvadratmeter, en öppen spis och stora fönster som ger en fantastisk utsikt över staden. År 2020 rapporterades det att Popovich lade ut den här fastigheten till försäljning för 2,675 miljoner dollar.

2005 köpte Gregg och hans fru ett hus i San Antonio som ursprungligen byggdes 1999. Det specialbyggda hemmet ligger i det omgivande området Vineyard Estates och har 9.640 kvadratmeter bostadsyta. Höjdpunkterna inkluderar 2,2 hektar utomhusutrymme komplett med en stor, försvinnande pool och en vinkällare på 600 kvadratmeter som rymmer mer än 3000 flaskor vin.

Även om fastigheten verkligen hade sina attraktioner var det inte lätt att sälja för Popovich. Även om han ursprungligen noterade fastigheten för 4,5 miljoner dollar sänkte han priset ner till 3,5 miljoner dollar ett år senare efter att han inte hittat en köpare.

Tillbaka 2007 rapporterades att Popovich och hans fru hade investerat i en betydande mängd rå mark. Han betalade enligt uppgift 795 000 dollar för 47 tunnland nära staden Pownal i Vermont. Vid den tiden var det inte klart vad Popovich planerade att göra med marken, eftersom det inte fanns något på det förutom en enda ladugård.

Gregg Popovich nettovärde

Gregg Popovich

Nettovärde: 40 miljoner dollar
Lön: 8 miljoner dollar
Födelsedatum: 28 jan 1949 (72 år)
Kön: Manlig
Höjd: 1,88 m (6 fot 2 tum)
Yrke: Basket tränare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion