Gretchen Carlson Nettovärde

Hur mycket är Gretchen Carlson värt?

Gretchen Carlson nettovärde: 18 miljoner dollar

Gretchen Carlsons lön

1,5 miljoner dollar

Gretchen Carlson nettovärde och lön: Gretchen Carlson är en amerikansk tv-värd och sändningsjournalist som har en nettovärde på 18 miljoner dollar och en årslön på 1,5 miljoner dollar. Hon är mest känd för att vara värd för tv-program som lördagens utgåva av 'The Early Show' (2002 - 2005) på CBS News, morgonshowen 'Fox & Friends' (2005 - 2013) på Fox News och 'The Real Story with Gretchen Carlson '(2013 - 2016) också på Fox News.

Tidigt liv: Gretchen Elizabeth Carlson föddes i Anoka, Minnesota, den 21 juni 1966. Hennes far, Lee Carlson, var president för Main Motor Sales Co., en bilhandlare som hade funnits i familjen Carlson sedan 1919. Hennes mor, Karen ( Född Hyllengren), var hemmafru och lärare och var VD för familjens bilhandlare 2004 till 2019. Carlson är den andra av fyra barn och hon och hennes syskon växte upp lutherska.

Som barn och tonåring var Carlson en underbar violinist. Hon studerade hos berömda lärare vid institutioner som MacPhail Center for Music i Minneapolis och Juilliard School of Music i New York. Hon deltog också i många musikaliska tävlingar och var en del av Greater Twin Cities Youth Symphony mellan 1980 och 1984. Efter examen från Anoka High School fortsatte Carlson sin utbildning vid Stanford University, där hon studerade organisatoriskt beteende. Hon tog examen från college 1990. Dessutom deltog hon som ung vuxen i tävlingar och vann titeln Miss Minnesota 1988 och utsågs till Miss America 1989 senare samma år.

Karriär: Carlsons start i sändningsjournalistik kom till stor del på grund av hennes höga profil efter att ha vunnit titeln Miss America. Hennes första jobb var i Richmond, Virginia, på den ABC-anslutna TV-stationen WRIC-TV. Hon fungerade som nätverkets medankare och politiska kommentator. 1992 flyttade hon till Cincinnati, Ohio, för att arbeta på WCPO-TV som mediekommentator. Hon arbetade också vid stationer i Cleveland, Ohio och Dallas / Fort Worth, Texas. Carlson fick sitt första nationella tv-jobb 2000, som nationell korrespondent. Sedan 2002 utsågs hon till medförankrare för lördagens utgåva av 'The Early Show' på CBS. Hennes medankare där var Russ Mitchell.

2006 flyttade Carlson till Fox News, där hon först arbetade som vikarierande helg på 'Fox & Friends'. I september det året blev hon ankare för 'Fox & Friends', tillsammans med Steve Doocy och Brian Kilmeade. Hon var i den rollen i nästan åtta år, innan hon gick av scenen 2012 efter stötande kommentarer från kollegor i luften angående kvinnor på arbetsplatsen. Hon lämnade 'Fox & Friends' 2013 för att förankra sin egen show, 'The Real Story with Gretchen Carlson'. Många av de ämnen hon täckte relaterade till kvinnors rättigheter, och hon drev kuvertet genom att bli det första kabelnyhets-tv-ankaret i amerikansk historia som kom på air sans makeup. I juni 2016 avlägsnades hon från sin show 'The Real Story'.

Roger Ailes Settlement & Advocacy: Efter hennes avskedande från Fox News av sena Fox News-chef Roger Ailes, inlämnade Carlson en rättegång och hävdade att hon lämnades in för att hon hade avvisat Ailes sexuella framsteg. Hon fick en rapporterad uppgörelse på 20 miljoner dollar från 21st Century Fox samt en offentlig ursäkt. Efter att hon inlämnat sin rättegång med krav på sexuella trakasserier kom dussintals andra kvinnor fram och anklagade Ailes för sexuella trakasserier. Under press avgick Ailes från sin position.

Carlsons fall anses ofta vara utgångspunkten för # MeToo-rörelsen 2016. Efter hennes trakasserier har Carlson fortsatt att arbeta för att eliminera sexuella trakasserier från arbetsplatsen och främja kvinnors rättigheter. Några av de initiativ hon har varit en del av inkluderar en tvådelad koalition av lagstiftare som införde '' Ending Forced Arbitration of Sexual Trakasserings Act '' i december 2017 i samarbete med den ideella All In Together för att inrätta Gretchen Carlson Leadership Initiative, ett program som tillhandahåller advokatutbildning för undervärderade kvinnor i hela USA och initiativet Women Moving Millions, ett kollektiv av kvinnor runt om i världen som lovar att ge donationer på 1 miljon dollar eller mer till orsaker som stöder kvinnors och flickors framsteg. Hon har också gjort två TED-samtal, varav en specifikt behandlar ämnet kvinnors rättigheter och sexuella trakasserier på arbetsplatsen.

Andra projekt: Förutom sitt arbete inom tv och media är Carlson också publicerad författare. Hon släppte sin första bok, en memoar med titeln 'Getting Real', 2015. Den följer hennes erfarenheter av att växa upp i Minnesota, spela fiol och hennes erfarenhet av bland annat Miss America-festivalen. Hennes andra bok 'Be Fierce: Stop Trakasserier och ta din makt tillbaka' 2017. Den diskuterade främst hennes erfarenhet (så mycket som hon fick på grund av NDA som hon tidigare undertecknat) med sexuella trakasserier på arbetsplatsen, särskilt på Fox News. Hon donerade vinsten från 'Be Fierce' till Gift of Courage Fund.

Personligt liv och arv: Carlson gifte sig med Casey Close, en sportagent, i oktober 1997. De har två barn tillsammans och bor i Greenwich, Connecticut.

Carlsons karriär på Fox News, hur hon lämnade in ett internt klagomål, hennes degradering och alla efterföljande händelser som följdes skildrades i Showtime-miniserien 'The Loudest Voice' (2019). I den spelas hon av skådespelerskan Naomi Watts. Filmen 'Bombshell' (2019) skildrar också Carlsons tid på Fox News, med Nicole Kidman som spelar Carlson. I synnerhet visar filmen händelserna som utvecklades på Fox News som ledde fram till Ailes avgång.

Gretchen Carlson Nettovärde

Gretchen Carlson

Nettovärde: 18 miljoner dollar
Lön: 1,5 miljoner dollar
Födelsedatum: 21 juni 1966 (54 år)
Kön: Kvinna
Höjd: 1,6 m (5 fot 2 tum)
Yrke: Journalist, skådespelare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion