Hiddleston fascineras fortfarande av sin Marvel -karaktär, Loki

Tom Hiddleston spelar i Disney+ -serienTom Hiddleston spelar i Disney+ -serien 'Loki'. (Marvel Studios) Regissören Kate Herron pratar med Tom Hiddleston, vänster och Owen Wilson på uppsättningen av Disney+ -serien 'Loki'. (Marvel Studios) Tom Hiddleston spelar i Disney+ -serien 'Loki'. (Marvel Studios) Tom Hiddleston spelar i Disney+ -serien 'Loki'. (Marvel Studios) Skådespelaren Tom Hiddleston poserar för fotografer vid ankomsten till Bafta Film Awards, i centrala London, den 11 april 2021. (AP Photo/Alberto Pezzali)

Han är en söt bokmask vars idé om en riktigt vild helg är en Tom Hanks-film och en god kopp te. Så mycket för att rädda världen.

Tom Hiddleston - Loki in the Avengers world - beskriver en natt med kaos i sitt eget liv: Räknas en riktigt lång promenad? Det är min idé om en idealisk söndag, tillsammans med matlagning och kanske en bra bok, säger den 40-årige ondskans gud i en blå sidenskjorta när han zoomar in från sitt hem i London.

Vem är Hiddleston? För det mesta är han en självbeskriven nörd som verkligen vill vara den andra Tom.

Hans anständighet hälls i varenda sak han gör, säger 40-åringen om Hanks. Allt är inte högkonst, men det finns ett värde i det.

Detta tar honom till Loki -serien, som debuterade onsdag på Disney+. Fans av Loki kan ta en djupdykning i sex avsnitt som kretsar kring karaktärens plats på livslinjen efter händelserna i Avengers: Endgame. I serien finns också Owen Wilson, Sophia Di Martino, Richard E. Grant och Gugu Mbatha-Raw.

är Siegfried och Roy lever fortfarande

Hiddleston, son till en kemistfar och scenchef, växte upp i London med två systrar i en familj som trodde på utbildning. Efter tid vid Eton College, University of Cambridge, studerade han skådespeleri vid den prestigefyllda Royal Academy of Dramatic Art.

Hans stora genombrott gjordes som Thors adoptivbror och ondskans gud i Thor, en roll han reprisade i flera Avengers -filmer. Därefter är dramat The Essex Serpent.

Review-Journal: Vad är din idé om en idealisk söndag?

Min favorit sak i världen är en riktigt lång promenad, särskilt om det är en dimmig dag i London. Jag kommer att gå över linjer eller bara ta reda på saker i livet. Sedan går jag hem och gör en varm kopp te, läser en bok eller tittar på en film.

hur mycket är sheryl crow värd

Trodde du att du hade spelat Loki för sista gången när du sköt Avengers: Infinity War? Hur kändes det att få samtalet som bad dig anpassa Loki till din egen show?

Jag trodde att jag hade spelat honom för sista gången. När jag fick samtalet var det en kombination av glädje och överraskning. Det är det mest exakta sättet att beskriva det. Jag var så exalterad av idén och fick också klia mig lite i huvudet. Det fanns en scen i Infinity War som kändes så slutgiltig för Loki. Det kändes så avgörande, men det var inte slutet.

Sedan kom Endgame med tidsresan.

adam driver star wars kylo ren

Jag visste att Endgame skulle komma runt hörnet. I en scen i den filmen är Loki tillbaka och han försvinner i en rökpuff. Det väckte frågor - hur går han, vart tar han vägen, hur kommer han dit? Jag var säker på att detta skulle vara utgångspunkten för tv -serien. Det var bara så många platser vi kunde gå. Så många möjligheter. Med tiden kommer vi att ge dessa svar.

Loke har alltid varit en missförstådd skurk. Vad ska publiken ta ifrån den utökade historien?

När vi ser Loki nu, blir han fråntagen allt han känner till. Thor är inte i närheten, och Asgard verkar en bit bort. Avengers är för närvarande inte i sikte. Han är fråntagen sin status och sin makt. Om du tar bort det han har använt för att identifiera sig, vad är då kvar av Loke? Vem är han nu? Dessa frågor blev fascinerande att ställa. Vi frågar: Vad gör Loki ... Loki? Är det något autentiskt i mitten av honom? Kan han växa och förändras? Har han någon inblick i vem han är? Eller är han bara en formskiftare som aldrig presenterar samma person två gånger?

Många av dina medstjärnor visste inte att de provspelade för Loki-serien när de gick in för att läsa på Marvel. När du först läste för flera år sedan var det så?

För tio år sedan visste jag inte att det var för Loke när jag provspelade. Kanske är det hela: Du vet inte att det är Loki när du provspelar, och de ser bara något Loki i dig.

Finns det en extra tyngdkänsla i att spela Loki nu när han är en av de längsta levande karaktärerna i Marvel-filmuniversum?

fetty wap nettovärde 2016 forbes

Det finns en tyngdkraft i att veta att jag är så lyckligt lottad som fortfarande är här. Och samtidigt finns det fortfarande nya aspekter att upptäcka om Loki, varför jag är här. Han har en stor karaktär, så det känns aldrig som samma upplevelse. Det är nyckeln.

Vad tilltalar den här dumma killen?

Vissa tycker om hans spontanitet och bus. Vissa tycker om honom som antagonisten. Vissa människor tål nog inte honom. Många dras till hans sårbarhet, som ligger under alla dessa lager av charm och karisma. Det är något mycket relaterbart med honom.

Det finns en kompisfilmstämning i den här serien med Owen Wilson, som spelar Mobius. Gav du honom en snabb genomgång av Marvel Cinematic Universe?

Det var så intressant att försöka komprimera sex filmer och hela min tid i MCU till smältbara bitar. För Owen var det som att gå i Loki -skolan. Samtidigt fick Owen mig faktiskt att tänka om aspekter av karaktären, vilket var riktigt trevligt.

ghost adventures säsong 12 avsnitt 1

Så det var Loke -föreläsningar?

Vi gick runt i New York och jag skulle prata om Loki. Jag är ganska uppslagsverk. Varje avdelning i denna serie - från kamerateamet till redigering - var tvungen att beröra Loks historia. De var alla nyfikna på honom och inspirationen till det som kom innan, så jag skulle ta folk på promenader och försöka förklara det för dem.

Vad var frågan nr 1?

Jag minns att folk ville veta om hornen. När bär han hornen? Varför bär han dem? Är det någon känslomässig avsikt? Är han elak vid den tiden?

Och svaren?

Allt kommer att bli klart med tiden.