Home Free tar med a cappella -musik till UNLV Sunday

Home Free började i Mankato, Minn., Men endast två medlemmar är Midwesterners; de andra tre sångarna kommer från Alabama, Georgia och Texas. Kvintetten gör sin debut i Las Vegas på UNLVHome Free började i Mankato, Minn., Men endast två medlemmar är Midwesterners; de andra tre sångarna kommer från Alabama, Georgia och Texas. Kvintetten debuterar i Las Vegas på söndag i UNLV: s Artemus Ham Hall. (Artighet) Home Free grundades i Minnesota och uppträder under halvtid på ett Minnesota Vikings fotbollsmatch och sjunger 'God Bless the U.S.A.' som en del av NFL: s 'Salute to Service' observationer. TILLGÄNGLIGHET HEM GRATIS De fem medlemmarna i Home Free slår sig fram på omslaget till sitt andra semesteralbum, 'Full of (Even More) Holiday Cheer'. TILLGÄNGLIGHET HEM GRATIS

Fjärde gången var charmen. Åtminstone för de fem medlemmarna i Home Free.

A cappella -kvintetten arbetade stadigt och framförde en mängd olika musik som visade upp sina skyhöga harmonier på statliga och landsmässor, företagsshower, ombord på kryssningsfartyg och på högskolor.

Vi hade turen att vara på heltid - försörja oss, försörja familjer, förklarar bassångaren Tim Foust. Men det var mestadels regionalt.

I hopp om att ta sina karriärer rikstäckande provade de på NBC: s The Sing-Off. Inte en eller två gånger, utan tre gånger.

Det var inte förrän den fjärde auditionen, när Home Free valde ett mer hemlandsljud, som de gjorde serien-och slutade med att vinna den fjärde säsongen, komplett med ett pris på 100 000 dollar och ett inspelningskontrakt.

Under de tre åren sedan deras seger har kvintetten - som även innehåller tenorerna Austin Brown och Rob Lundquist, baryton Adam Chance och sång slagverkaren Adam Rupp - spelat in flera album, det senaste är deras andra semestersamling, Full of (Even More) Cheer .

Under det senaste året debuterade Home Free också på Grand Ole Opry, gick med Kenny Rogers på hans julalbum och sjöng God Bless USA under halvtid vid ett Minnesota Vikings -spel som nyligen spelades.

james bond filmer som streamas på netflix

Åh, och deras YouTube -kanal passerade precis 100 miljoner visningar.

För tre år sedan var vi extatiska om en av våra videor träffade 10 000 - vi förstod aldrig en miljon, än mindre hundra miljoner, säger Foust i en telefonintervju. Det är säkert overkligt.

I helgen kontrollerar Home Free ytterligare ett säkert tecken på showbiz -framgång: Vegas, baby.

Söndag eftermiddag kommer de att uppträda i UNLV: s Artemus Ham Hall - tvärs över campus från Thomas & Mack Center, där National Finals Rodeo fortsätter till 10 december.

Även om showen betecknas som A Country Christmas, kommer det att vara lite av allt, säger Foust. Saker bort vårt album, saker från YouTube, saker från 'The Sing-Off.'

Det inkluderar några nummer som, trots deras närvaro på deras senaste julalbum, inte är särskilt juliga, säger Foust, med hänvisning till ett omslag av Zac Brown Bands kallare väder och gospellåten How Great Thou Art, som blev viral på sociala medier .

Han tillskriver den senare popularitet till ett par faktorer: låtens gospelrötter och inställningen för musikvideon, som spelades in i de österrikiska alperna, blandade en tidlös låt och matchade vackra landskap. (Hög tenor Brown gjorde till och med några virvlar på berget, skämtar Foust, för att matcha inställningen Sound of Music.)

Flera singalongs är också en del av deras liveshow; vi bryter ner den fjärde väggen direkt, observerar sångaren.

Även när publiken inte sjunger med kan de faktiskt känna de goda musikaliska vibrationerna, noterar Foust, med hänvisning till mysteriet och magin i en cappella -föreställning.

Jag tror att folk inte kan tro att allt ljud som de hör kommer från röster, föreslår han. Du kan känna de låga tonerna.

matt sten och trey parker nettovärde

Foust är ansvarig för många av de resonanta låga tonerna, sjunga lead på flera låtar, från White Christmas och O Holy Night till Die a Happy Man and Ring of Fire, Johnny Cash-klassikern som gruppen utförde under deras Sing-Off-körning.

Det senaste tillskottet av baryton Chance gör det lättare för Foust att sjunga leads, säger han, eftersom Chance också kan täcka bas.

Gruppkemi spelar en viktig roll i Home Free eftersom vi tillbringar cirka 70 procent av året tillsammans, säger Foust. Han borde veta; han gick med i gruppen i januari 2012, efter att ha bedrivit ett solo country -projekt.

Innan dess tillbringade Foust dock ett decennium på vägen med a cappella-grupper, vilket återspeglar det faktum att han alltid har dragits till sångmusik, antingen i ett tungt harmoniskt country-sammanhang eller vintage doo-wop pop från 1950-talet och ' 60 -talet.

Dels tillskriver han det att jag inte är bra på att spela instrument, medger han. Dessutom, utanför a cappella, finns det inte många uttag för en sann bassångare. (Förutom i opera eller körer.)

Men med Home Free kan medlemmarna leka och ha kul musikaliskt, säger han.

Förhandsvisning

WHO: Hem gratis, ett land jul

När: 15.00 Söndag

Var: Artemus Ham Hall, UNLV, 4505 S. Maryland Parkway

Biljetter: $ 25-$ 75; $ 125 VIP-biljett inkluderar möte och hälsning före konserten (702-895-2787, www.unlv.edu/pac)