Ian Mckellen Nettovärde

Hur mycket är Ian Mckellen Worth?

Ian Mckellen Nettovärde: $ 60 miljoner

Ian McKellen Nettovärde och lön: Sir Ian McKellen är en engelsk skådespelare som har en nettovärde på 60 miljoner dollar. McKellan är utan tvekan en av de mest dekorerade skådespelarna i historien, och han har blivit en sann legend inom underhållningsindustrin. Under hela sin karriär har han vunnit otaliga välförtjänt utmärkelser. Det finns faktiskt inga brittiska skådespelarutmärkelser som Sir Ian har inte vann.

Även om McKellan har ett starkt rykte som en lysande scenskådespelare är han förmodligen mest känd för världen för sina roller i vanliga filmer. Publiken från 'Lord of the Rings' -filmerna kommer att känna honom bäst som skådespelaren som spelade Gandalf, medan fans av X-Men-filmerna omedelbart känner igen honom som mannen som spelade rollen som Magneto.

Tidigt liv: Ian Murray McKellan föddes den 25 maj 1939 i Lancashire, England. Uppvuxen bland bakgrunden av andra världskriget växte Ian upp som kristen och flyttade till staden Wigan med sin familj i ung ålder. På tal om sina erfarenheter av att leva genom konflikten medgav McKellan att han 'sov under en stålplatta' tills han var fyra år för att skydda sig från bombningar, och att han aldrig riktigt förstod det kriget var inte normalt tills han växte upp.

Ian började sin skådespelarkarriär genom att spela i skolan. Vid 18 års ålder deltog han i St. Catharine's College i Cambridge på stipendium. Under sina collegeår studerade McKellan engelsk litteratur och blev medlem i Marlowe Society, Cambridges berömda teaterklubb. Som medlem uppträdde McKellan i 23 av deras pjäser. När han var 24 hade båda hans föräldrar gått bort.

Karriär: Förutsägbart började Ian McKellans professionella skådespelarkarriär i teater. Belgrads teater blev den unga skådespelarens startplatta och började med en ledande roll i 'A Man for All Seasons'. Vid mitten av 60-talet uppträdde han på Old Vic som medlem av National Theatre Company. Han gick sedan med i Prospect Theatre Company och slog igenom med roller i 'Richard II' och 'Edward II', och på 70-talet var han en av de mest kända teaterskådespelarna i Storbritannien.

Under de närmaste decennierna gjorde Ian ett namn med Royal National Theatre och Royal Shakespeare Company, och i slutet av 70-talet hade han verkligen utställt sin behärskning av Shakespeares verk.

Redan i slutet av 60-talet siktade Ian McKellan på en karriär inom film tillsammans med sitt engagemang i teater. 1969 bokade han sin första filmroll i 'A Touch of Love'. Ett decennium långt avbrott följde innan han bokade en ledande roll i 'Kärlekens präst'. Återigen gick ett decennium förbi innan Ian McKellan återvände till film, men han gjorde en bestående effekt på 90-talet. En av de första rollerna som verkligen fick honom att märka var 'Six Degrees of Separation', och ytterligare vanliga roller i filmer som 'Last Action Hero' följde snabbt.

McKellan blåste bort filmkritiker med sin roll i 'And the Band Players On' 1993 innan han samproducerade och skrev 'Richard III'. Filmen baserades på en Shakespeare-pjäs och Ian tog återigen en ledande roll i den kritikerrosade filmen. Kritiker hyllade också skådespelaren för hans nästa roller i 'Art Pupil' och 'Show Boat.'

(Foto av Tristan Fewings - WPA Pool / Getty Images)

Under nästa period skulle Ian McKellan boka två av sina mest kända filmroller. Den första kom 1999 när han spelades som Magneto i 'X-Men', en av de första superhjältefilmerna i modern tid. Filmen var oerhört framgångsrik och McKellan repriserade sin roll i tre X-Men-uppföljare.

Under filmen 'X-Men' spelades McKellan som Gandalf i 'Lord of the Rings' -filmfranchisen ledd av Peter Jackson. Den första filmen 'The Fellowship of the Ring' släpptes 2001 och två uppföljare följde. Ian uppträdde inte bara i hela trilogin utan han repriserade också sin roll som Gandalf i 'The Hobbit' -filmserien, som släpptes i tre segment från och med 2012.

Vid 2000-talet hade McKellan återvänt till Shakespeare och andra teaterproduktioner i London. År 2017 medverkade han i titelrollen 'King Lear' i det han beskrev som sin sista stora roll i Shakespeare. Men 2020 meddelade han att han skulle spela Hamlet igen. Under åren har Ian också blivit nära involverad i flera teaterorganisationer bakom kulisserna såväl som på scenen.

När McKellan inte var på scenen eller filmade scener som Gandalf eller Magneto, såg han ut på shower som 'Coronation Street', 'Extras', 'The Prisoner', 'Saturday Night Live', 'Dr. Vem, 'och många andra. År 2006 bokade han en roll i 'Da Vinci-koden', som blev en framgång på kassan. Mot slutet av 2010-talet uppträdde han i filmer som 'The Dresser', Disneys live-action-omstart av 'Beauty and the Beast' och 'The Good Liar'.

Privatliv: Ian McKellan är öppet gay och meddelade sin sexuella läggning redan i slutet av 80-talet. Vid denna tid slutade han äta allt kött förutom fisk och blev en pescatarian. År 2006 diagnostiserades han med prostatacancer, även om han sa till fansen att inte oroa sig för att han hade fått behandling och var frisk. Ian är mycket aktiv i kampen för LGBTQ-rättigheter.

Fastighet: 2011 rapporterades att McKellan köpte en 300 år gammal pub i East London. Puben var nära McKellans bostad och den hade särskild betydelse för honom. Charles Dickens besökte berömt anläggningen, och som historien säger, fick han stå upp och sjunga på ett av pubens bord för mer än 200 år sedan. Rapporter uppgav att Sir Ian planerade att anställa en heltidsansvarig för puben efter att han slutfört förvärvet.

Ian Mckellen Nettovärde

Ian McKellen

Nettovärde: $ 60 miljoner
Födelsedatum: 25 maj 1939 (81 år gammal)
Kön: Manlig
Höjd: 5 fot 10 tum (1,8 m)
Yrke: Skådespelare, röstskådespelare, affärsperson, manusförfattare
Nationalitet: Storbritannien
Senast uppdaterad: 2020

Ian Mckellen Resultat

  • The Lord of the Rings: The Two Towers $ 7,750,000
  • The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring $ 6,200,000
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion