Kara DioGuardi

  Kara DioGuardi 25 USD Miljon
: 25 miljoner dollar
Födelsedatum 9 december 1970 (51 år)
Födelseort Ossining
Kön Kvinna
Yrke Låtskrivare, skivproducent, sångare, tv-personlighet, musikarrangör, musikförläggare
Nationalitet Amerikas förenta stater

💰 Jämför Kara DioGuardi's

Vad är Kara DioGuardi?

Kara DioGuardi är en amerikansk låtskrivare, skivchef, producent och TV-värd som har ett nettovärde på 25 miljoner dollar. Kara DioGuardi har samlat på sig en mängd utmärkelser och ett mycket hälsosamt bankkonto, där hon skrivit och producerat musik för en rad pop- och R&B-artister. Även om hon själv har haft några hits som sångerska, verkar hon mer nöjd med att fortsätta skriva och producera hit efter hit för andra artister. Hon var domare i den kortlivade realitytävlingen 2006, 'The One:  Making a Music Star'. Sedan var hon den fjärde domaren i 'American Idol' under säsongerna 8 och 9, men lämnade programmet på grund av en känsla av att hon var 'udda man out' under mycket av sin tid på programmet. Kara DioGuardi har fått över 300 av sina låtar inspelade och släppta på studioalbum. Försäljningen av album med låtar hon har skrivit eller producerat överstiger 160 miljoner exemplar globalt.

DioGuardi fick sin introduktion till musikbranschen kort efter college med ett jobb som försäljning av reklam för tidningen Billboard. Som låtskrivare har DioGuardi samarbetat med musikinspelningsartister som Kylie Minogue , Lindsay Lohan , Jessica Simpson, Santana, Celine Dion, Britney Spears och American Idol-alumner Adam Lambert, Kelly Clarkson, David Archuleta och Clay Aiken. DioGuardi var med och grundade Arthouse Entertainment, ett musikproduktions- och förlagsbolag som har släppt hits som Come Clean av Hilary Duff, What's Left of Me av Nick Lachey och Grammynominerade singeln Rich Girl av Gwen Stefani . Sober, en låt som DioGuardi var med och skrev för sångaren Pink, nominerades till en Grammy Award. DioGuardis sång har hörts på The Middle, en låt av Demi Lovato, Celine Dion hits One Heart and Reveal (som DioGuardi också var med och skrev), och i skenbandet Platinum Weird, som DioGuardi bildade tillsammans med före detta Eurythmics-grundaren Dave A. Stewart. Hennes låtar har hörts på många filmer, tv och reklam, inklusive Glee, Hannah Montana, Get Smart och Smallville. Hittills har DioGuardi vunnit elva BMI Awards.  Ett foto från artikeln med rubriken'Kara DioGuardi '

David Livingston/Getty Images

  1. Tidigt liv och utbildning
  2. Låtskrivarkarriär
  3. Karriär för produktion och publicering
  4. Reality-TV
  5. Andra ansträngningar
  6. Personligt liv och välgörenhet
  7. Fastighet

Tidigt liv och utbildning

Kara DioGuardi föddes den 9 december 1970 i Ossining, New York av Carol och den republikanske politikern Joe. Hon växte upp i förorten New Rochelle, New York, och utbildades vid Immaculate Heart of Mary Catholic School i Scarsdale och Masters School i Dobbs Ferry. DioGuardi gick vidare till Duke University i Durham, North Carolina, och tog en examen i statsvetenskap. Efter sin examen blev hon assistent på Billboard magazine och sedan reklamsäljare.

Låtskrivarkarriär

DioGuardi skrev sina första stora låtar 1999 till den engelska sångerskan Martine McCutcheons debutalbum. Sedan dess har hon samlat på sig en katalog med hundratals låtar, av vilka många har listats internationellt och medverkat på Billboard 200 topp-tio-album. Några av DioGuardis mest anmärkningsvärda och produktiva samarbeten har varit med Ashlee Simpson; Thalia; Kelly Clarkson; Christina Aguilera; Jesse McCartney; Britney Spears; Hilary Duff; Rosa; Carrie Underwood; och Köttfärslimpa. Hon hade också en stor hit med Celine Dions låt 'Taking Chances' från 2007, som hon skrev tillsammans med David Allen Stewart. Banan har kartlagts i många länder runt om i världen. DioGuardi har skrivit låtar för en mängd andra artister genom åren, inklusive men inte begränsat till: Rascal Flatts, Cobra Starship, Jason Derulo, Colbie Caillat och Katharine McPhee.

DioGuardi har också skrivit många låtar för film och tv. På den lilla skärmen skrev hon låtar för sådana Disney Channel-program som 'Camp Rock' och 'Camp Rock 2: The Final Jam', 'Hannah Montana' och 'Jonas'. Dessutom skrev DioGuardi spår för tv-serierna 'Glee', 'Laguna Beach: The Real Orange County' och 'The Ashlee Simpson Show'. Samtidigt inkluderar hennes filmkrediter 'Raise Your Voice' och 'Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel'.

Karriär för produktion och publicering

DioGuardi är medgrundare och delägare av det Los Angeles-baserade produktions- och förlagsbolaget Arthouse Entertainment. Företaget har varit involverat i en rad hitlåtar som toppar hitlistan, inklusive 'Just the Way You Are' och 'Grenade' av Bruno Mars; 'Fuck You,' av Cee-Lo Green; 'Memories,' av Maroon 5; och 'Simple', av Florida Georgia Line.

ghost adventures tiger king avsnitt se online

Reality-TV

DioGuardi har tjänstgjort som domare i ett antal reality-tv-tävlingsserier. Sommaren 2006 var hon domare i ABC:s 'The One: Making a Music Star', som bara varade i två veckor innan den ställdes in. DioGuardi hade en längre pågående domarspelning 2009 på den åttonde säsongen av 'American Idol'; hon återvände som domare för den nionde säsongen 2010, och bestämde sig sedan för att lämna. Hon fortsatte med att bli huvuddomare i Bravo singer-songwriter-tävlingsserien 'Platinum Hit' 2011.

Andra ansträngningar

Med David Allen Stewart bildade DioGuardi det satiriska musikprojektet Platinum Weird 2004. Konceptet med gruppen var att det var ett 'förlorat' band från 1974; den parodiska bluffen vidmakthölls av olika transmediamaterial, från en VH1-mockumentär till en serie falska fansajter och dokument. Platinum Weird släppte sitt debutalbum, 'Make Believe', 2006.

Bland hennes andra karriärsträvanden spelade DioGuardi en kort roll på Broadway som Roxie Hart i musikalen 'Chicago' i slutet av 2011. Året därpå började hon undervisa i en kurs vid Berklee College of Music i Boston, Massachusetts. DioGuardi har också släppt en självbiografi med titeln 'A Helluva High Note: Surviving Life, Love, and 'American Idol'.'

Personligt liv och välgörenhet

2007 inledde DioGuardi ett förhållande med Mike McCuddy; paret förlovade sig i slutet av 2008 och gifte sig sommaren 2009. Tillsammans har de en son som heter Greyson som föddes via surrogatmödraskap, medan McCuddy har en dotter från ett tidigare förhållande. DioGuardi delar sin tid mellan Los Angeles, Kalifornien och York Harbor, Maine.

I välgörenhetsvärlden arbetar DioGuardi med Phoenix House, en ideell organisation för rehabilitering av drogmissbruk som verkar i hela USA. I sin roll hjälper hon till att lära tonåringar hur man använder utrustning i Phoenix Houses inspelningsstudior. DioGuardi tog också en välgörenhetsresa till Angola 2010 för att besöka malariaförebyggande och behandlingsprojekt som en del av Idol Gives Back-kampanjen.

Fastighet

2004 betalade Kara 3,4 miljoner dollar för ett hem i Studio City, Kalifornien. Efter en större renovering listade hon detta hem till försäljning 2010 för ett ursprungligt begärt pris på 10 miljoner dollar. Efter några prissänkningar accepterade hon äntligen 6,3 miljoner dollar i januari 2013. Huset har marmor- och trägolv, fönster från golv till tak, ett enormt matkök med en central ö, fantastiska ljuskronor, flera eldstäder och högt i tak.

2010 betalade Kara 1,2 miljoner dollar för ett hem vid vattnet i Prospect Harbor, Maine.

Kara DioGuardi-artiklar

Alla nettoförmögenheter beräknas med hjälp av data hämtade från offentliga källor. När de tillhandahålls, inkluderar vi även privata tips och feedback från kändisarna eller deras representanter. Samtidigt som vi arbetar hårt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback genom att använda knappen nedan.

* ?Kara DioGuardi      Kändisstatistiknamn