Las Vegas skjutplats omvandlas till gemenskapscenter, parkeringsplats

Las Vegas Village -festivalområdet, platsen för Route 91 Harvest -skjutningen, på Vegas Str ...Las Vegas Village -festivalområdet, platsen för Route 91 Harvest -skjutningen, på Las Vegas Strip måndagen den 12 februari 2018. (Richard Brian/Las VegasJournal) @vegasphotograph Fans lyssnar på Dustin Lynch uppträda på Route 91 Harvest countrymusikfestival på MGM Resorts Village i Las Vegas, 5 oktober 2014. (Justin Yurkanin/Las VegasJournal) Fans lyssnar på Dustin Lynch uppträda på Route 91 Harvest countrymusikfestival på MGM Resorts Village i Las Vegas, 5 oktober 2014. (Justin Yurkanin/Las VegasJournal) Fans lyssnar på Dustin Lynch uppträda på Route 91 Harvest countrymusikfestival på MGM Resorts Village i Las Vegas, 5 oktober 2014. (Justin Yurkanin/Las VegasJournal) Festivalbesökare njuter av ljudet av countrymusikartisten Dustin Lynch på dag 3 på Route 91 Harvest countrymusikfestival i Las Vegas Village den 2 oktober 2016. Richard Brian/Las VegasJournal Följ @vegasphotograph Ett par långsamma danser medan Chris Young uppträder under den andra natten av Route 91 Harvest countrymusikfestival på festivalplatsen MGM Resorts Village i Las Vegas lördagen den 1 oktober 2016. (Elizabeth Page Brumley/Las VegasJournal) @ELIPAGEPHOTO Publiken jublar när Chris Young uppträder under den andra natten av Route 91 Harvest countrymusikfestival på festivalplatsen MGM Resorts Village i Las Vegas lördagen den 1 oktober 2016. (Elizabeth Page Brumley/Las VegasJournal) @ELIPAGEPHOTO FBI undersöker ovanpå Route 91 Harvest -huvudscenen på Las Vegas Village -festivalområdet onsdagen den 11 oktober 2017. (Richard Brian/Las VegasJournal) @vegasphotograph

MGM Resorts International konverterar Las Vegas Village och Route 91 Harvest musikfestivalplats till parkering för Las Vegas Raiders och UNLV Rebel fotbollsmatcher och andra evenemang på Allegiant Stadium, och även ett gemenskap och idrottscenter.

Paketet på 15 tunnland på Las Vegas Strip ska delas. Den norra änden av fastigheten för atletiska centrum och gemenskap samlingspunkt. Södra änden för parkering. MGM Resorts utfärdade ett uttalande tisdag eftermiddag som avslöjar dessa planer. Paketet var ursprungligen tänkt som en festivalplats och var platsen för skjutningarna under den sista natten på Route 91 den 1 oktober 2017.

Företagets uttalande, tisdag eftermiddag:Vi vet att för många kommer Village -fastigheten för alltid att vara kopplad till den tragiska förlust av liv som ägde rum där den 1 oktober. Vi kommer aldrig att glömma offren, och alla som drabbades av den kvällen. När andra årsdagen närmar sig är vi fortfarande engagerade i att vara en del av samhällets ansträngningar för att fortsätta läka och gå vidare.

I denna anda planerar MGM Resorts att bygga ett gemenskaps- och idrottscenter på fastighetens norra ände, som kommer att vara hem för sportevenemang och gemenskapssamlingar. Vi hoppas att den en dag kommer att vara värd för gymnasieturneringar i gymnasiet, inomhusfotboll för barn och ge plats för essen att träna och engagera sig i samhället för att inspirera nästa generation kvinnliga idrottare.

Det var viktigt för oss att den långsiktiga användningen av fastigheten omfattar gemenskapen på något sätt. Vi planerar också att skapa ett utrymme på fastigheten för att komma ihåg offren för tragedin.

På kort sikt, medan dessa planer pågår, kommer fastigheten att återvända från festivalområdet till en parkeringsplats och fungera som parkering under spel och konserter som äger rum på Allegiant Stadium. Under de kommande veckorna och månaderna kommer det att finnas byggnadsaktiviteter nära fastigheten för att säkerställa säkerheten för fotgängare som korsar gatan mot stadion.

Vi kommer att dela planer för gemenskapen och idrottscentret när de går framåt. Vi kommer också att stödja det framtida samhällsarbetet kring ett permanent, offentligt minnesmärke när den processen börjar.

Utrymmet har stått oanvänt sedan morgonen efter skjutningarna. Route 91 -tjänstemän har sagt de planerar att återvända festivalen till Las Vegas , med Las Vegas Festival Grounds på sydvästra hörnet av Sahara Avenue och Strip som trolig plats.