Latrell Sprewell nettovärde

Hur mycket är Latrell Sprewell värt?

Latrell Sprewell nettovärde: $ 150 tusen

Latrell Sprewell nettovärde och lön: Latrell Sprewell är en tidigare amerikansk basketbollsspelare som har en nettovärde på $ 150 tusen. Sprewell är kanske mest känd för sitt spel på banan, men också för sina handlingar utanför banan. Under sin stora karriär spelade Sprewell i fyra all-star-spel och tjänade nästan 100 miljoner dollar i lön ensam. Tyvärr kan hans bidrag ha överskuggats av kontroverser utanför domstolen, precis som Sprewell ökänt försökte kväva sin engångstränare P.J. Carlesimo under träning. Trots sina handlingar spelade Sprewell för NBA-lagen Warriors, Knicks och Timberwolves. Efter att ha gått i pension fick Sprewell rubriker för olika juridiska och ekonomiska snubblar. Vid ett tillfälle var han skyldig 3 miljoner dollar till staten Wisconsin i skatter. En båt som han ägde togs enligt uppgift med återstående betalningar på 1,3 miljoner dollar och 650 000 dollar i missade betalningar. Två av hans hem var enligt uppgift utestängda. Idag bor Sprewell enligt uppgift i ett hyrt blygsamt hus i Milwaukee.

Tidigt liv: Latrell Fontaine Sprewell föddes den 8 september 1970 i Milwaukee Wisconsin. Hans föräldrar var Pamela Sprewell och Latoska Field. Tidigt i sin uppväxt flyttade Sprewell och hans familj från Milwaukee och flyttade till Flint, Michigan. Under hans andra år delades hans föräldrar och Sprewell flyttade tillbaka till Milwaukee för att bo hos sin mor. Det var inte förrän på hans sista år att Sprewell skulle börja spela basket på allvar. Trots att Sprewell hade noll erfarenhet när det kom till organiserat spel, gjorde han laget och hamnade i genomsnitt 28 poäng per match det året.

NBA-karriär: Sprewell spelade för Golden State Warriors, New York Knicks och Minnesota Timberwolves. Under Sprewells främsta produktionsår skulle han göra NBA All-Star-spelet flera gånger (totalt fyra gånger) och få ett rykte som en av de finaste mellanliggande spelarna i ligan vid den tiden. Sprewell var också en instrumentkomponent på Knicks, som skulle nå NBA-finalen som ett resultat.

Trots detta skulle Sprewells 1997-incident, en situation där Sprewell försökte kväva Warriors-huvudtränare PJ Carlesimo under en övning, onekligen överskugga alla bidrag som Sprewell gjorde på banan. Som ett resultat av hans handlingar under träningen avstängdes Sprewell för 68 matcher, vilket motsvarade lejonparten av en NBA-ordinarie säsong. Sprewells karriär i NBA skulle ta slut 2005 - vid en tidpunkt då Sprewell avslog ett lukrativt kontrakt på 21 miljoner dollar under tre år, vilket hävdade att ett sådant antal inte ens räckte för att mata sina barn.

Senare hade Sprewell och hans representation planerat att spela något slags vänteläge runt en handelsfrist för att underteckna ett desperat team för ytterligare pengar.

I mars 2006 skulle Sprewell erbjudas flera kontrakt - av Dallas Mavericks liksom San Antonio Spurs. Båda lagen var då starka mästerskapsutmanare. Sprewell misslyckades faktiskt med att svara på intressen till hans fördel och förblev en fri agent när NBA-säsongen slutade. Los Angeles Lakers skulle också uttrycka intresse för Sprewell, men inget definitivt skulle någonsin komma till detta. Under sin sista säsong med Minnesota Timberwolves skulle Sprewell i genomsnitt ha 12,8 poäng per match.

Lisa Blumenfeld / Getty Images

Juridiska / ekonomiska problem: Sprewells liv skulle fortsätta att växla till det sämre, både på och utanför banan. Sprewell skulle sluta förlora två av sina hem samt förmågan att se sina barn. Sprewell skulle fortsätta att vara innesluten i kontroverser och ekonomiska problem att starta upp - även om han hade tjänat ungefär 100 miljoner dollar i professionell basketinkomst.

Händelsen / aktionen som skulle följa Sprewell under resten av hans basketkarriär inträffade den 1 december 1997. Under en rutinmässig övning attackerade Sprewell huvudtränaren P. J. Carlesimo framför resten av sitt Warriors-team. Carlesimo bestämde sig för att skrika på Sprewell för att inspirera honom att göra 'skarpare' pass, Sprewell gav intrycket att han inte var intresserad av tränarens kritik och sa Carlesimo att hålla sig på avstånd. Carlesimo bestämde sig för att närma sig och kallade vad han trodde var en Sprewell-bluff. Sprewell hotade sedan med att döda Carlesimo och släpade tränaren i halsen. Det rapporterades att Sprewell kvävde Carlesimo under större delen av 10 sekunder. Lagkamrater och assistenttränare skulle äntligen fatta beslutet att ingripa och dra i Sprewell. Sprewell skulle återvända för att träna cirka 20 minuter senare och åter anta Warriors Coach Carlesimo. Sprewell landade ett slag som tittade över Carlesimos högra kind innan han återigen hölls tillbaka av assistent Warrior personal. Tyvärr var våldsamma mönster i Sprewells beteende inte bara en isolerad händelse - redan 1995 hade Sprewell bråk med sin lagkamrat, Jerome Kersey, och hotade NBA-spelaren med två-fyra, och enligt uppgift också med skjutvapen. . Sprewell kämpade också med lagkamrat Byron Houston under en övning 1993.

(Foto av Allen Berezovsky / Getty Images)

Sprewell skulle avbrytas i totalt 10 matcher utan lön som ett första straff. Nästa dag, kanske som ett riktat svar på ett offentligt uppror, bestämde Warriors att ogiltiga resten av Sprewells kontrakt - detta inkluderade 23,7 miljoner dollar som han annars skulle ha tjänat under de kommande tre åren. NBA fattade också beslutet att avbryta Sprewell i ett kalenderår. Sprewell skulle ta ärendet till skiljedom, men till en liten nytta. Även om Sprewells annullering av kontrakt skulle upphävas, stod ligan fortfarande av att stänga av Sprewell under resten av säsongen - utan lön. Detta resulterade i 68 matcher.

Ytterligare juridiska och ekonomiska problem skulle fortsätta för Sprewell. En tidigare ex-flickvän skulle sluta stämma Sprewell för 200 miljoner dollar. Sprewell var också skyldig 3 miljoner dollar till staten Wisconsin för tillbaka skatter vid ett tillfälle. Sprewells båt togs till och med tillbaka - han var fortfarande skyldig 1,3 miljoner dollar i betalningar utöver 650 000 dollar han samlade på missade betalningar. Två av Sprewells hem skulle också utestängas.

Idag rapporteras det att Sprewell bor i en hyra, ett blygsamt hus i Milwaukee, och fungerar som en varningssaga för NBA-spelare, inte bara för att vara försiktig med deras ekonomiska beslut utan också med deras uppförande och beteende på och utanför banan .

Latrell Sprewell nettovärde

Latrell Sprewell

Nettovärde: $ 150 tusen
Födelsedatum: 8 sep 1970 (50 år gammal)
Kön: Manlig
Yrke: Basketspelare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2021

Latrell Sprewell vinst

Klicka för att expandera
 • Minnesota Timberwolves (2004-05) 14 625 000 dollar
 • Minnesota Timberwolves (2003-04) $ 13.500.000
 • New York Knicks (2002-03) 12 375 000 dollar
 • New York Knicks (2001-02) 11 250 000 dollar
 • New York Knicks (2000-01) 10 125 000 dollar
 • New York Knicks (1999-00) $ 9.000.000
 • New York Knicks (1998-99) 8 300 000 dollar
 • Golden State Warriors (1997-98) 7 770 000 $
 • Golden State Warriors (1996-97) $ 7.000.000
 • Golden State Warriors (1995-96) $ 975.000
 • Golden State Warriors (1994-95) 890 000 $
 • Golden State Warriors (1993-94) $ 700.000
 • Golden State Warriors (1992-93) $ 550.000
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion