Lou Dobbs

  Lou Dobbs 20 USD Miljon Lön: 5 miljoner dollar
: 20 miljoner dollar
Lön: 5 miljoner dollar
Födelsedatum 24 september 1945 (77 år gammal)
Födelseort Barnklänning
Kön Manlig
Yrke Ekonom, kommentator, journalist, författare, redaktör, programledare
Nationalitet Amerikas förenta stater

💰 Jämför Lou Dobbs

Vad är Lou Dobbs och lön?

Lou Dobbs är en amerikansk före detta tv-personlighet, författare och radiovärd som har ett nettovärde på 20 miljoner dollar. Lou Dobbs började arbeta på CNN vid nätverkets start 1980 och stannade där till 1999. Han gick tillbaka till CNN 2001 men lämnade sedan igen 2009. Från 2011 till 2021 var han värd för 'Lou Dobbs Tonight' som blev den högst rankade showen på Fox Business Network. Showen ställdes in i februari 2021. Dobbs är ökända för att ha upprätthållit ett antal falska konspirationsteorier, inklusive födelsedomar och den stora lögnen om att det amerikanska presidentvalet 2020 stals.

hur mycket är mike jones värd

Fox avbröt Lou Dobbs i kölvattnet av en ärekränkningsprocess på 2,7 miljarder dollar som inlämnats av valteknikföretaget Smartmatic mot Fox Corporation och Fox News. Dobbs och två andra ankare, Maria Bartiromo och Jeanine Pirro utnämndes också som åtalade i rättegången. Stämningen citerade specifikt ett påstående som gjordes på ett avsnitt av Dobbs show av en gäst i november 2020 som Hugo Chavez , Venezuelas avlidne president, var involverad i att skapa Smartmatics teknologi.  1. Lön
  2. Tidigt liv och utbildning
  3. Karriärbörjan
  4. CNN, 1980-1999
  5. CNN, 2001-2009
  6. Fox Business Network
  7. Övriga framträdanden
  8. Privatliv och fastigheter

Lön

Vid tidpunkten för sin avbokning tjänade Lou Dobbs en lön på 5 miljoner dollar per år.

Tidigt liv och utbildning

Lou Dobbs föddes den 24 september 1945 i Childress County, Texas till bokhållaren Lydia och propanföretagaren Frank. När Dobbs var 12 förlorade hans far sitt företag och familjen flyttade till Rupert, Idaho. Där gick Dobbs på Minico High School. Han gick vidare till Harvard University, från vilken han tog examen 1967 med en examen i ekonomi. Dobbs gick senare en kort stund vid University of Idaho College of Law.

Karriärbörjan

Efter examen från college arbetade Dobbs i Boston, Massachusetts och Washington, DC för federala anti-fattigdomsprogram. Senare tjänstgjorde han som kontanthanteringsspecialist i Los Angeles för Union Bank of California. I början av 70-talet flyttade Dobbs till Yuma, Arizona och arbetade för den lokala radiostationen KBLU som polis- och brandreporter. Han arbetade sig upp i nyhetsmedierna i Arizona och blev så småningom tv-ankare och reporter i Phoenix. Dobbs anslöt sig därefter till stationen KING-TV i Seattle, Washington.

hur mycket tjänar derek hough på dwts

CNN, 1980-1999

1980 gick Dobbs med CNN vid lanseringen av nätverket. Han fungerade ursprungligen som dess chefsekonomikorrespondent och vicepresident, och även som värd för dess affärsnyhetsprogram 'Moneyline'. Dessutom grundade Dobbs den finansiella nyhetsavdelningen CNNfn, som fungerade som dess president och förankrade dess program 'Business Unusual'. Saker och ting började bli hetsig 1997 när Rick Kaplan blev CNN:s nya president. Dobbs och Kaplan drabbades upprepade gånger samman, ofta på grund av bevakning av president Clinton, som Dobbs anklagade Kaplan för att behandla med partisan gunst. Så småningom, 1999, lämnade Dobbs CNN för att lansera den astronautiska nyhetswebbplatsen Space.com.

  Lou Dobbs och lön

KAREN BLEIER/AFP/Getty Images

CNN, 2001-2009

Efter Kaplans avgång från CNN återvände Dobbs till nätverket 2001. Han blev värd och chefredaktör för det nya programmet 'Lou Dobbs Reporting', senare omdöpt till 'CNN News Sunday Morning'. Dessutom återupptog Dobbs sin position som programledare för 'Moneyline', som blev 'Lou Dobbs Tonight' 2003. Det var under denna tid som han började mer kraftigt sprida sina högerextrema åsikter, särskilt hans anti-invandringshållning. Denna extremistiska tackling ledde honom till problem 2009 när han vidmakthöll konspirationsteorin om president Obama. Många opinionsbildningsgrupper krävde Dobbs uppsägning från CNN; slutligen lämnade han på egen hand i november 2009.

Fox Business Network

I slutet av 2010 gick Dobbs med i Fox Business Network och tidigt nästa år började han vara värd för sitt program 'Lou Dobbs Tonight' för en andra mandatperiod. På programmet ökade han sin högerextrema retorik och blev så småningom en uttalad förespråkare för Donald Trump. År 2020 och fram till början av 2021 hamnade Dobbs i hett vatten för att vidmakthålla den stora lögnen att det amerikanska presidentvalet 2020 stals. Han förde fram konspirationsteorin att röstmaskinsföretagen Dominion Voting Systems och Smartmatic hade samarbetat för att rigga valet till förmån för Joe Biden. Tillsammans med två andra Fox TV-värdar, stämdes Dobbs i en ärekränkningsprocess på 2,7 miljarder dollar av Smartmatic. Han stämdes senare av den venezuelanske affärsmannen Majed Khalil, som hävdade att han hade blivit felaktigt inblandad i att rigga röstningsmaskiner. Mitt i skandalen, som ledde till att många annonsörer avgick, avbröts 'Lou Dobbs Tonight' abrupt av Fox i början av 2021.

hur mycket är 2 chainz värda

Övriga framträdanden

På radion har Dobbs varit värd för programmen 'Lou Dobbs Radio' och 'Lou Dobbs Minute' för United Stations Radio Networks. 2021 började han vara värd för 'The Great America Show' på sin personliga hemsida. Dobbs har också medverkat som gäst i ett antal tv-program, inklusive 'The Kudlow Report' och 'The O'Reilly Factor'.

Privatliv och fastigheter

Efter att ha skilt sig från sin första fru 1981 gifte sig Dobbs med den tidigare CNN-sportankaren Debi Lee Segura. Tillsammans har de fyra barn. De bor på en 300 hektar stor hästgård i Wantage Township, New Jersey.

Lou Dobbs artiklar

Alla nettoförmögenheter beräknas med hjälp av data hämtade från offentliga källor. När de tillhandahålls, inkluderar vi även privata tips och feedback från kändisarna eller deras representanter. Samtidigt som vi arbetar hårt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback genom att använda knappen nedan.

* ?Lou Dobbs      Kändisstatistiknamn