A-Mano Primitivo Puglia IGT

Vin: A-Mano Primitivo Puglia IGT

Druva: Primitiv

hur mycket är kirk frost värd

Område: Puglia, sydligaste ItalienÅrgång: 2006

Pris: $ 9,99

I glaset: A-Mano Primitivo är en djup svartröd färg med ett ogenomskinligt utseende i kärnan, som går ut i en djup lila till blodröd fälgdefinition med hög viskositet.

hur mycket tjänar barack obama ett år

På näsan: Det finns omedelbar, djärv, krossad mogen svart och röd bärfrukt, genomsyrad av creme de cassis, stjärnanis, lakrits, boysenbärssorbet och ekreferenser. Med lite virvling i glaset avger den mer och kryddigare svart frukt med inslag av violer och jordnära mineralitet.

I gommen: A-Mano Primitivo är en enorm munfull krossade blandade bär och seg, mogen, saftig svart frukt. Det finns inslag av tobak, choklad, anis och vilda körsbär genom mittpalaten. Den samlas fint på eftermunnen, där de kraftfulla, men smidiga tanninerna sparkar in och levererar en trevlig, lång finish med inslag av lakrits och torkade fikon.

Småsaker: A-Mano är ett vin som jag hela tiden kommer tillbaka till eftersom det är ett fantastiskt värde. Sedan jag senast granskade detta vin har företaget expanderat och till och med gjort en utsökt zinfandel i södra Italien (fortfarande med den ursprungliga amerikanska vinmakaren). Den levererar den stora, djärva smaken så eftertraktad i Kalifornien, men till ett mycket rimligare pris. A-Mano är gjord för omedelbar dricka, med hjälp av den nu fashionabla svarta plastproppen som inte tillåter långvarig åldring i flaskan. Vinet passar bra till alla typer av rika livsmedel eftersom det har utmärkta surhetsnivåer, men det rekommenderas särskilt med italienska kötträtter och pasta med Bolognesesås.

Gil Lempert-Schwarz vinpelare visas på onsdagar. Skriv till honom på P.O. Box 50749, Henderson, NV 89016-0749, eller mejla honom på gil@winevegas.com.