Marcus Lemonis nettovärde

Hur mycket är Marcus Lemonis värt?

Marcus Lemonis nettovärde: 500 miljoner dollar

Marcus Lemonis nettovärde : Marcus Lemonis är en amerikansk affärsman och reality-tv-personlighet som har en nettovärde på 500 miljoner dollar. Han är ordförande och VD för en mängd företag inklusive Camping World och Good Sam Enterprises. Han är också stjärnan i CNBC: s reality show 'The Profit', som handlar om att rädda småföretag.

Tidigt liv: Marcus Lemonis föddes den 16 november 1973 i Beirut, Libanon under landets inbördeskrig. Han fick namnet Ricardo vid födseln. Hans föräldrar, Abdallel och Nadia övergav honom på ett barnhem fyra dagar efter hans födelse. Han adopterades när han var åtta månader gammal, den 29 juli 1974, av Leo och Sophia Lemonis, ett par från Miami, Florida. Hans adoptivfar var grekisk och hans adoptivmor var libanesisk. Leo och Sophia döpte om honom, Marcus.

När han växte upp ägde hans farfar två av USA: s största Chevy-återförsäljare och han exponerades för att industrin växte upp. Den legendariska Lee Iacocca var en vän till sin familj och en mentor till Marcus. Lemonis tog examen från gymnasiet vid Miami Christopher Columbus High School 1991. Han tog examen från Milwaukee's Marquette University med en B.A. 1995 inom statsvetenskap och minor i kriminologi. Han flyttade tillbaka till Miami efter examen från college och gick till ämbetet som demokratisk medlem av Florida Representanthus. Trots att han godkändes av Miami Herald, förlorade han med den tvåfaldiga republikanska dominerande med cirka 15%.

Karriär: Efter hans misslyckade kontorsperiod gick Lemonis till jobbet för sin farfars bilhandlare. AutoNation köpte den återförsäljaren 1997. Lemonis fortsatte att ha ett antal försäljnings- och ledningspositioner inom AutoNation. Lee Iacocca närmade sig Lemonis vid den här tiden och berättade för honom att han ville 'skapa den största husbilskedjan'. Iacocca hade observerat att den nuvarande affärsmodellen för försäljning av husbilar i USA inte fungerade. Iaccoca hjälpte Lemonis att köpa Holiday RV Superstores. Lemonis var VD för det företaget från sommaren 2001 till början av 2003. Då grundade Lemonis företaget Freedom Roads och började köpa upp husbilsföretag. Lemonis slog samman Freedom Roads med Camping World 2006 och blev det nya företagets VD. Medan VD för Camping World slöt Lemonis ett partnerskap med NASCAR och sponsrade John Andretti och hans besättning. År 2007 tog Camping World över sponsring av NASCAR East Series för säsongen 2008-2008. Han ommärkta det till NASCAR Camping World Truck Series. Lemonis förnyade sponsring av Camping World fram till 2022 2014.

2011 slog Lemonis samman Camping World med Good Sam Enterprises. Lemonis blev VD för det företaget. Camping World gjorde sin börsintroduktion i oktober 2016 till $ 22 per aktie. Detta gav företaget en värdering på 2 miljarder dollar. Den 29 juli 2020 handlades aktier i Camping World till knappt $ 35.

Våren 2017 förvärvade Camping World tillgångarna i butiken för camping, fiske och jaktutrustning Gander Mountain och båtbutiken Overton's. Under sommaren 2017 köpte Camping World online-cykel-, skateboard-, wakeboard- och snowboardåterförsäljaren The House Boardshop.

TV- och filmkarriär: Lemonis uppträdde i två avsnitt av 'Celebrity Apprentice'. Han körde marknadsföringsutmaningar för tävlande. Han dök upp i 'Secret Millionaire' 2012. Sedan 2013 blev Lemonis stjärnan i sin egen CNBC-show 'The Profit'. På 'The Profit' letar Lemonis efter lovande men oroliga småföretag och investerar sina egna pengar för att bli delägare och samtidigt hjälpa företaget att vända på saker. Den sjunde säsongen av 'The Profit' började sändas i november 2019.

2015 var Lemonis verkställande producent av filmen 'I Really Hate My Ex.'

Lemonis samproducerade och spelade huvudrollen i 'The Partner' på CNBC 2017. På showen letade han efter affärschefer för att hjälpa honom att driva de företag han investerade i på sin andra show, 'The Profit'.

Rättegångar: År 2020 överlämnades två stämningar mot Marcus Lemonis av hans tidigare affärspartners Nicolas Goureau och Stephanie Menkin. Goureau och Menkin träffade Lemonis när de dök upp på 'The Profit'. De två männen är syskon och de hävdade att Lemonis investering i deras detaljhandeln Courage B var bedräglig. På showen lovade Lemonis att hjälpa dem att växa sin verksamhet. I själva verket fokuserade han på att göra Goureau och Menkins företag skuldsatta till hundratusentals dollar så att han kunde ta företagets tillgångar och förstöra det. Rättegången begär miljoners dollar i skadestånd från Lemonis och hans företag.

Det är inte första gången Lemonis anklagas för att rikta in sig på andra företag för att förstöra dem. År 2018 skrev tidningen Inc. en artikel som heter 'The Dark Side of Marcus Lemonis'. Will Yakowicz, rapporterade, pratade med två dussin företagare som hade varit i slutet av oetisk och skadlig behandling av Lemonis. Ett företag berättade för Inc. ' 'Vi bad honom att hjälpa oss med vår verksamhet, inte hjälpa sig själv till vår verksamhet.'

Lemonis har också anklagats för att försöka förstöra företag som vägrar att förvärvas av honom.

Privatliv: Lemonis gifte sig för första gången 2003 med affärskvinnan Ila Penfold. De var tillsammans på och av tills de splittrades för gott 2017. Under en av parets lediga perioder daterade Lemonis The Real Housewives of New York City-stjärnan och Skinnygirl-mogulen Bethenny Frankel.

Lemonis gifte sig med Roberta 'Bobbi' Raffel 2018, ungefär två år efter att han träffade henne när han förvärvade ett modeföretag hon ägde. Paret planerade att gifta sig i Montecito, Kalifornien, men lera glider över sina planer, och i stället band de knuten på Hotel Bel-Air i Los Angeles. Hon är ungefär 20 år äldre än Lemonis.

Paret delar sin tid mellan herrgårdar i Montecito, Kalifornien och Lake Forest, Illinois.

Lemonis filantropiska insatser inkluderar stöd till Joffrey Ballet, St. Jude Children's Research Hospital, Lincoln Park Zoo, RV / MH Hall of Fame och Zacharias Sexual Abuse Center.

Fastighet: År 2018 köpte Lemonis ett hus på 1,85 miljoner dollar på en och en halv tunnland som delar mycket med fastigheten han köpte 2013 för nästan 5 miljoner dollar i Chicago-förorten Lake Forest. I juni 2018 sålde han en lägenhet på Chicagos Guldkust för 3,25 miljoner dollar. Han äger också ett hem i Montecito, Kalifornien som han köpte för 6,85 miljoner dollar i mars 2017.

Marcus Lemonis nettovärde

Marcus Lemonis

Nettovärde: 500 miljoner dollar
Födelsedatum: 16 nov 1973 (47 år)
Kön: Manlig
Yrke: Affärsperson
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion