MC Hammer nettovärde

Hur mycket är MC Hammer värt?

MC Hammer nettovärde: $ 2 miljoner

MC Hammer nettovärde: MC Hammer är en amerikansk rappare, underhållare och dansare som har en nettovärde på 2 miljoner dollar. På toppen av sin karriär på 1990-talet toppade Hammers personliga förmögenhet 70 miljoner dollar. Tyvärr förlorade han det mesta av sin förmögenhet genom extrema personliga utgifter. Han ansökte om konkurs 1996. MC Hammer är anmärkningsvärt för sina unika dansförmåga och outlandish mode.

Tidigt liv: MC Hammer föddes Stanley Kirk Burrell den 30 mars 1962 i Oakland, Kalifornien. Han växte upp fattig med sin mamma, som arbetade som sekreterare, sin far, en professionell pokerspelare och åtta syskon i en lägenhet med tre sovrum i East Oakland. Familjen Burrell skulle sälja vilse basbollar på parkeringsplatsen Oakland Coliseum. Oakland Athletics lagägare, Charles Finley, såg den 11-årige Stanley göra splittringar och dansa på parkeringen en dag och anställde honom som klubbhusassistent och batboy. Han fungerade som batboy från 1973-1980. Han fick smeknamnet M.C. för att han var en '' ceremonimästare '' under sin tid med A: erna. Burrell tog examen från McClymonds High School i Oakland och gick sedan med i US Navy. Han tjänstgjorde i tre år som underofficer tills han blev hedersfullt utskriven.

Karriär: MC Hammer uppnådde enorm popularitet i slutet av 1980-talet med sina innovativa presentationer av 'pop rap'. Han är också den första rapartisten som uppnår Diamond-status för ett album. Anses som en utsäljning av många i rap-communityn för sin vanliga inställning till rap, är han ändå en av de mest kända rapparna genom tiderna och en underhållare som också är känd för sina flamboyanta danstekniker.

Hammer började rappa på små platser runt Oakland-området. Efter att ett skivkontrakt föll igenom lånade han 20 000 dollar från både Mike Davis och Dwayne Murphy, tidigare Oakland As spelare. Med kontanterna startade MC Hammer ett skivbolag som heter Bust It Productions. Han sålde skivor ur sin källare och bil för att hålla företaget igång. Bust It Productions vände sig så småningom till Bustin 'Records, med MC som VD. MC Hammer släppte sitt första album under sin egen etikett, Feel My Power, 1987. Det såldes i över 60 000 exemplar. Singlarna Let's Get it Started och Ring 'Em fick måttligt radiospel och blev populära spår på lokala nattklubbar. Hammars unika och infektiösa scenpersonal ledde till hans stora paus 1998, när han imponerade på en Capitol Records-chef som var i publiken på en av Hammars shower på en Oakland-klubb. Hammer tecknade ett skivkontrakt och säkrade ett förskott på $ 1 750,00.

MC Hammer gjorde sin största hit med singeln 'U Can't Touch This', av 1990-talet Please Hammer, Don't Hurt 'Em. Singeln toppade Billboard-listan och albumet var nr 1 i 21 veckor. Låten fortsätter att vara en kultklassiker. Hammer turnerade till stor del för albumet över hela Europa 1991. Albumet var anmärkningsvärt för att samla kända artister som Prince, The Jackson 5, Marvin Gaye och Faith No More.

Hammer släppte sin nästa gigantiska hit, Too Legit To Quit, 1991. Titelspåret var den största hit från rekordet, som nådde topp fem av Billboard 200. Hammer gick ut på en storslagen och överdådig turné till stöd för album, med Boyz II Men som inledande handling. Videon till '2 Legit 2 Quit' innehöll så många kändisframträdanden att den rankas som en av de dyraste videor som någonsin gjorts. Albumet blev flera platina. MC Hammer släppte ytterligare sju studioalbum, allt från måttlig till mycket framgång, hans sista var 2009. Hammer har sålt över 50 miljoner skivor över hela världen och har rubrikerat ett flertal världsturnéer. MC Hammer har vunnit tre Grammys och flera andra utmärkelser, inklusive olika utmärkelser för livstid. Hans bästa singlar lever i ökändhet och används fortfarande i reklam, annonser och film idag.

Han har sedan dess arbetat som ordinerad predikant och har varit TV-programledare och en danskonkurrensdomare. Han har också tagit del av skådespelare och produktion. MC Hammer producerade och spelade i sin egen film 1990-talet Please Hammer Don't Hurt 'Em: The Movie. 2008 hjälpte han till att skapa danswebbplatsen Dance Jam. Han är också VD för sitt eget skivbolag och Executive Producer för sin egen kortlivade reality-tv-serie 'Hammertime'. Han arbetar nu med en ny teknisk start-up, en sökmotor kallad WireDoo .

Foto av Rich Polk / Getty Images

MC Hammer-konkurs: MC Hammer hade en mycket allmän konkurs, men har sedan återhämtat sig med nya albumutgivningar, hans skivbolagsledning och andra entreprenöriella satsningar. Hammars högsta intjäningsår var 1991 när han tog hem mer än 33 miljoner dollar. Trots dessa mega tjäna år kunde Hammer ta upp skulder till ett värde av 14 miljoner dollar och tvinga honom att ansöka om konkurs 1996. Hammer sprängde sina pengar på dussintals lyxiga sportbilar, flygplan, ett skivbolag och ett 12 hektar stort hem i Fremont, Kalifornien. Han spenderade 30 miljoner dollar på att bygga hemmet från grunden i bergen ovanför det grova området där han växte upp. Den 40000 kvadratmeter stora herrgården innehöll en bowlinghall, italienska marmorgolv, två pooler, flera tennisbanor, inspelningsstudio, ett 17-bilgarage och en baseballdiamant. Efter att ha förklarat konkurs såldes fastigheten så småningom för 6,8 miljoner dollar. Hammer var också ökänd för att ha ett enormt följe. Han spenderade enligt uppgift 500 000 dollar i månaden bara på sitt följe på toppen av hans berömmelse.

Från och med december 2013 var Hammer fortfarande skyldig IRS 800 000 dollar i skatter och påföljder relaterade till inkomster från 1996 och 1997. Enligt flera släppta juridiska dokument måste varje dollar som Hammer tjänar fram till i dag först gå till IRS innan den delas ut till honom personligen.

Privatliv: Hammer bor i ett relativt blygsamt hus i ranchstil i Tracy, Kalifornien med sin fru Stephanie (som har varit gift sedan 1985) och deras fem barn, Bobby, Jeremiah, Sammy, Sarah och A'keiba. Hammer publicerar ofta på sociala medier och konsulterar för närvarande eller investerar i åtta teknikföretag. Hammer har sagt att han spenderar 10-12 timmar dagligen på olika tekniska projekt och tweets 30-40 gånger per dag.

MC Hammer nettovärde

MC Hammer

Nettovärde: 2 miljoner dollar
Födelsedatum: 1962-03-30
Kön: Manlig
Höjd: 1,82 m (5 fot 11 tum)
Yrke: Predikant, entreprenör, skådespelare, musiker, låtskrivare, rappare, sångare, koreograf, dansare, underhållare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion