Nya barn redo för blockfest i Las Vegas

New Kids on the Block kommer att vara på Planet Hollywood för en fyra-natt-körning som börjar torsdag. (Artighet)New Kids on the Block kommer att vara på Planet Hollywood för en fyra-natt-körning som börjar torsdag. (Artighet) New Kids on the Block kommer att vara på Planet Hollywood för en fyra-natt-körning som börjar torsdag. (Artighet) New Kids on the Block kommer att vara på Planet Hollywood för en fyra-natt-körning som börjar torsdag. (Artighet) Danny Wood, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg, Jordan Knight och Jonathan Knight of New Kids on the Block uppträder under Package Tour 2013 på BB&T Center den 22 juni 2013 i Ft Lauderdale, Florida. (Foto av Jeff Daly/Invision/AP)

Donnie Wahlberg säger att New Kids On The Block inte har något emot att tröttna på tanken på att bli Las Vegas headliners. De tar till och med en titt under huven med en fyra-nätter på Planet Hollywood Resort.

Men ett genombrott av Elvis-bröllop? Glöm det.

Jenny och jag kan inte säga någonting, även i skämt, utan att det blir en rubrik, säger Wahlberg om sin fästmö, skådespelerskan-komikern Jenny McCarthy.Ett tidigare skämt om att gifta sig på en Applebee fick restaurangkedjan att bli upphetsad på Twitter. Vi kommer förmodligen att vara lite mer traditionella, säger Wahlberg, innan vi tillåter, Vem vill inte gifta sig i Vegas en gång i sitt liv? Men det kommer inte att hända för oss.

En bra kompromiss, bestämmer han, kan vara någon form av BH-elor-fest med fansen som kallas Blockheads som håller en informell sammankomst av fyrnattsstället på Planet Hollywood. De fyra visar att lanseringen torsdag faktureras som kvintettens enda nordamerikanska datum i år.

hur mycket är Wayne Brady värd

Förra året nästan till veckan rubrikade New Kids ett arenastopp vid Mandalay Bay. Deras inledningsakt var Boyz II Men, nu införd som rubriker på The Mirage. Tillfällighet?

Mer eller mindre, säger Wahlberg. Detta block av föreställningar var inte inrättat som ett specifikt test för att se om gruppen kunde dela The Axis -teatern med Britney Spears på det sätt som Celine Dion, Rod Stewart och andra alternerar i Colosseum på Caesars Palace. Men platsen, tidpunkten och allt annat passade in i gruppens sommarplan att turnera Europa.

Eftersom de är på djupet är det uppenbarligen nu, 'Hej, om den här lilla dansen fungerar, kommer vi att tänka på att återkomma.'

Vegas har alltid varit något som vi har siktet inställt på, nästan en oundviklighet, säger Wahlberg om sånggruppen som startade boybandfenomenet på 1980 -talet med Wahlberg som sjöng och dansade tillsammans med Jordan och Johnathan Knight, Joey McIntyre och Danny Wood .

Det är alltid något vi skojade om när vi var i 20 -årsåldern: 'När vi är gamla killar gör vi Vegas', säger Wahlberg, som fyller 45 år i augusti. Och när vi var i 30 -årsåldern, (insåg vi) att Vegas hade förändrats så mycket. Det var plötsligt som, 'Wow. Vegas är vettigt.

Killar har familjer nu, killar har andra jobb, saker pågår. Att starta butik på ett ställe som Vegas ett tag, det är faktiskt väldigt logiskt. Du behöver inte vänta tills du är 65 längre.

New Kids har förblivit åtminstone ett deltidsengagemang för var och en av de fem sedan kvintetten återförenades 2008. Wahlberg är den mest uppmärksammade, tack vare hans skådespelarkarriär som inkluderar CBS-polisdramat Blue Bloods med Tom Selleck.

Efter sex månader av i stort sett bara skådespeleri på 16-timmars dagar (i serien), blir mina kreativa juicer galna för New Kids, säger Wahlberg. Precis när jag får ett nervöst sammanbrott i slutet av en säsong av 'Blue Bloods', när jag inte kan komma på hur jag ska förhöra någon längre, annorlunda än vad jag har gjort de senaste åtta månaderna.

Förra årets New Kids -album 10 föryngrade oss verkligen, säger han. Vi var definitivt på en punkt där vi turnerade samma låtar från gamla dagar och vårt album 2008 (The Block) blev lite överflödigt och vi behövde definitivt ny musik.

Målet med att spela in ett album vid denna tidpunkt, säger han, är ingen av två saker som Wahlberg medger skulle vara tuffa numera: att sälja många skivor eller att uppfattas som trovärdig i omvärlden.

Lusten till trovärdighet är dumt guld, säger han. Det beror på att trovärdighet vanligtvis kommer på bekostnad av din kärnpublik.

Den kärnpubliken har förblivit mer eller mindre orörd sedan producenten Maurice Starr först samlade Massachusetts -tonåren 1984 och gjorde dem till popstjärnor med Hangin ’Tough -albumet fyra år senare. De var inte det första pojkbandet - Wahlberg ger den äran till Starrs tidigare grupp New Edition - men de var de första med actionfigurer och andra maximerandringar.

Deras fans är fortfarande inte för gamla för att skrika, och Wahlberg säger att denna fantastiska energi byggs upp mellan oss och publiken på arenor i teaterstorlek.

Vårt fokus är att känna vår publik och tjäna dem först, tillägger han. Om vi ​​inte är relevanta för vår publik är vi ingenting. I efterhand gick albumet Face the Music från 1994-det sista före gruppens 12-åriga uppbrott-förmodligen för långt för att försöka vara relevant för världen genom att omfamna dagens trend för New Jack.

Nu, säger han, tror jag att det bästa sättet för ett band som oss att uppnå trovärdighet är livslängd.

Om det går 30 år och alla tittar runt och säger: 'De här killarna kämpar fortfarande med', får det människor att titta på dig genom ett annat objektiv.

Och vem vet? Kanske finns det objektivet på Strip.

Förhandsvisning

Nya barn i kvarteret

21.00 Torsdag-12 juli, 20.00 13 juli

Planet Hollywood Resort, 3667 Las Vegas Blvd. söder

$ 37,50-$ 250 (800-745-3000)