Oscar De La Hoya Nettovärde

Hur mycket är Oscar De La Hoya värt?

Oscar De La Hoya Nettovärde: 200 miljoner dollar

Oscar De La Hoya Nettovärde: Oscar De La Hoya är en pensionerad amerikansk professionell boxare av mexikansk härkomst som har en nettovärde på 200 miljoner dollar. Efter att ha avgått från boxning har Oscar övergått till en mycket framgångsrik karriär som boxningspromotor och investerare.

Tidigt liv: Oscar De La Hoya föddes den 4 februari 1973 i East Los Angeles i Kalifornien och är en av få icke-tungviktare som har blivit popkulturskändis. Ursprunget från en boxningsfamilj vann De La Hoya de nationella olympiska spelen när han bara var 15. Oscars mamma, Cecilia Gonzales De La Hoya, var dödligt sjuk med bröstcancer och gick bort innan hon kunde se sin son bli en olympisk guldmedaljist. De La Hoya tog hem en guldmedalj från Olympiska spelen sommaren 1992 strax efter examen från James A. Garfield High School.

Karriär: Smeknamnet 'The Golden Boy', hans amatörkarriär inkluderade 234 segrar, 163 genom knockout, med bara sex förluster. I december 1992 gjorde De La Hoya sin professionella debut genom att göra en knockout-seger i första omgången. Han hade en extremt lyckad körning under sitt första år som professionell boxare. Den 5 mars 1994 vann De La Hoya sin första proffstitel som juniorviktmästare i World Boxing Organization (WBO), med en knockout av Jimmi Bredahl i omgång 10 av kampen. Fyra månader efter det slog han ut Jorge Paez och slog WBO: s lätta titel. I februari 1995 vann han International Boxing Federation (IBF) juniormästerskap i lättvikt över John Molina, vilket ledde till sitt totala rekord till 18-0.

De La Hoya mötte sin största utmaning hittills i juni 1996 när han mötte den populära mexikanska kämpen Julio Cesar Chavez. De La Hoya slog Chavez och vilade spekulationer om att han långsamt hade kommit ur sitt spel. Året därpå försvarade han framgångsrikt sin juniorvälterviktstitel. I april 1997 vann De La Hoya en seger mot den olympiska guldmedaljören Pernell 'Sweet Pea' Whittaker, vilket bevisade sitt rykte som världens bästa pund-för-pund-kämpe. De La Hoya fortsatte som welterviktmästaren fram till september 1999. Den 18 september samma år mötte han Felix Trinidad i en av de mest omtalade striderna under årtiondet. Trinidad gav De La Hoya en förödande första förlust någonsin. Efter en andra förlust 2000 mot Sugar Shane Mosley beslutade De La Hoya att ta ledigt från boxning. Han återvände framgångsrikt till ringen i mars 2001 när han slog Arturo Gatti i den femte omgången av sin första flygning på ett år. Vid 28 års ålder var Oscar De La Hoya den yngsta boxaren som vunnit fem världstitlar. Efter en långsam nedgång i karriären var De La Hoyas sista kamp en förlust för den stigande stjärnan Manny pacquiao 2008 som visade slutet på sin karriär i ringen. Han tillkännagav officiellt sin pension den 14 april 2009 och avslutade alla rykten om en potentiell kamp med obesegrad lätt mellanvikt Julio César Chávez Jr.

Oscar De La Hoya hade en 17 år lång karriär (1992-2009) dekorerad med tio världstitlar i sex olika viktklasser. Han besegrade 17 världsmästare och var en toppmakare för professionell boxning, delvis tack vare hans roll som en tältkämpe för HBO-kabel-TV. Oscar De La Hoya är fortfarande en av de mest berömda boxare i sin tid.

Alexis Cuarezma / Getty Images

Andra satsningar: De La Hoyas snygga utseende och karisma kom bara som katalysatorer för hans andra affärsintressen som har inkluderat en spanskspråkig boxningsshow på HBO, Boxeo de Oro, en klädlinje och olika merchandising-erbjudanden. Han hade partnerskap med PS3, Xbox 360 och PSP.

Han spelade in och släppte till och med ett engelska / spanskt latinskt album med titeln 'Oscar' som fick honom nominerad till ett Grammy Award. De La Hoya författade en bildbok för barn, 'Super Oscar' 2006. Den fick överväldigande positiva recensioner. HarperCollins släppte De La Hoyas självbiografi 'American Son: My Story' i juni 2008.

Utanför ringen blev han Oscar De La Hoya promotor, som president för Golden Boy Promotions, som är ett boxnings- och blandat kampsportföretag baserat i Los Angeles.

De La Hoya är också grundaren av Golden Boy Partners, som bygger detaljhandel och bostadsutveckling i urbana latino-samhällen. De La Hoya berättade kort om sin avsikt att gå till president mot Donald Trump i valet 2020.

Filantropi: De La Hoya och hans syskon öppnade Cecilia Gonzalez De La Hoya Cancer Center, till ära för sin mor, vid White Memorial Medical Center. Familjen donerade $ 350.000 till centret. Han startade också en välgörenhetsorganisation för att utbilda missgynnade ungdomar. År 2008 donerade han 3,5 miljoner dollar till De La Hoya Animo Charter High School.

Privatliv: De La Hoya och Millie Corretjer gifte sig i oktober 2001. De har två barn, Oscar Gabriel (f. 2005) och Nina Lauren (f. 2007). De La Hoya har tre andra barn från tidigare relationer.

Kontroverser: I december 2001 lämnade skådespelerskan och före detta fröken USA Shanna Moakler in ett palestinium på 62,5 miljoner dollar (eftersom de inte var lagligt gift var det inte en underhållsdrottning) för att få stöd från De La Hoya för parets dotter, Antiana (f. 1999) . Deras förhållande hade upphört plötsligt året innan när Moakler såg De La Hoya med en annan kvinna vid Latin Grammy Awards (hon hade varit hemma och tittat på den i tv). Ärendet avgjordes utanför domstolen för ett icke avslöjat belopp.

1998 anklagades De La Hoya för sexuella övergrepp mot en 15-åring i Cabo San Lucas, Mexiko. Mexikanska myndigheter utredde men inga anklagelser lämnades in. Stämningen avgjordes utanför domstol 2001.

De La Hoya arresterades för en DUI i Pasadena 2017. Han avstod oskyldig och anklagelserna avskedades 2018. Han har offentligt erkänt att han har ett missbruksproblem och genomgått behandling i Betty Ford Center, främst för alkohol och kokain. missbruk.

Oscar De La Hoya Nettovärde

Oscar de la hoya

Nettovärde: 200 miljoner dollar
Födelsedatum: 4 februari 1973 (48 år)
Kön: Manlig
Höjd: 1,79 m (5 fot 10 tum)
Yrke: Professionell boxare, affärsperson, författare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion