Pat Sajak Net Worth

Hur mycket är Pat Sajak värt?

Pat Sajak Nettovärde: 70 miljoner dollar

Pat Sajaks lön

15 miljoner dollar

Pat Sajak nettovärde och lön: Pat Sajak är en tidigare väderman, nuvarande tv-personlighet, skådespelare och spelprogramvärd som har en nettovärde på 70 miljoner dollar. Sajak är mest känd för att vara den långsiktiga värden för spelshowen Wheel of Fortune.

Tidigt liv: Pat Sajak föddes Patrick Leonard Sajdak 26 oktober 1946 i Chicago, Illinois. Han växte upp i Chicago och var son till Joyce Helen och Leonard Anthony Sajdak. Alla hans farföräldrar var polska. Pats far dog när han var ung, och hans mor gifte sig om. Sajak gick till Farragut High School och tog examen 1964. Han gick till Columbia College Chicago och arbetade som receptionist på Palmer House-hotellet.

Tidig karriär: När han gick på college sa Sajaks sändningsinstruktör till honom att den lokala radiostationen WEDC letade efter ett nyhetsankare. Han ansökte och hamnade på stationen klockan 06:00. Sajak gick med i den amerikanska armén 1968 under Vietnamkriget. Medan han tjänstgjorde i armén dejayed han på Armed Forces Radio. Medan han DJade började han varje sändning med raden 'God morgon, Vietnam!' precis som Robin Williams karaktär gjorde i filmen med samma namn. I början av 70-talet DJade Sajak DJ i Nashville kl. 15.00 till 17.00. tidslucka som deras eftermiddagspersonlighet

I slutet av 1970-talet flyttade Sajak till Los Angeles för att söka arbete inom underhållningsindustrin. Han fick snart en heltidstjänst på KNBC-TV i Los Angeles 1977.

Lyckohjul: 1981 erbjöd game show-impresario Merv Griffin Pat möjligheten att ta över värdtjänster på Wheel of Fortune från Chuck Woolery. Tyvärr avvisade Fred Silverman, den dåvarande presidenten för NBC, idén att anställa Sajak för att vara ”för lokal”. Som svar stängde Merv Griffin av hela showen och vägrade att filma nya avsnitt tills Sajak anställdes. Sajak har varit värd för dagtid och syndikerade kvällsversioner av Wheel of Fortune under de senaste 30+ åren. År 2018 blev Sajak den längst ledande värden för alla spelprogram, till och med överträffar Price är Right Bob Barker. Han hedrades med titeln av Guinness World Records den 22 mars 2019. Pat Sajaks kontrakt som värd för Wheel of Fortune går fram till 2022. För sitt arbete med showen har Pat vunnit tre Emmys och till och med fått en stjärna i Hollywoods berömmelse.

Andra satsningar : Sajak medverkade i komedi-filmen Airline II: The Sequel från 1982. Hans roll var som en nybörjare i Buffalo, New York. Pat hade sin egen kortvariga talkshow på kvällen på CBS, The Pat Sajak Show. Han lämnade dagversionen av Wheel of Fortune när showen började sändas. Dan Miller, en tidigare medankare, fungerade som Sajaks sidekick. Det hade premiär i januari 1989 och den sista showen sändes i april 1990.

Sajak uppträdde flera gånger på Super Password som gästvärd, liksom Password Plus, från 1984-1989. Han var också värd för spelshower Dream House och Just Men !. Sajak var en regelbunden substitutgästvärd för Regis Philbin på Live med Regis och Kelly. 2003 var Sajak värd för Pat Sajak Weekend på Fox News och The Pat Sajak Baseball Hour, en syndikerad radiosportshow. Sajak blev investerare 2005 i Golden Baseball League, en oberoende professionell baseballliga.

Han sitter i förvaltningsstyrelsen och fungerar som vice ordförande vid Hillsdale College i södra Michigan. Sajak är en extern chef för Eagle Publishing, ett konservativt förlag. Sajak är en regelbunden podcast- och affischmedarbetare på den konservativa bloggen ricochet.com. Han började skriva för National Review Online 2010. Han är också författare till flera pusselspel, det mest kända är 2007: s Lucky Letters.

Ethan Miller / Getty Images

Popkultur: På 80-talet parodierades Sajak på en Sesame Street-skiss, en mupp som heter Pat Playjacks var värd 'Squeal of Fortune.' Även på åttiotalet baserade Martin Short en karaktär från Pat Sajak, Ed Grimley, på skisskomedieshowen SCTV och Saturday Night Live. 1992 hade Sajak en särskild gäststjärnroll i TV-showen The Commish. 1993 uppträdde Sajak på Days of Our Lives såväl som att han uppträdde som sig själv på barnens tecknad film Rugrats. Sajak och Vanna White porträtterade sig i ett avsnitt av NBC sitcom 227 1986. 2001 framträdde han som sig själv i sitcom The King of Queens. I ett avsnitt av säsong fyra på The A-Team gjorde Pat och Vanna en komo.

Privatliv: Sajak gifte sig med fotografen Lesly Brown Sajak i december 1989 i Annapolis, Maryland. Han var tidigare gift med en okänd-till-press-kvinna från 1979-1986. Pat och Lesly har två barn tillsammans, en son, Patrick Michael James Sajak, född 1990 och en dotter, Maggie Marie Sajak, född 1995. Maggie är en blivande countrysångare som har släppt tre singlar. Paret bor i Severna Park, Maryland, och de har ett andra hem i Los Angeles. Pat Sajak har erkänt att han är skeptisk till klimatförändringen. Han stöder också ekonomiskt Young America's Foundation, som syftar till att sponsra konservativa talare på universitetsområden över hela landet. Familjen Sajak är medlemmar i Kristi kyrkor. I november 2019 genomgick Pat akut tarmoperation för att avlägsna en blockering. Vanna White var värd i hans ställe medan han var i återhämtning. Han återvände till jobbet tre veckor senare, den 5 december 2019.

Vanna White Lön

Pat Sajak Lön 2020:

I skrivande stund tjänar Pat Sajak ett årligt lön på 15 miljoner dollar som värd för Wheel of Fortune. Som jämförelse är Vanna Whites lön 10 miljoner dollar. Wheel of Fortune tejper fyra dagar i månaden, sex shower per dag. De tejpar två torsdagar och två fredagar. På tejpdagar anländer de båda runt 8:30 och börjar skjuta vid middagstid. En publik tittar på tre föreställningar, sedan är det en paus för lunch. En andra publik kommer in för att se ytterligare tre band.

Fördelning av löner

Pat och Vanna tejpar fyra dagar i månaden. Det är 48 arbetsdagar per år för att tjäna 15 respektive 10 miljoner dollar per år. Det betyder att Vanna tjänar 208 333 $ per arbetsdag. Pat tjänar 312 500 dollar per arbetsdag. Att bryta ner det per show tjänar Pat Sajak $ 52,083 per show och Vanna White tjänar $ 34,722 per show.

Pat Sajak Net Worth

Pat sajak

Nettovärde: 70 miljoner dollar
Lön: 15 miljoner dollar
Födelsedatum: 26 oktober 1946 (74 år)
Kön: Manlig
Höjd: 1,77 m (5 fot 9 tum)
Yrke: Game Show-värd, talkshowvärd, skådespelare, radiopersonlighet, filmproducent, tv-producent
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion