Psy nettovärde

Hur mycket är Psy värt?

Psy nettovärde: $ 60 miljoner

Psy nettovärde: Psy är en sydkoreansk rappare som har en nettovärde på 60 miljoner dollar. Psy fick nästan omedelbar internationell berömmelse tack vare sin iögonfallande hitsingel 'Gangnam Style' och efterföljande YouTube-berömmelse för musikvideon.

Tidigt liv: Psy föddes den 31 december 1977. Hans födelse namn är Park Jae-Sang. Han föddes i en rik familj i Gangnam-distriktet i Seoul, Sydkorea. Hans far, Park Won-Ho, är ordförande i DI Corporation. Hans mamma, Kim Young-Hee, är en restauratör. Psy gick på Sehwa High School och var känd som klassclownen, eftersom han inte tyckte om skolan. Det har sagts av hans tidigare klasskamrater att han tillförde en smittsam och lättsam energi till sina klasser. Psy kärlek till musik inspirerades av bandet Queen, särskilt 'Bohemian Rhapsody'. Park hade ursprungligen planerat att gå på Boston University men tappade intresset för sina företagsekonomiska studier när han kom till USA och började lektioner. Psy använde sina resterande skolpengar på musikinstrument och utrustning. Han hoppade av BU och anmälde sig till Berklee College of Music, men slutade slutligen för att återvända till Sydkorea för att bedriva en musikkarriär.

Tidig karriär: Han släppte sitt första album 'PSY ... From the Psycho World' i januari 2001. Han fick böter av de sydkoreanska myndigheterna för olämpligt innehåll på albumet. Hans andra album 2002 väckte också kontroverser på grund av tydligt innehåll. 2003, efter att han släppte ett tredje album som äntligen såg ett genombrott i framgång, gick Psy in i den sydkoreanska militären som en del av en obligatorisk tjänst som infördes för alla sydkoreanska män i åldrarna 18-35. Han undantogs från militären 2005 eftersom han hade undantag från att arbeta på ett programvara för utveckling av programvara. År 2006 kom han tillbaka med ett fjärde album som vann utmärkelser vid SBS Music Awards 2006. Vid denna tid anklagade statsåklagare Psy för att försumma sitt arbete för att driva sin musikkarriär. Domstolen beslutade att omformulera honom, och han befriades inte från tjänsten förrän i juli 2009. På grund av ekonomiska problem kunde han inte längre släppa sina låtar. Psy gick med i YG Entertainment 2010 och släppte sitt femte album. Dess ledande singel 'Right Now' förbjöds för publik under 19 år. Vid denna tidpunkt hade Psy toppat de inhemska musiklistorna ett halvt dussin gånger men hade ännu inte nått internationell publik.

Gangnam-stil: Allt förändrades för Psy med släppet av hans sjätte album, 'Psy 6 (Six Rules), Part 1.' Låten 'Gangnam Style' exploderade i vanliga musikscener runt om i världen, och att säga att videon blev viral är en underdrift. Den 21 augusti 2012 sjönk låten officiellt till nr 1 i iTunes Music Video Charts och överträffade Justin Bieber och Katy Perry. 'Gangnam Style' har visats mer än 3 miljarder gånger på Youtube sedan den släpptes den 15 juli 2012. Låten nådde # 1 i iTunes-försäljningstabellen och är den mest omtyckta och visade videon i Youtube-historien. Låten har parodierats otaliga gånger över hela världen inklusive på Saturday Night Live där Psy gjorde ett överraskande gästspel. Tack vare framgången med 'Gangnam Style' har Psy dykt upp i The Today Show, The Ellen Degeneres Show och många fler. Den 24 november 2012 blev 'Gangnam Style' den mest visade videon i YouTube-historien. Låten har hyllats av människor över hela världen, inklusive politiska ledare som president Barack Obama och den brittiska premiärministern David Cameron. Hittills har YouTube-videon 3,5 miljarder visningar.

Psy Gangnam Style:

Life After Gangnam Style: I november 2012 höll Psy ett tal i England vid Oxford Union och diskuterade inspiration för låten. Han beskrev livet efter Gangnam Style som både en dröm och en mardröm, genom att han visste att det skulle vara omöjligt för hans nästa låt att motsvara den förra framgången. Senare samma månad blev Psy bara den andra sydkoreanska musikartisten som uppträdde vid MTV Europe Music Awards. Att rida ut framgångsvågorna för Gangnam Style, 2012, signerade Psy med Justin Bieber manager Scooter Braun och hans Schoolboy Records. Han släppte ytterligare två album med varierande framgång och bildade sitt eget företag 2019, P Nation. Han har undertecknat P Nation, Hyuna, Dawn och andra artister sedan bildandet av hans företag.

Christopher Polk / Getty Images

Privatliv: Psy gifte sig med Yoo Hye Yeon i oktober 2006 och paret har nu tvillingdöttrar. I slutet av 2001 arresterades Psy för besittning av marijuana och dömdes till 25 dagar i fängelse. Som ett resultat kunde han inte delta i sin farfars begravning eller säga hans sista farväl till honom.

Hur mycket pengar tjänade Psy från Gangnam Style? Tack vare den otroliga framgången med 'Gangnam Style' gjorde Psy en liten förmögenhet från sin sång under det första året av dess släpp. Psy's 7 miljarder videovisningar har tjänat miljontals delade annonsintäkter. Från de 4 miljoner iTunes-nedladdningarna har Psy tjänat cirka 4 miljoner dollar. Hans streamingintäkter är relativt magra, bara 500 000 dollar. Psy har också tjänat uppskattningsvis 8 miljoner dollar från godkännandeavtal med varumärken som Samsung. Sammantaget har den otroliga framgången med 'Gangnam Style' lagt mer än 20 miljoner dollar i Psy's fickor, före skatt, förvaltaravgifter etc.

Psy's familj har också tjänat miljoner: En annan intressant sak har hänt för Psy och hans familj under galenskapen 'Gangnam Style'. Av någon anledning har beståndet i sin fars börsnoterade företag skjutit i höjden under samma tid som Psy's singel exploderade. För mer information om denna anomali, läs vår artikel om hur Gangnam Style Rappers familj gjorde bara 30 miljoner dollar .

Psy nettovärde

Hundar

Nettovärde: $ 60 miljoner
Födelsedatum: 1977-12-31
Kön: Manlig
Höjd: 5 m 6 tum (1,7 m)
Yrke: Singer-songwriter, Record producer, Dancer, Choreographer, Rapper, TV Personality, Singer, Songwriter, Actor
Nationalitet: Sydkorea
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion