Ray J Net Worth

Hur mycket är Ray J Worth?

Ray J nettovärde: $ 14 miljoner

Ray Js lön

1 miljon dollar per år

Ray J nettovärde och lön: Ray J är en skådespelare, musikproducent och rappare som har en nettovärde på 14 miljoner dollar. Han är kanske mest känd för att delta i 'hemmafilmen' som gjorde Kim Kardashian till en 'superstjärna'. Han hade också en sång- och TV-värdkarriär.

Tidigt liv: William Norwood, Jr. föddes den 17 januari 1981. Annars känd som Ray J, föddes i McComb, Mississippi men växte upp i Kalifornien av sina föräldrar Willie Norwood och Sonja Bates-Norwood. Ray J är yngre bror till multi-platina sångaren Brandy och kusinen till rapkonstnären Snoop Dogg.

Skådespelarkarriär: Han började först sin skådespelarkarriär 1989 när han började med i olika tv-reklamfilmer. Han fick rollen som fosterson i The Sinbad Show från 1993-1994. Ray J spelade också roll i storasyster Brandys show, Moesha, i två år och One on One. Han spelade också upp i filmer, inklusive Mars Attacks !, Steel och Envy. 2005 uppträdde Norwood i UPN: s One-On-One. Ray återvände till tv 2009 med For the Love of Ray J, en reality-dejtingshow på VH1, som sändes i två säsonger och skapade en spin-off-show, Brandy och Ray J: A Family Business, som sändes i april 2010. I 27 januari var Ray J en del av rollistan från den brittiska kändisens stora bror, men han gick av setet efter bara en vecka.

Musikkarriär: 1995 tecknade Ray J med Elektra Records och började spela in sitt debutalbum, Everything You Want. Den alunen släpptes i mars 1997 med den ledande singeln Let It Go (nej, inte den som just dök upp i ditt huvud just nu!). Singeln var också med på soundtracket för filmen Set It Off och nådde topp 25 på US R & B-listan. Den andra singeln nådde topp 54. Ray J tappades från etiketten 1997. Nästa år gjorde han ett intryck på Dr. Doolittles soundtrack med sin originalsingel That's Why I Lie. Han producerade också låtar för företaget Mattel och satte ihop musik för flera reklamfilmer.

Ray J och sis Brandy samarbetade på Another Day in Paradise, som blev en topp tio framgångar i Storbritannien, Österrike, Tyskland, Sverige, Schweiz, Belgien, Norge, Irland och Nederländerna. Ray J släppte sitt andra album, This Ain't a Game, i juni 2001. Leadsingeln, Wait a Minute, nådde topp 30 på det amerikanska diagrammet.

Efter två års paus 2004 grundade Ray J sitt eget inspelningsetikett, Knockout Entertainment, som har släppt musik för artister som Brandy, Shorty Mack och Ray J själv. Ray J har arbetat med andra toppnamnproducenter och inspelningskonstnärer som R. Kelly , Timbaland , Lil Kim och Neptunes. Under den här tiden lade han också sista handen på sitt tredje studioalbum, Raydiation, som släpptes i september 2005 och debuterade som nummer 48 på Billboard 200-listan. One Wish, den ledande singeln från albumet, var en topp 20-hit i USA, Storbritannien, Irland och Nya Zeeland. Den såldes 400,00 exemplar inhemskt. Rays fjärde album, All I Feel, som innehåller The Game och Yung Berg på albumets första singel Sexy Can I, släpptes den 1 april 2008. Singeln nådde topp 3 på Top Singles Hot 100 i sex veckor. En video till spåret regisserades av R. Malcolm Jones och spelades in i december 2007.

Mike Windle / Getty Images

Andra strävanden : Ray J är grundaren av Raytroniks, en linje av konsumentelektronik inklusive e-cyklar, smarta telefonstyrda fläktar och smarta klockor. För Scoot E-Bike implementerade Ray en omfattande viral marknadsföringsstrategi. Detta inkluderade att få säkra produktplaceringar genom olika kändisar inklusive kusin Snoop, Chris Brown, Sean Puffy Combs, Justin Bieber och andra, inklusive stöd från idrottslag som LA Clippers och Los Angeles Rams. I november 2017 slutförde Ray J och Cowboy Wholesale ett avtal om flera miljoner dollar för att utöka Scoot E-Bike med produkter som anpassar sig till en elbaserad livsstil: Bluetooth-ljud och drönare ingår. Ray har en aktiv roll i partnerskapet och arbetar som Chief Strategy Officer och övervakar marknadsföring och global branding.

Kim Kardashian Sex Tape Royalties : I februari 2007 offentliggjordes en hemmagjord sexvideo som Ray J hade gjort med Kim Kardashian 2003. Enligt Steve Hirsch, presidenten för Vivid Entertainment, tjänar Ray J vanligtvis 90 000 dollar var tredje månad i royalty för sin 'hemmavideo' med Kim Kardashian. Det motsvarar 360 000 dollar per år vilket är ganska imponerande med tanke på att bandet är nästan två decennier gammalt. När Kim är i nyheterna, som med sitt bröllop eller hennes nakna utseende på omslaget till Paper Magazines, har Ray J: s royalties varit kända för att hoppa till så mycket som $ 50 000 per vecka. Efter att ha lämnat in en rättegång fick Kim själv en engångsavgift på 5 miljoner dollar för sin roll i bandet 2007.

Ray J Marijuana Tycoon : I juni 2019 tillkännagav Ray J att han hade lanserat sin egen Marijuana-serie som heter William Ray LA och enligt uppgift hade spenderat 5 miljoner dollar av sina egna pengar för att bygga verksamheten. I augusti 2019 tillkännagav Ray J att han hade skrivit på att vara chefsstrategisk medieofficer för MarijuanaStock.org. Positionen, enligt pappersarbete som erhållits av TMZ, kommer att betala Ray J 1 miljon dollar per år!

Privatliv : Ray J hade ett mycket nära förhållande med Whitney Houston under de senaste åren av sitt liv. Även om det fanns spekulationer om att de hade ett romantiskt förhållande, har Ray J insisterat på att de bara var vänner och aldrig gått ut. När hon dog den 11 februari 2012 var han i San Diego och rusade till Beverly Hilton där hon hade dött. Han blev enligt uppgift arg att han hörde en av poliserna på platsen göra en respektlös kommentar om Houston. Ray Jay var återhållsam när han försökte tvinga in på hotellet. Rays syster Brandy beskrev Ray J vid Houstons död som mycket orolig och deprimerad.

Den 21 maj 2012 hittades Ray i sitt hotellrum och kunde inte gå ur sängen. Han skyndades till sjukhuset med ambulans. Dagen innan rapporterades det att han hade en konfrontation när han på Billboard Music Awards 2012 när Whitney Houstons svägerska (Pat Houston) kallade säkerhet på honom när han såg att han satt bredvid Whitneys dotter Bobbi Kristina Brown.

Ray gifte sig med modedesignern Princess Love i Los Angeles i augusti 2016. Deras första dotter föddes i maj 2018 och deras son föddes i januari 2020.

Ray J Net Worth

Ray J

Nettovärde: 14 miljoner dollar
Lön: 1 miljon dollar per år
Födelsedatum: 17 jan 1981 (40 år gammal)
Kön: Manlig
Höjd: 5 m 6 tum (1,7 m)
Yrke: Sångare, skådespelare, skivproducent, musiker, låtskrivare, rappare, konstnär, tv-producent, musikartist
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion