Reba återvänder till sitt 'andra hem' för att vara värd för ACM

Programledaren Reba McEntire återvänder som värd för Academy of Country Music Awards på söndag vid ...Programledaren Reba McEntire återvänder som värd för Academy of Country Music Awards på söndagen i MGM Grand Garden i Las Vegas. (Chris Pizzello/Invision/AP) Programledaren Reba McEntire återvänder som värd för Academy of Country Music Awards på söndagen i MGM Grand Garden i Las Vegas. (Chris Pizzello/Invision/AP)

Hon var den unge i en hotellobby, nästan 4 meter hög och spände en låt. Reba McEntire, 4 år, skakade taket med Jesus Loves Me, till ett gäng cowboys som väntade på att checka in på en Wyoming -lodge. Det var hennes första offentliga framträdande.

En av dem gav mig ett nickel, vilket var första gången jag fick betalt för att sjunga en låt, säger den 63-åriga countrymusiklegenden.

Reba - som bara behöver ett namn - har fått lite höjningar sedan den dagen. Hon har sålt 56 miljoner album, som har producerat 35 nummer 1 -singlar. Det är lämpligt att McEntire kommer tillbaka den 7 april, som värd och verkställande producent av Academy of Country Music Awards, som kommer att vara på MGM Grand Garden och sändas klockan 20.00. på CBS. Hon vann trots allt 16 gånger.Hennes nya CD, Stronger Than the Truth, släpps på fredag.

red rock-filmer gånger las vegas

RJ: Vad är din idé om en bra söndag hemma i Nashville?

RM: Jag får stanna ute i naturen hela dagen. Naturen är min kyrka. Där ute kommer jag att tacka Herren och visa honom hur tacksam jag är för allt jag gör och för min familjs hälsa och för denna fantastiska nation jag får leva i.

Finns det några måste-stopp platser för dig när du trycker ner?

Jag ser fram emot att vara tillbaka i Vegas. Jag älskar den staden eftersom Vegas är mitt andra hem och jag är så bekant med den. Det finns så många ställen att gå och äta på Caesars på, eller så går vi utanför campus för att träffa några av våra favoriter. Jag älskar Spago. Jag älskar Carmine’s in Caesars.

Kan du tro att det är 16: e gången du har värd för ACM: erna?

Jag älskar att se artisterna, både veteraner och de nya akterna. Jag kan inte vänta med att se mina vänner Brooks & Dunn och George Strait uppträda. Det finns så många fina prestationer på denna show. Dessutom är det en så varm atmosfär. Det är landsmänniskor.

Har du någonsin blivit nervös innan showen börjar? Några garderobsfel tidigare?

Visst, jag blir nervös eftersom det är ett stort tv -program och det är live. Men när jag väl får bollen att rulla är det bra. När det gäller garderobsproblem, inte ens en dålig dragkedja.

Du är en tredjedel av det längsta countrymusikresidenset (med Brooks & Dunn) i Vegas.

Det är en underbar sak, och vi älskar att uppträda på Caesars. Vi älskar att vara i Vegas. Folk säger till oss: Hur länge ska du göra det? Mitt svar är: Det är upp till fansen. Om de fortsätter att komma tillbaka, gör vi det.

Kommer du ihåg första gången du spelade i Vegas?

Självklart. Det var 1982 och jag öppnade för Statler Brothers på MGM Grand. Innan den natten hade jag bara spelat rodeos, rökfyllda barer och honk-tonkar. Jag sa till min agent, jag kan bara inte göra det längre. Röken från staplarna och dammet från rodeo dödar min hals. Nästa vecka hörde jag från Statler Brothers, som bad mig att öppna deras shower i Vegas. Jag kommer inte ihåg vad jag sjöng den kvällen, men jag minns kärleken från Vegas -publiken.

Vad tycker du om att göra i Vegas under dagen före en föreställning?

Jag bor i stort sett på hotellet eftersom den torra ökenluften inte är bra för halsen. Jag måste verkligen uppmärksamma det. Så jag stannar kvar och kanske går i forumet (butiker).

Blir du igenkänd?

Jag blir igenkänd hela tiden, men folk är så söta mot mig. Allt de vill göra är att säga hej. Kanske ta en bild. Sedan fortsätter de med sin verksamhet och jag fortsätter med mitt företag.

Berätta om ditt nya album. Vad betyder titeln, Starkare än sanningen?

Det är ett riktigt back-to-my-roots-of-country-musikalbum. Den har tvåstegs danssånger, långsamma danssånger och historielåtar. Det är den typen av musik jag växte upp med att sjunga. När det gäller titeln så handlar det om den här kvinnan som går till mataffären. Hon står i kö och hör hennes namn, hennes mans namn och detta andra namn. Hon inser att hennes man har en affär. Sedan inser hon att det inte finns någon whisky som är starkare än att bara veta sanningen.

En av singlarna heter Tammy Wynette Kind of Pain.

Jag älskar att den här låten faktiskt innehåller många av Tammys låtar. Tanken är att när Tammy Wynette sjöng en sorglig sång, visste du att hon gjorde ont på en djup nivå. Karaktären i den låten går igenom en riktigt dålig situation. Jag är ett fan av Tammys musik. Jag hade inte många singlar i början av min karriär och jag täckte Tammy och Dolly.

Men nu ... 56 miljoner album sålda, 35 nummer 1 hits.

Jag är mycket, mycket tacksam, mycket tacksam för countrymusikfans. De är lojala. De hänger där med dig. Jag har haft fans som har varit med mig i över 40 år. Det är en vacker sak.

På tal om siffror: Vad vet du nu när du inte visste vid 20?

Svett inte de små grejerna. Sluta stressa över saker du inte kan fixa. Sluta tänka på de saker som hände tidigare som du inte kan ändra. Lev in idag.

Efter att dessa cowboys betalade dig ett nickel vid 4 års ålder var du sugen på att bli sångare?

Det är rätt. Det var en spännande sak. Visst, jag gjorde andra normala saker som barn. Jag redde, jag arbetade på ranchen. Och jag spelade basket. Jag hade en underbar barndom som jag inte skulle byta för någonting. Men efter dessa cowboys sjöng jag också Away in the Manger i första klassens julshow. Jag fick en mikrofon och fick all denna uppmärksamhet. Jag visste att det här var vad jag ville göra, även om jag också ville spela basket för att leva då. Och jag ville också bli en världsmästare rodeo -stjärna.

Hur är det att bara vara känd under ett namn?

vilken kanal är spökäventyr på direkt-tv

Jag är väldigt stolt över mitt arv och där jag växte upp. Men människor som känner mig precis som Reba är mycket smickrande.

Hur är livet när du inte arbetar?

Jag turnerar inte så mycket nu. Jag gör Caesars och några enstaka. Jag älskar min tid i Nashville, och jag älskar att åka på semester så mycket som möjligt! Hemma gillar jag att laga mat. Jag trädgårdar inte, men jag stannar utanför. Det är inget extraordinärt, men det är extraordinärt för mig. Det är lugnt, vilket hjälper mig att ladda. Som sagt, vi kan inte vänta med att komma tillbaka till Vegas i juni.