Richard Gere Net Worth

Hur mycket är Richard Gere värt?

Richard Gere nettovärde: 120 miljoner dollar

Richard Gere Net Worth : Richard Gere är en amerikansk skådespelare som har en nettovärde på 120 miljoner dollar. Richard Gere började sin karriär på 70-talet och är förmodligen mest känd för sitt arbete i filmer som 'Pretty Woman', 'An Officer and a Gentleman' och 'Chicago'. Han har blivit nominerad till flera Golden Globe- och SAG-utmärkelser, bland andra skådespelare, och han kampar också för mänskliga rättigheter i Tibet.

Tidigt liv: Richard Gere är en mångsidig skådespelare som länge har ansetts vara en av de mest bankabla ledande männen i Hollywood. Han föddes Richard Tiffany Gere den 31 augusti 1949 i Philadelphia, Pennsylvania. Hans mor, Doris Ann var hemmafru och hans far, Homer George Gere, arbetade som försäkringsagent för Nationwide Mutual Insurance Company. Gere tog examen från North Syracuse Central High School 1967, där han hade utmärkt på trumpet, musik och gymnastik. Han åkte till University of Massachusetts Amherst på gymnastikstipendium och studerade filosofi, men han lämnade efter två år och tog inte examen.

Skådespelarkarriär: I sin tidiga tid framträdde Richard som en framåtriktad talang i spel både på och utanför Broadway. Han arbetade först professionellt 1969 vid Seattle Repertory Theatre och vid Cape Cods Provincetown Playhouse. Hans första stora teaterroll var 1973, i den ursprungliga West End i London-scenversionen av Grease. Gere var en av de första Hollywood-skådespelarna som skildrade en homosexuell karaktär när han spelade som ett homosexuellt offer för förintelsen i Bent, en Broadway-produktion 1979. Hans prestation gav honom sitt första teatervärldspris.

Gere började visas i Hollywood-filmer i mitten till slutet av 70-talet. Han spelades 1974 i The Lords of Flatbush i en huvudroll, men ersattes efter att ha kämpat med sin blivande co-star, Sylvester Stallone. Han fick snabbt uppmärksamhet från roller i små filmer som drama Looking for Mr. Goodbar (1977) och Terence Malicks Days of Heaven (1978). Men Gere gick verkligen in i rampljuset 1980 för sin roll i filmen American Gigolo, som etablerade honom som en ledande man och en sexsymbol. Han förstärkte ytterligare sin status som en toppledande man med huvudrollen i flera hitfilmer, inklusive en officer och en gentleman med Debra Winger i huvudrollen 1982. Geres roll i båda dessa filmer sköt honom till superstjärna när de tjänade 130 miljoner dollar och tjänade honom en Golden Globen nominering för bästa skådespelare och en Screen Actor's Guild Award för att vara en del av Best Cast.

Efter ett lugnt decennium på åttiotalet återuppstod Gere med frigörandet av inrikesfrågor 1990. Samma år spelade Gere den kraftfulla affärsmannen Edward Lewis mitt emot Julie Roberts i banbrytande Pretty Woman. Filmen var enormt populär och en biljettkassa och gav Richard sin andra Golden Globe-nominering. Gere fortsatte sin framgång på nittiotalet med Sommersby, Primal Fear 1996 och 1999: s Runaway Bride. Senare 1999 utsågs Gere till tidningen People's Sexiest Man Alive. Han började det nya decenniet med att dyka upp i filmer The Mothman Prophecies och co-starring med Diane Lane i Unfaithful (båda utgåvorna 2002). Senare 2002 vann Gere sitt första Golden Globe Award när han spelade i den musikaliska filmanpassningen Chicago. Gere fick testa sina färdigheter i dansen i ballroom 2004 i draman Skall vi dansa? Filmen fortsatte att tjäna 170 miljoner dollar över hela världen. Hans nästa stora hit var 2007: s halvbiografiska film I'm Not There, där han var en av sex skådespelare som skildrade en version av Bob Dylan. Gere samarbetade med Diane Lane ännu en gång i 2008: s romantiska drama Nights in Rodanthe, som var en kommersiell hit (intäkter 84 miljoner dollar över hela världen), men allmänt panorerad av kritiker.

Nätter i Rodanthe var Geres senaste som producerats av en stor filmstudio. Det har sagts att Gere har förflyttats något från Hollywood på grund av sin politik angående Kina, som är en viktig ekonomisk resurs för stora studior. Han har uppträtt i många oberoende funktioner sedan. Han fick sin fjärde Golden Globe-nominering för 2012s indiefilm Arbitrage. Han gjorde också en anmärkningsvärd avvikelse från vilken typ av karaktär han brukar skildra när han spelade i Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer 2016. Hans skildring av Norman Oppenheimer kallades 'konsekvent, helt fascinerande' av RogerEbert. com

Under en karriär på fyra årtionden har Richard Gere upprätthållit en konsekvent filmnärvaro, ofta överraskande publik med nya vågor av hantverk och charm. Gere är en mångkompetent och avrundad artist och är också en skicklig musiker. Han komponerade och framförde temat Pretty Woman pianot samt gitarrsolo i Runaway Bride. Han lärde sig också tapdans för sin roll i Chicago och studerade karate i stor utsträckning för en officer och en gentleman.

Privatliv: Gere har också gjort rubriker borta från kamerorna tack vare hans höga profil men ändå korta äktenskap med supermodell Cindy Crawford från 1991-1995, hans andliga övertygelse mot buddhismen och hans politiska stöd för Tibet. Han var i ett förhållande med Penelope Milford från 1971-1978. Han hade korta relationer med både Priscilla Presley och Kim Basinger i mitten av åttiotalet. I november 2002 gifte sig Gere med modellen och skådespelerskan Cary Lowell. De har en son, Homer James Jigme Gere, född i februari 2000. De skilde sig från 2013 i ett mycket omtvistat domstolsförfarande i New York County Supreme Court. Ärendet avgjordes i oktober 2016. Gere gifte sig med den spanska aktivisten Alejandra Silva i början av april 2018 och de två fick en pojke i februari 2019.

VALERY HACHE / AFP via Getty Images

Filantropi: Gere, som tidigare nämnts, en förespråkare för mänskliga rättigheter i Tibet. Han är medgrundare av Tibet House U.S., skapare av Gere Foundation och styrelseordförande för den internationella kampanjen i Tibet. Han stöder den tibetanska självständighetsrörelsen, därför är han permanent förbjuden att komma in i Folkrepubliken Kina.

Gere stöder Survival International, en organisation som syftar till att skydda stamfolkens rättigheter runt om i världen. Han skrev en bok 2009, We Are One: A Celebration of Tribal Peoples, och royalties och försäljning från boken går till Survival International. Gere också kampanjer för ekologiska orsaker samt AIDS-medvetenhet. Han hjälpte till med att etablera AIDS Care Home, ett bostadshus i Indien för kvinnor och barn som lever med AIDS. Richard skapade Gere Foundation India Trust 1999.

2016 stödde och kamperade Gere för Hilary Clinton som president och donerade 2700 dollar till sin kampanj.

Fastighet : 2005 betalade Richard 6,9 miljoner dollar för ett hem i Sag Harbor, NY (i Southampton), kallat Strongheart Manor. Det 6 hektar stora hemmet har 300 fot vik och breda gräsmattor. Under de närmaste åren renoverade han fastigheten, främst huvudbyggnaden på 14 000 kvadratmeter. 2013 noterade Richard fastigheten till salu för 70 miljoner dollar. Han sänkte priset till 47,5 miljoner dollar och accepterade sedan i slutändan 36,5 miljoner dollar. Köparen var TV-värd Matt Lauer.

Richards primära hem är en otrolig sammansatt egendom på 50+ tunnland i Pound Ridge, New York. Han äger också en lägenhet i New York City. Nära detta hem är han delägare i Bedford Post Inn.

Richard Gere Net Worth

Richard gere

Nettovärde: 120 miljoner dollar
Födelsedatum: 1949-08-31
Kön: Manlig
Höjd: 5 fot 10 tum (1,8 m)
Yrke: Skådespelare, filmproducent, pianist, musiker, kompositör
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020

Richard Gere vinster

Klicka för att expandera
  • Otrogen $ 15.000.000
  • Mothman-profetiorna $ 15.000.000
  • Runaway Bride $ 13.000.000
  • Korsning $ 7.000.000
  • Sommersby $ 5.000.000
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion