Richard 'Old Man' Harrison Net Worth

Hur mycket är Richard 'Old Man' Harrison värd?

Richard 'Old Man' Harrison Nettovärde: 8 miljoner dollar

Richard 'Old Man' Harrison Net Worth: Richard 'Old Man' Harrison var en amerikansk pantbandsägare och reality-tv-personlighet som hade en nettovärde på 8 miljoner dollar vid tiden för sin död 2018. Han var känd för att vara en av de utvalda stjärnorna i hit-kanalen History reality serien 'Pawn Stars' (2009–2015). 'Old Man' blev känt av sitt smeknamn när han var i slutet av 30-talet på grund av sitt utseende och allmänna attityd. Richard öppnade Gold & Silver Pawn Shop i Las Vegas, Nevada, med sin son Rick 1989, och från och med 2010 hade han inte missat en arbetsdag i butiken sedan 1994. 'Pawn Stars' debuterade 2009, och mindre än tre månader senare blev det det mest tittade programmet på History Channel, och det skapade den populära spin-off-serien 'American Restoration' 2010. Harrison dök upp i mer än 270 avsnitt av 'Pawn Stars.'

Tidigt liv: Richard 'Old Man' Harrison föddes Richard Benjamin Harrison Jr. den 4 mars 1941 i Danville, Virginia. När Richard var mycket ung flyttade hans familj till Lexington, North Carolina. Han studerade vid Lexington High School men hoppade av under sitt yngre år, och vid 14 års ålder körde Harrison en skolbuss för att hjälpa sin familj att göra slut. Vid 17 års ålder träffade Richard sin framtida fru, och strax innan de gifte sig arresterades han för att ha stjält en bil. När Harrison fick valet mellan att gå i fängelse eller gå med i militären valde han militären. Han anställdes i marinen och lämnade 1962 och anställdes sedan året därpå för att han behövde hälso- och sjukvårdsförmåner för att betala för sin dotters sjukvårdskostnader. Richard tillbringade två decennier i marinen, och efter att han blev utsläppt arbetade han på sin frus fastighetsföretag tills det stängdes 1981.

Karriär: Familjen Harrison flyttade till Las Vegas 1981 och Richard och Rick öppnade en 300 kvadratmeter stor butik som heter Gold & Silver Coin Shop på Las Vegas Boulevard. De flyttade butiken till Fremont Street 1986 och de började köpa och sälja begagnade varor 1987. Två år senare öppnade Richard och Rick Gold & Silver Pawn Shop på Las Vegas Boulevard South. Butiken fick sin första smak av nationell berömmelse efter att ha varit med i Comedy Central-showen 'Insomniac with Dave Attell' 2003. Attell besökte butiken medan han bodde i Las Vegas och upptäckte att den drivs av en mycket unik roll av tecken. Efter att deras avsnitt av 'Insomniac' sändes började Rick bulta trottoaren med produktionsstudior för att få en heltidsserie som slogs upp och såldes. Showen plockades så småningom upp av History-kanalen, som debuterade det första avsnittet av 'Pawn Stars' i juli 2009. Serien spelade Richard, Rick, Ricks son Corey ('Big Hoss') och Coreys vän Austin Russell (' Chumlee '), och efter showen hade premiär ökade butikens dagliga kundantal från 70 till 700. I början av 2012 fick butiken mellan 3 000 och 5 000 besökare varje dag.

Privatliv: Richard gifte sig med Joanne Rhue den 7 juli 1959, och de förblev tillsammans till hans död 2018. Paret hade tre söner, Joseph, Christopher och Rick, och deras första barn, dotter Sherry, föddes med Downs syndrom och dog vid 6 år gammal. Harrison älskade bilar och hans son och barnbarn återställde en Imperial Crown 1966 för Richard och Joannes 50-åriga bröllopsdag. Han ägde också en Chevy 150 från 1957 som var en gåva från rollerna av 'Counting Cars', 'American Restoration' och 'American Pickers'.

År 2012 stämdes Richard och Rick av Daniel Callahan för att de inte tillhandahöll 'rimlig och nödvändig' säkerhet i Gold & Silver Coin Shop. Rättegången på 20 000 dollar inlämnades på grund av att Callahan påstås ha skadats när han '' drogs ut från pantbanken och kastades på trottoaren '' efter att ha diskuterats om ett gevär han försökte sälja. Harrisons barnbarn, Corey, uppgav att varken Richard eller Rick hade någon direkt kontakt med den klagande. Senare samma år stämdes Pawn Stars av Harrisons tidigare chef, Wayne F. Jefferies. Jeffries hävdade att han aldrig fick betalt de avgifter och merchandising royalties som han lovades. Han skulle enligt uppgift sparkas efter att TMZ publicerade en berättelse om en kommande spinoff, 'Cajun Pawn Stars', som spelarna inte kände till.

Död: Harrison led av Parkinsons sjukdom, och han dog den 25 juni 2018, 77 år gammal. Han satte Rick som ansvarig för sin egendom och klippte sin yngste son, Christopher, ur testamentet efter att ha uppdaterat den ett år före hans döden, skrivande 'Jag skulle vilja uttrycka min kärlek och tillgivenhet för Christopher Keith Harrison, men i syftet med detta testamente har jag medvetet och med full kunskap misslyckats med att försörja honom och hans fråga.' Förutom sin fru och söner överlevde Richard också av 10 barnbarn och fem barnbarnsbarn. Efter Harrisons död hedrade 'Pawn Stars' honom med ett avsnitt med titeln 'A Treasure Remembered'.

Utmärkelser och erkännande: I mars 2010 överlämnade Las Vegas borgmästare Oscar Goodman Pawn Stars en nyckel till staden, och de visade sin uppskattning genom att ge honom en uppsättning samlingsmynt. År 2012 tilldelades Harrison en nyckel till sin hemstad av Lexington borgmästare Clark Newell, och Pawn Stars var stora marshaler vid NASCAR-loppet History 300 i Charlotte, North Carolina. Den 17 juli 2012 utnämndes till 'Pawn Stars / Gold & Silver Pawn Day' av Clark County Commission, och Richard gav en donation på 1 000 $ till Clark County Museum. Han bidrog också till museets senator McCarran-skärm genom att låna ut dem en golvstol från senaten som han använde stolen såldes till pantbanken i ett avsnitt av 2011 av 'Pawn Stars'.

Richard

Richard Benjamin Harrison

Nettovärde: 8 miljoner dollar
Födelsedatum: 4 mars 1941 - 25 juni 2018 (77 år)
Kön: Manlig
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2021
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion