Robert F. Smith Nettovärde

Hur mycket är Robert F. Smith värd?

Robert F. Smith nettovärde: 5 miljarder dollar

Robert F. Smith nettovärde: Robert F. Smith är en amerikansk affärsman, entreprenör och filantrop som har en nettovärde på 5 miljarder dollar. Robert F. Smith är den rikaste svarta personen i Amerika och en av de 125 rikaste människorna i USA totalt. Han är den första svarta mannen som undertecknar Giving Pledge och har redan flyttat snabbt för att ge bort stora delar av sin nettovärde. Mer information om hans filantropi senare i den här artikeln.

Robert tjänade sin nettovärde som grundare, styrelseordförande och VD för Vista Equity Partners LLC. Vista Equity Partners grundades 2000 och kontrollerar idag mer än 50 miljarder dollar i tillgångar och har levererat en genomsnittlig årlig avkastning norr om 30% sedan starten.

Innan han startade Vista arbetade Robert F. Smith för Goldman Sachs i divisionen Mergers & Acquisitions från 1994 till 2000. Han arbetade för Kraft från 1986 till 1992. Smith tog examen från Cornell University och Columbia Business School.

Rikaste svarta personen i Amerika: Robert F. Smith är för närvarande rikaste svarta mannen i Amerika . Under många år var han den näst rikaste svarta personen i amerikanska bakom media-mogul Oprah Winfrey . Vid den tiden översteg Oprahs nettovärde på 3,3 miljarder dollar Roberts förmögenhet på 2,5 miljarder dollar. I mars 2018 avslöjades att Smiths nettovärde hade ökat till 4,5 miljarder dollar vilket var tillräckligt för att göra honom till den rikaste svarta personen i Amerika. På den tiden hade i princip ingen någonsin hört talas om Robert F. Smith. Från och med maj 2019 är Robert värt 5 miljarder dollar vilket gör honom till den näst rikaste svarta personen i världen bakom den nigerianska oljemagnaten Aliko Dangote som är värt 10 miljarder dollar.

Tidigt liv : Robert F. Smith föddes den 1 december 1962 i Denver, Colorado. Han är en fjärde generation Coloradan. Hans lärarföräldrar har båda doktorsexamen. Smith visade ihärdighet tidigt i livet. På gymnasiet ansökte han om praktik vid Bell Labs. Problemet var, programmet var endast för junior- och seniorstudenter. Smith var oförskräckt. Han ringde H.R.-direktören på Bell Labs varenda dag i två veckor. Sedan skar han ner och ringde bara varje måndag i ytterligare fem månader. När en praktikant från M.I.T. dök inte upp i juni för att starta praktiken, H.R.-direktören ringde honom äntligen tillbaka och Smith fick jobbet. Medan han praktiserade på Bell Labs den sommaren utvecklade han ett tillförlitlighetstest för halvledare.

Efter att ha tjänat en B.S. i kemiteknik vid Cornell University fick han ett jobb på Goodyear Tire and Rubber. Han arbetade sedan som kemiingenjör på Kraft från 1986 till 1992. På Kraft fick han två europeiska patent. Robert bestämde sig så småningom för att gå tillbaka till skolan för att tjäna MBA. Efter att ha fått sin MBA från Columbia University anställdes han av Goldman Sachs. Medan han var på Goldman rådde han om tekniska fusioner och förvärv av 50 miljarder dollar.

Vista Equity Partners : Som vi nämnde tidigare grundade Robert F. Smith Vista Equity Partners strax efter att ha lämnat Goldman 2000. Private equity / riskkapitalföretaget fokuserar på att investera i teknik- och passiva inkomstprogramvaruföretag. Företaget har kontor i Austin, Texas och San Francisco. När detta skrivs hanterar de 46 miljarder dollar i tillgångar och äger mer än 50 programvaruföretag som har 65 000 anställda över hela världen. Att antalet anställda gör Vista till det fjärde största företagsprogramvaruföretaget i världen efter SAP, Oracle, då Microsoft.

Vista gillar att köpa programvaruföretag som dominerar en unik nisch av kunder som betalar för programvaran varje månad / år, för alltid. Skönheten i dessa företag är att i de flesta fall skrivs mjukvarans ben bara en gång. Det underhålls sedan regelbundet med mindre korrigeringar och uppgraderingar men under tiden fortsätter de årliga avgifterna att få betalt. Ett bra exempel är träningsplattformen MINDBODY. MINDBODY är programvara som hjälper kunder att boka lektioner och behandlingar på yogastudior, spa och gym runt om i landet. Om du någonsin har checkat in i en klass på en iPad i en yogastudio eller gym finns det en mycket god chans att du använder MINDBODYs programvara. Studion / gym / spa älskar programvaran eftersom den gör det möjligt för dem att ha professionella tjänster till en relativt minimal årlig avgift som de aldrig slutar betala. Vista förvärvade MINDBODY för 1,9 miljarder dollar i december 2018.

Skatteavgifter : I oktober 2020 gick Robert med på att betala 140 miljoner dollar för att lösa en fyraårig utredning om skattebrott. Smith hade anklagats för att undvika skatt genom att använda offshore-konton. Som en del av förlikningen gick regeringen med på att ta bort anklagelser men Robert var tvungen att gå med på att erkänna fel. Uppgörelsen på 140 miljoner dollar täcker tillbaka skatter, räntor och böter. Ungefär tio månader före förliket hävdade federala åklagare att Robert undvek skatter på cirka 200 miljoner dollar i tillgångar som flyttades från Vista till flera offshore-företag.

(Foto av Michael Loccisano / Getty Images)

Privatliv : Robert har varit gift med tidigare Playboy-modell Hoppas Dworaczyk sedan 2015. John Legend och Seal framträdde båda vid ceremonin, som ägde rum på Italiens Amalfikust på ett gods som heter Villa Cimbrone.

Hope var månadens Playmate april 2009 och Playmate of 2010. Hon och Robert har två barn tillsammans. Robert har tre barn från sitt tidigare äktenskap med Suzanne McFayden. Robert och Suzanne separerade 2010 men deras skilsmässa slutfördes inte förrän 2014.

Filantropi : Robert är den första afroamerikan som sitter i styrelsen för Carnegie Hall. Smith är ordförande för Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights och är medlem av Cornell Engineering College Council. År 2018 var han den största enskilda givaren till City of Hope Gala. Han donerade 20 miljoner dollar till National Museum of African American History and Culture. Han donerade 50 miljoner dollar till sin alma mater, Cornell University. Han har också separat donerat miljoner dollar till olika orsaker, allt från Prostatacancerfonden till Global Wildlife Conservation och National Park Foundation.

I maj 2017 Robert undertecknade The Giving Pledge - den filantropiska rörelsen som leds av Warren Buffett och Bill Gates där miljardärer uppmuntras att ge bort en majoritet (minst 50%) av sina förmögenheter antingen under deras livstid eller vid deras död.

I maj 2019 tillkännagav Robert F. Smith under sitt Morehouse College-inledande tal att han skulle vara det betala av all studentskuld uppstått av klassen 2019.

Fastighet : Robert och Hope äger hem i Los Angeles, Florida och New York City.

År 2018 betalade de 18 miljoner dollar för en herrgård vid stranden i Malibu. Ligger på vad som är lämpligt känt som 'Billionaires Beach', listade de detta hem till salu i november 2020 för 24,5 miljoner dollar. De sålde hemmet i januari 2021 för deras exakta pris.

De äger ett andra hem i Malibu, som köptes 2016 för 19,5 miljoner dollar från Real Housewives-stjärnan Yolanda Hadid.

År 2018 köpte de ett hem i New York City - en lägenhet i Chelsea, för en förödande 59 miljoner dollar. Paret har sedan dess lagt lägenheten under massiva renoveringar, till stor irritation för sina grannar som har klagat offentligt över det pågående bullret.

I november 2020 betalade de 48,2 miljoner dollar för två hem i North Palm Beach. Den ena är en stor herrgård vid stranden, den andra är ett mindre hem tvärs över gatan. Säljaren var Rockstar Energy-miljardären Russ Weiner. Hemmet ligger i en gated community vid havet som heter Seminole Landing. Husen byggdes av Tiger Woods ex-fru Elin Nordegren 2014. Hon sålde dem till Weiner i september 2020 för 32,9 miljoner dollar. Det är rätt. Weiner ägde bostäderna i ungefär en månad och rensade en vinst på 15 miljoner dollar. Här är en videotur genom huset:

Robert F. Smith Nettovärde

Robert F. Smith

Nettovärde: 5 miljarder dollar
Kön: Manlig
Senast uppdaterad: 2021
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion