Roger Waters nettovärde

Hur mycket är Roger Waters värt?

Roger Waters nettovärde: 310 miljoner dollar

Roger Waters nettovärde: Roger Waters är en engelsk musiker, sångare, låtskrivare och kompositör som har en nettovärde på 310 miljoner dollar. Waters är förmodligen mest känd som grundare och tidigare bassist av Pink Floyd. Efter Syd Barretts avgång blev Waters en ledande kraft i bandets kreativa process och tjänade som textförfattare och medsångare. Efter att ha lämnat gruppen i mitten av 80-talet fick Waters en framgångsrik solokarriär och fortsätter att turnera som soloartist.

Tidigt liv: George Roger Waters föddes den 6 september 1943 i Great Brookham, Surrey. Hans far dog och kämpade under andra världskriget när han bara var fem månader gammal och uppfostrades därefter av sin mor tillsammans med en äldre bror. Under sina gymnasieår var Waters en aktiv medlem i olika idrottslag. Efter examen satte han inledningsvis in på en karriär som arkitekt, och han anmälde sig till Regent Street Polytechnic. Under denna period träffade han två framtida medlemmar av Pink Floyd, Nick Mason och Richard Wright. År 1963 spelade trioen regelbundet musik i ett informellt band.

Karriär: När Bob Klose och Syd Barrett gick med i detta informella band 1963 bytte Water till basgitarr, och efter ett antal fantasifulla namnändringar blev bandet Pink Floyd 1966. Till en början var Syd Barrett frontman på bandet, men hans psykisk hälsa försämrades snabbt efter släppandet av Piper at the Gates of Dawn . År 1968 var Barrett borta och Waters började ta ledningen i sin kreativa process.

Ett av Waters mest anmärkningsvärda bidrag till bandet var som låtskrivare. Han skrev de flesta texterna till Pink Floyds nästa fem album, inklusive de kritikerrosade Mörka sidan av månen . 1973-albumet fortsatte att sälja över 40 miljoner exemplar, vilket höjde Pink Floyd till en galen nivå av kommersiell prestation. 2005, Mörka sidan av månen sålde fortfarande 8 000 exemplar per vecka. Enligt vissa uppskattningar är det det näst mest sålda albumet genom tiderna.

Väggen var ett annat monumentalt album för Pink Floyd, och konceptalbumet 1979 baserades till stor del på Roger Waters liv. Med över 23 miljoner sålda exemplar bara i USA blev det det tredje bästsäljande albumet i Amerika. 1983 tog Waters ännu mer kreativ kontroll över bandet. Det kom till den punkt där andra Pink Floyd-medlemmar (framför allt Gilmour) bad Roger att skjuta ut albumet så att de kunde skriva egna texter och låtar.

1983 ville Waters inte vänta på att resten av bandmedlemmarna skulle komma ikapp, eftersom han redan hade skrivit ett helt album - Final Cut . Albumet släpptes även om ingen annan än Waters hade någon verklig kreativ insats, och kritiker beskrev det som 'i huvudsak ett Roger Waters soloalbum.' Med detta i åtanke var det inte en enorm chock när Roger lämnade Pink Floyd efter albumets släpp.

1985 lämnade han officiellt bandet och började sin solokarriär. På grund av det komplexa avtalet som undertecknades av Pink Floyd-medlemmar var Waters snart inblandat i en juridisk kamp om upphovsrättsfrågor, användningen av namnet 'Pink Floyd' och andra problem. Så småningom nåddes en överenskommelse som gjorde det möjligt för Roger att behålla de lukrativa rättigheterna till vissa intellektuella egenskaper. Rättegången skapade en ännu större splittring mellan honom och de återstående medlemmarna i Pink Floyd, och deras förhållande förstördes nästan helt under de kommande 20 åren. Waters förklarade senare att han ångrade att han någonsin gått vidare med stämningen.

Under den här tiden fann Roger Waters också tid att etablera en solokarriär med släppet av sitt första album, För- och nackdelarna med Hitch Hiking, som fick blandade recensioner. 1990 arrangerade han The Wall - Live in Berlin , som blev en av de mest kända rockkonserterna i historien. 1992 släppte han albumet Roligt till döds , som han anser vara en av hans bästa verk. 1999 inledde han en framgångsrik turné över USA.

År 2005 hade Roger Waters en efterlängtad återförening med Pink Floyd och spelade en 23-minuters uppsättning i Londons Hyde Park. Under de närmaste åren fortsatte Waters att turnera och spelade ofta Pink Floyd-låtar. År 2017 släppte han albumet Är det det livet vi verkligen vill ha ?, hans första solo-ansträngning på nästan 25 år.

(Foto av Ethan Miller / Getty Images)

Förhållanden: Roger Waters första äktenskap var med Judith Trim 1969. 1975 skilde sig paret och Waters gifte sig med Lady Carolyne Christie ett år senare. Christie är systerdotter till den tredje partytältet i Zetland, och hon födde Roger två barn innan äktenskapet slutade 1992. Ett år senare gifte han sig med Priscilla Phillips och hade ett barn med sig innan de skilde sig 2001. År 2012 gifte Roger sig med skådespelerskan. Laurie Durning, men förhållandet slutade i skilsmässa 2015.

Lön: Mellan juni 2017 och juni 2018 tjänade Roger Waters nästan 70 miljoner dollar från sina olika musik- och affärssatsningar.

Fastighet: År 2006 bildade Roger Waters och Shakira en affärsenhet och köpte en hel ö i Bahamas. Waters och Shakira köpte den 700 hektar stora ön med avsikt att bygga en omfattande lyxresort. Ön heter 'Bond's Bay' och det är bara 125 miles från Florida. De två musikerna betalade 16 miljoner dollar i fastighetsaffären, och många kändisar är enligt uppgift intresserade av att bygga herrgårdar på marken.

År 2006 sålde Waters tre New York-lägenheter i Olympic Tower för cirka 14,5 miljoner dollar. 2007 slutförde Roger Waters en affär som såg honom ta ett massivt radhus i New York för 15 miljoner dollar. Byggnaden är byggd i stil med ett Louis XVI-palats och har nio antika eldstäder och nickel / silvervaror.

Roger Waters nettovärde

Roger Waters

Nettovärde: 310 miljoner dollar
Födelsedatum: 6 sep 1943 (77 år gammal)
Kön: Manlig
Höjd: 1,91 m (6 fot 3 tum)
Yrke: Musiker, Singer, Record producer, Songwriter, Guitarist, Bassist, Lyricist, Singer-songwriter, Film Score Composer, Composer
Nationalitet: England
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion