Roma Downey nettovärde

Hur mycket är Roma Downey värt?

Roma Downey nettovärde: 100 miljoner dollar

Roma Downey nettovärde: Roma Downey är en irländsk skådespelerska, författare och producent som har en nettovärde på 100 miljoner dollar. En del av hennes nettoförmögenhet kan hänföras till hennes man sedan 2007, tv-producent Mark Burnett , även om Roma också har varit extremt framgångsrik i sig själv. Downey är förmodligen mest känd för att spela Monica i serien 'Touched by an Angel'. Hon är också känd för sin omfattande karriär som teaterskådespelare.

Utanför skådespelaren är hon känd för att vara hustru till Mark Burnett, producenten som fick kändis efter att ha skapat reality-tv-program som 'Survivor' och 'The Apprentice'. Tillsammans samarbetade de kopplade för att producera serien 'The Bible' som sändes på History Channel. Downey dök också upp i showen som Maria, mor till Jesus. Downey och Burnett har erkänts som några av de mest inflytelserika människorna i underhållningsvärlden.

Tidigt liv: Roma Downey föddes den 6 maj 1960 i Derry, Nordirland. Uppvuxen i ett romersk-katolskt hushåll i distriktet Bogside, gick roma i katolska skolor som barn och uppfostrades främst av sin far, eftersom hennes mamma gick bort från en hjärtattack när hon var 10. Även om hon ursprungligen graviterade mot målning och fick en Kandidatexamen vid Brighton College of Art, hon blev senare intresserad av drama när hon var på universitetet.

Karriär: Roma Downey började sin karriär inom teater och turnerade i USA med en scenproduktion av 'The Western of the Western World'. Hon fick sedan en agent i New York City innan hon bokade roller i Broadway-produktioner som 'The Circle'. 1991 uppträdde hon som Jackie Kennedy i miniserien 'A Woman Named Jackie', vilket ledde till en annan central roll i 'Touched by an Angel'. Downey uppträdde i serien de kommande nio säsongerna innan showen slutade 2003.

2011 började hon och hennes man Mark Burnett arbeta med 'The Bible', ett tio timmars docudrama som sändes på History Channel. Showen sändes så småningom 2013 med Roma som spelade rollen som Maria, Jesus mor. Serien blev väl mottagen och ledde till ett antal avknoppningar och uppföljare, inklusive 'Son of God' och 'A.D.' Paret producerade sedan en annan miniserie som heter 'The Dovekeepers'.

Utanför dessa roller har Roma Downey dykt upp i filmer som 'Borrowed Hearts', 'Second Honeymoon', 'Monday After the Miracle', 'Come Dance at My Wedding', 'Keeping Up With the Randalls' och många andra projekt. År 2014 köpte MGM ett bestämmande intresse i One Three Media och Lightworkers Media - det senare som Roma grundade med sin man. År 2015 köpte MGM sedan 45% av Downey och Burnetts andel i United Artists Media Group.

Förhållanden: Även om Roma en gång var gift med skådespelaren Leland Orser och regissören David Anspaugh, gifte hon sig med sin nuvarande make Mark Burnett 2007. Hon har ett barn från ett tidigare äktenskap och blev också styvmor till Burnetts två barn efter att de gifte sig.

Fastighet: 1997, på höjden av 'Touched by an Angel', betalade Roma en oupptäckt summa för ett hem vid havet i det extremt exklusiva Malibu Colony gated community. År 2007 flyttade Roma till en Malibu-herrgård på 25 miljoner dollar som hennes man Mark Burnett köpte två år tidigare. Efter att ha flyttat in till Mark ställde hon ut sitt hem i Colony. Eftersom det är ett av få kolonihem på havssidan och har en pool, befaller hemmet $ 100 000 per månad under högsommarmånaderna. Hemmet kan hyras för 45 000 $ per månad på ett långsiktigt hyresavtal, eller 60 000 $ per månad under lågsäsong.

Roma Downey nettovärde

Roma Downey

Nettovärde: 100 miljoner dollar
Födelsedatum: 6 maj 1960 (60 år gammal)
Kön: Kvinna
Höjd: 1,626 m (5 fot 4 tum)
Yrke: Skådespelare, TV-producent, filmproducent, talesman, sångare
Nationalitet: Storbritannien
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion