Russell Wilson nettovärde

Hur mycket är Russell Wilson värt?

Russell Wilson nettovärde: 135 miljoner dollar

Russell Wilsons lön

35 miljoner dollar

Russell Wilson nettovärde och lön: Russell Wilson är en amerikansk professionell fotbollsspelare som har en nettovärde på 135 miljoner dollar. Wilson är startbacken för Seattle Seahawks. När detta skrivs har han dykt upp i två Super Bowls (vinnande en) hittills. Han är en av de högst betalda idrottarna i världen. Hans bas NFL-lön på $ 35 miljoner gör honom till den högst betalade quarterbacken när det gäller vinst per säsong. Mellan juni 2018 och juni 2019 tjänade Russell Wilson 90 miljoner dollar från sina olika ansträngningar.

Tidigt liv: Russell Wilson föddes den 29 november 1988 i Cincinnati, Ohio och växte upp i Richmond, Virginia. Han började spela fotboll med sin far och bror innan han började på dagis. Han fortsatte med att utmärka sig som en fotbollsspelare genom hela gymnasiet och avslutade sina fyra år med flera utmärkelser för all-distrikt, all-region och all-state, samt utnämndes till årets konferensspelare. Han var med i 'Sports Illustrated' hans högra år. Han var också en stjärnspelare på sina gymnasiet baseboll och basket lag. Russell drogs in i Major League Baseball direkt från gymnasiet av Baltimore Orioles. Han var den femte valen i den 41: a omgången av MLB-utkastet 2007. Tekniskt sett var han den 1 222: a totala valet. Wilson avvisade kontraktet och valde att delta i North Carolina State. Russell fortsatte med att spela fotboll, mycket framgångsrikt, för North Carolina State men blev aldrig inbjuden till NFL: s Scouting Combine. Han överraskade sedan alla genom att meddela sin avsikt att spela professionell baseboll. 2011 rapporterade Russell till vårträning med Colorado Rockies. Under de kommande två somrarna hade Russell måttlig framgång med att spela mindre ligabaseboll. Han flyttade också till University of Wisconsin-Madison, där han tillbringade ytterligare ett år. Under säsongen 2011 satte Wilson FBS-rekordet för passeringseffektivitet (191.8) under en enda säsong och ledde laget till en Big Ten-titel och Rose Bowl 2012 mot Oregon Ducks. Wisconsin förlorade skålspelet.

I ett annat drag som chockade familj och vänner i januari 2012 meddelade Russell att han skulle börja träna för den kommande NFL Scouting Combine. Han gick in i NFL-utkastet 2012 som ett beräknat mellanliggande val. Seattle Seahawks valde Russell Wilson i den tredje omgången som den 75: e plockningen totalt.

Karriär: Russell har fortsatt att tjäna flera utmärkelser sedan han gick med i Seahawks, bland annat att han utsågs till Pepsi NFL Rookie of the Year, PFF Offensive Rookie of the Year, och rankades som # 51 på NFL Top 100 2013. Han var 2012 års val av Pro Bowl. Vid XLIX Super Bowl upprepade Wilson och Seahawks nästan som mästare men besegrades 28-24 av Tom Brady och New England Patriots.

Tekniskt sett är Wilson fortfarande tillgänglig för att spela Minor League baseball och förvärvades nyligen av Texas Rangers. Han spelade minor league baseball för Tri-City Dust Devils 2010 och Asheville Tourists 2011 som andra baseman.

Wilson har utsetts till sju Pro Bowls och har börjat i två Super Bowls, där han vann Super Bowl XLVIII. Han har rekordet för flest segrar av en NFL-quarterback genom sju säsonger (75) och är en av två quarterbacks i NFL-historien med en karriärpassagerare över 100.

(Foto av Otto Greule Jr / Getty Images)

Privatliv: Wilson är en hängiven kristen. Han pratar ofta om sin tro på sina sociala mediekonton.

Russell Wilson träffade Ashton Meem på gymnasiet i Richmond, Virginia. Hon var också en stjärnatlet i gymnasiet och gick till University of Georgia när han anmälde sig till North Carolina State. När Wilson flyttade till Wisconsin 2010 följde hon honom där. Paret gifte sig i januari 2012 och skilde sig i april 2014. De har ett vänskapligt skilt förhållande.

I början av 2015 började Wilson träffa sångaren Ciara. De lovade att vara celibat tills de gifte sig. De meddelade sitt engagemang i mitten av mars 2016. De gifte sig på ett slott i England den 6 juli 2016. Den 28 april 2017 föddes deras dotter. Ciara har också en son från ett tidigare förhållande. Wilson och Ciara meddelade i januari 2020 att de väntade sitt andra barn tillsammans.

Wilson är mycket aktiv i Seattle filantropiska samhället. Han besöker Seattle Children's Hospital varje vecka på sina lediga dagar under NFL-säsongen. Under lågsäsongen sätter han på Russell Wilson Passing Academy, ett fotbollsläger för ungdomar. Han har också besökt soldater på en lokal militärbas.

Wilson är den nationella ambassadören för Charles Ray III Diabetes Association. År 2012 donerades intäkterna från hans ungdomsfotbollsläger till denna stiftelse.

Han är också värd för en årlig välgörenhetsgolfturnering med NASCAR-föraren Kasey Kahne på Suncadia Resort i Cle Elum, Washington, som ligger öster om Seattle.

Wilsons Why Not You Foundation presenterade en check på lite mer än 1 miljon dollar till Seattle Children's Hosptial 2016 för sitt Strong Against Cancer-program.

Under Covid-19-pandemin samarbetade Wilson och hans fru med Food Lifeline för att donera en miljon måltider till de i nöd.

Lönets höjdpunkter: Den 31 juli 2015 undertecknade Seattle Seahawks Wilson för en fyraårig förlängning av kontrakt värderat till 87,6 miljoner dollar med en signeringsbonus på 31 miljoner dollar och 60 miljoner dollar av det garanterat. Framöver spelar han ut sitt rookie-kontrakt den kommande säsongen till en grundlön på 700 000 $. För säsongen 2016 hoppade hans bas upp till 12,34 miljoner dollar, upp igen nästa säsong till 12,6 miljoner dollar, sedan 15,5 miljoner dollar 2018 och 17 miljoner dollar 2019.

Den 16 april 2019 undertecknade Russell och Seattle Seahawks ett fyraårigt år 140 miljoner dollar kontraktsförlängning. Kontraktet, som kommer med en hel del 65 miljoner dollar signeringsbonus, är den rikaste affären i NFL-historien. Wilson kommer att få totalt 107 miljoner dollar i garanterade pengar.

Fastighet: År 2015 köpte Wilson ett hem i Bellevue, Washington för 6,7 miljoner dollar. Waterfront-herrgården ligger vid sjön Washington och hade funnits på marknaden sedan 2010. Den byggdes 2008. Det två våningar stora hemmet på 10 700 kvadratmeter har sju sovrum, 6,75 badrum och ligger på två tredjedelar tunnland fastighet med utsikt över Lake Washington, centrala Seattle och närliggande bergskedjor. Den levereras med fem eldstäder, en vinkällare, takfönster och ett klädkammare.

Russell Wilson nettovärde

Russell Wilson

Nettovärde: 135 miljoner dollar
Lön: 35 miljoner dollar
Födelsedatum: 29 nov 1988 (32 år gammal)
Kön: Manlig
Höjd: 5 fot 10 tum (1,8 m)
Yrke: Idrottsman, amerikansk fotbollsspelare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion