Sarah Palin Nettovärde

Hur mycket är Sarah Palin värt?

Sarah Palin Nettovärde: $ 8 miljoner

Sarah Palins lön

1 miljon dollar

Sarah Palin Nettovärde: Sarah Palin är en amerikansk politiker, författare och tv-expert som har en nettovärde på 8 miljoner dollar. Sarah Palin är en välkänd politisk person i USA och har varit kandidat som vice president John McCain 2008. Hon tjänstgjorde också som den nionde guvernören i Alaska från 2006 till 2009, varefter hon avgick. Efter att ha börjat sin politiska karriär i Wasilla med ett val till stadsfullmäktige blev Palin borgmästare i staden i mitten av 90-talet.

Sarah tillbringade sedan flera år som ordförande för Alaska Oil and Gas Conservation Commission, en organisation som ansvarar för säkerhets- och effektivitetsstandarderna i Alaskas oljefält. År 2006 skapade Palin historia efter att ha blivit den yngsta personen som någonsin har valts till guvernör i Alaska. Hon var också den första kvinnan som nådde denna position. Efter sin avgång 2009 har Sarah fortsatt att spela en anmärkningsvärd roll i amerikansk politik. Hon är känd för att stödja Tea Party-rörelsen och Donald Trump.

Utanför politiken är Palin ganska aktiv i underhållningsvärlden. Hon arbetade mycket för Fox News tidigare och hon var också värd för sin egen show som heter 'Sarah Palins Alaska.' Showen distribuerades av TLC, och hon följde upp med en annan show som heter 'Amazing America with Sarah Palin'. År 2014 lanserade hon sitt eget nätverk som heter Sarah Palin Channel, även om det stängdes av inom ett år. Palin har varit särskilt framgångsrik som författare och hennes bok 'Going Rogue' har sålt mer än två miljoner exemplar över hela världen.

Tidigt liv: Sarah Louise Heath föddes den 11 februari 1964 i Sandpoint, Idaho. Uppvuxen tillsammans med tre syskon döptes Sarah som katolik vid födseln. Emellertid deltog Heath-familjen sedan i icke-konfessionella kyrkor under hennes barndom. När Sarah var bara några månader gammal flyttade hon med sin familj till Skagway, Alaska. Under de närmaste åren bodde de i Eagle River innan de bosatte sig i Wasilla.

Under gymnasiet spelade Sarah flöjt i skolbandet. Hon gick också med i flickornas basket- och längdåkningslag. Vid sitt högsta år hade hon blivit kapten för basketlaget, och de vann Alaska-mästerskapet 1982. Två år senare vann Sarah Miss Wasilla skönhetstävling innan hon slutade på tredje plats för Miss Alaska-tävlingen. Trots att hon inte vann vann hon titeln 'Miss Congeniality.'

Efter examen från gymnasiet gick hon på University of Hawaii i Hilo. Bara ett år senare flyttade hon till North Idaho College. Sarah flyttade sedan återigen till University of Idaho i Moskva innan hon gick på Matanuska-Susitna College i Alaska. Slutligen återvände hon till University of Alaska 1986 och tog sin kandidatexamen i kommunikation 1987.

Karriär: Efter examen från college gick Palin omedelbart in i journalistik och arbetade som sportscaster i Anchorage. I slutet av 80-talet hade hon gift sig med sin älskling i gymnasiet, Todd Palin . Paret välkomnade sedan sitt första barn till världen i slutet av 80-talet, och Sarah tillbringade nästa period med sin nya mans kommersiella fiskeverksamhet.

Palins politiska karriär började 1992 när hon valdes till Wasillas kommunfullmäktige. Hon hade redan registrerat sig som republikan tio år tidigare, och hon har upprätthållit detta partityd under hela sin politiska karriär. Efter att ha blivit vald till kommunfullmäktige, körde Sarah som borgmästare 1996 och besegrade de sittande. Under denna tidiga del av sin politiska karriär blev Palin känd för att sänka skatter och eliminera slösaktiga utgifter. Hon lanserade också flera miljöinitiativ.

År 2002 sprang Palin för republikansk nominering till löjtnantguvernör i Alaska. Trots att hon förlorade blev Sarah en mer central figur i det republikanska partiet, och hon missade knappt en senatsäte. Efter att ha godkänt den nya guvernören Frank Murkowski erbjöds Palin flera jobb. Hon accepterade så småningom ett möte till Alaska Oil and Gas Conservation Commission. Även om hon praktiskt taget inte hade någon erfarenhet av gasindustrin, var hon engagerad i att lära sig mer om det - särskilt ur etisk synvinkel.

(Foto av Pete Marovich / Getty Images)

År 2006 blev Palin den nya guvernören i Alaska och besegrade Murkowski. Ursprungligen blev hon ganska populär bland Alaskans, med enkäter som visade godkännandegrader på upp till 93%. Denna popularitet minskade dock över tiden. En av hennes mest kontroversiella ögonblick innefattade en korruptionssond som involverade ett vinstdrivande företagsfängelse och ett initiativ som gjorde det möjligt för människor att jaga vargar för skott. Hon avgick slutligen 2009.

2008 körde Palin tillsammans med presidentkandidaten John McCain som sin vice president. Innan detta var Palin i huvudsak okänd utanför Alaska. Hennes tidigare rekord kom under intensiv granskning av media. Efter valet 2008 började Palin dyka upp på Fox News ganska ofta. Hon fick också sin egen show som heter 'Sarah Palins Alaska.' 2009 släppte hon boken 'Going Rogue: An American Life'. Boken blev ganska framgångsrik och var en bästsäljare strax efter utgivningen. Hennes ökade engagemang i politik märktes av media, som kritiserade hennes hållning i ett antal frågor. Så småningom inlämnade Palin en förtal mot 'The New York Times', även om den avskedades i domstol.

Fastighet: 2011 spenderade Sarah och Todd 1,75 miljoner dollar på ett hem med sex sovrum i Scottsdale, Arizona. De sålde det här huset 2016 för 2,275 miljoner dollar. År 2015 betalade de lite under 1 miljon dollar för en andra fastighet i Scottsdale, Arizona. De började bygga på vad som skulle vara ett stort drömhem, men paret slutförde faktiskt aldrig projektet. År 2019 sålde Sarah och Todd detta halvbyggda hus och fastigheten för 6,2 miljoner dollar, vilket gav en vinst på 5,263 miljoner dollar under fem år. De äger också flera fastigheter i Alaska.

Sarah Palin Nettovärde

Sarah Palin

Nettovärde: 8 miljoner dollar
Lön: 1 miljon dollar
Födelsedatum: 11 februari 1964 (57 år gammal)
Kön: Kvinna
Höjd: 1,65 m (5 fot 4 tum)
Yrke: Politiker, kommentator, författare, talesman, basketspelare, sportkommentator, tv-producent, författare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2021
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion