Shirley MacLaine Net Worth

Hur mycket är Shirley MacLaine värt?

Shirley MacLaine Nettovärde: 50 miljoner dollar

Shirley MacLaine nettovärde: Shirley MacLaine är en amerikansk film- och teaterskådespelerska, sångare, dansare, aktivist och författare som har en nettovärde på 50 miljoner dollar. Shirley MacLaine har haft en imponerande professionell karriär som har varat längre än sex decennier. Efter hennes enormt framgångsrika filmdebut i Alfred Hitchcocks 'The Trouble with Harry' 1955, som gav henne ett Golden Globe-pris för årets nya stjärna - skådespelerska, fortsatte hon med att etablera sig som en framstående ledande skådespelerska och landade roller i klassiker som 'Can-Can', 'The Apartment', 'Sweet Charity', 'Irma La Douce' och 'Terms of Endearment'. Hon har medverkat i mer än femtio filmer, har nominerats till Oscar sex gånger, har fått tre Emmyer och tio Golden Globes. Shirley vann Oscar för bästa skådespelerska 1984 för sitt arbete i 'Terms of Endearment'.

Utanför sin skådespelarkarriär är Shirley en uttalad förespråkare för medborgerliga rättigheter och friheter och andlig förståelse. Som författare har hon sålt mer än 20 miljoner exemplar av sina nio internationella bästsäljare, varav de flesta är självbiografiska verk som handlar om hennes andliga tro och hennes Hollywood-karriär.

2012 fick MacLaine den högsta utmärkelsen för en filmkarriär, det 40: e AFI Life Achievement Award, av American Film Institute. Hon uppskattade friheten och var i ett öppet äktenskap med affärsmannen Steve Parker fram till deras skilsmässa 1982. De hade en dotter tillsammans och båda hade affärer med andra människor.

Tidigt liv : Shirley MacLean Beaty föddes den 24 april 1934 i Richmond, Virginia. Hon namngavs efter skådespelerskan Shirley Temple, som var sex år vid födelsetiden. Shirley's far, Ira Owens Beaty, var professor i psykologi, offentlig skoladministratör och fastighetsmäklare. Hennes mamma, Kathlyn Corinne, var en dramalärare. Shirley's yngre bror är skådespelare / författare / direkt Warren Beatty . Observera att båda Beaty-barnen ändrade något stavningen av deras respektive professionella efternamn. Warren är nu känd under efternamnet 'Beatty' - med ett extra 't'. Frustrerad av regissörer som missuttalade hennes efternamn som 'Mah-cleen', ändrade hon tidigt i sin karriär stavningen av hennes efternamn till 'MaClaine', uttalad 'Mah-klain'.

Shirles mamma anmälde henne till balettklass när hon var tre år gammal. Det ursprungliga målet var helt enkelt att korrigera svaga anklar, men Shirley blev kär i att uppträda. Hon tränade balett under hela skolåren. På grund av sin högre än normala längd och bristen på pojkar i balettklass valdes Shirley ofta för att utföra pojkarnas roller i föreställningar. Tack vare sin längd spelade hon på pojkarnas basebollag i grundskolan och fick till och med smeknamnet 'kraftpaket' efter att ha satt skolans hemrekord för en säsong.

Medan hon gick på Washington-Lee High School var hon cheerleader och aktiv i teateravdelningen.

Under sitt gymnasieår nådde MacLaine viss framgång på Broadway i New York City och spelade i kören 'Oklahoma'.

Karriär : Efter examen 1953 återvände Shirley till Broadway och blev gjuten i dansensemblen i Broadway-produktionen av 'Me and Juliet' (1953-1954). Kort därefter blev Shirley en understudy för skådespelerskan Carol Haney i 'The Pajama Game' (1954) och ersatte därefter Haney efter att Haney skadade hennes fotled.

Filmproducenten Hal Wallis var så imponerad av en av hennes scenuppträdanden att han arrangerade att Shirley skulle skriva ett kontrakt med Paramount Pictures.

Strax efter att hon debuterade i Alfred Hitchcocks 1955-film 'The Trouble with Harry'. Hennes föreställning gav Shirley Golden Globe Award för årets nya stjärna - skådespelerska.

MacLaine hade roller i 'Martin and Lewis' (1955) och 'Around the World in 80 Days' (1956), för vilken hon fick sin första Oscar-nominering, samt en Golden Globe-nominering.

Shirley nominerades till 1975 års dokumentärfilm Oscar för sin dokumentärfilm 'The Other Half of the Sky: A China Memoir', som beskriver kvinnors erfarenheter i Kina.

Billy Wilders 'The Apartment' (1960), där MacLaine spelade rollen som Fran Kubelik, fick tio Oscar-nomineringar och vann bästa film, bästa regissör, ​​bästa originalmanus, bästa konstregissering och bästa filmredigering.

Andra anmärkningsvärda roller inkluderar 'The Children's Hour' (1961), 'Irma La Douce' (1963), där hon ersatte Marilyn Monroe efter Monroes död. MacLaine ersatte också Marilyn Monroe i filmen 'What a Way to Go!' (1964).

1969 spelade MacLaine i filmversionen av musikalen 'Sweet Charity', regisserad av Bob Fosse, och baserad på manuset till Fellinis 'Nights of Cabiria' som släpptes ett decennium tidigare. MacLaine fick ett Golden Globe-pris för bästa skådespelerska - nominering till filmkomedi eller musikal.

1976 uppträdde MacLaine i en serie konserter på London Palladium och New Yorks Palace Theatre, som senare släpptes som ett livealbum 'Shirley MacLaine Live at the Palace'.

1977 nominerades MacLaine till en Oscar som bästa skådespelerska i en ledande roll för sin roll i 'The Turning Point'. 1978 tilldelades Shirley priset Women in Film Crystal Award för enastående kvinnor som, genom sin uthållighet och sitt framstående arbete, har hjälpt till att utöka kvinnans roll inom underhållningsindustrin.

Shirley MacLaine fick British Academy Film Award och Golden Globe Award-nominering för sin framträdande i den satiriska filmen 'Being There' från 1979.

1980 spelade MacLaine i 'A Change of Seasons' tillsammans med Anthony Hopkins. De två kom notoriskt inte överens och filmen fick hård kritik för sitt manus.

1983 spelade Shirley huvudrollen i komedidramafilmen 'Terms of Endearment'. Filmen var en enorm framgång och tjänade över 108 miljoner dollar på den amerikanska kassan. Det var den näst mest intjänande filmen 1983. Filmen fick elva nomineringar vid den 56: e Oscar-utmärkelsen och vann fem, inklusive bästa film. Shirley fick också sitt första Oscar för sin prestation - i kategorin bästa skådespelerska.

Shirley MacLaine Net Worth

Francois Durand / Getty Images

Shirley framgång fortsatte på 1990-, 2000-talet och därefter med anmärkningsvärda framträdanden inklusive:

 • 'Steel Magnolias' (1989)
 • 'Used People' (1992)
 • 'Guarding Tess' (1994)
 • 'Fru. Winterbourne '(1996)
 • 'The Evening Star' (1996)
 • 'Ryktet har det ...' (2005)
 • 'In Her Shoes' (2005)
 • 'Closing the Ring' (2007)

År 2000 debuterade MacLaine som regissör med 'Bruno' (släppt som 'The Dress Code'), där hon också spelade.

På tv visade Shirley upp i miniserien 'Out on a Limb', 'The Salem Witch Trials' och 'These Old Broads', som skrevs av Carrie Fisher och medspelare Elizabeth Taylor, Debbie Reynolds och Joan Collins.

2009 spelade Shirley huvudrollen i 'Coco Before Chanel', en Lifetime-produktion baserad på Coco Chanels liv. Rollen fick henne Emmy och Golden Globe Award nomineringar. Shirley uppträdde också under den tredje och fjärde säsongen av det hyllade brittiska drama 'Downton Abbey' som Martha Levinson.

Privatliv : 1954 gifte sig Shirley med affärsmannen Steve Parker. De upprätthöll enligt uppgift ett öppet förhållande under sitt äktenskap och båda åtnjöt affärer på sidan. De hade ett barn, en dotter som heter Sachi.

Hon är gudmor för journalisten Jackie Kucinich, dotter till den tidigare demokratiska amerikanska representanten Dennis Kucinich.

MacLaine var känt för att vara lite svårt att arbeta med. Anthony Hopkins beskrev en gång Shirley som 'den mest motbjudande skådespelerskan jag någonsin har arbetat med.'

1963 marscherade MacClaine enligt uppgift till Mike Connollys kontor, en anmälan för The Hollywood Reporter, och slog honom i munnen. Hon var uppenbarligen arg på något han hade skrivit om en pågående avtalsstrid med producenten Hal Wallis.

UFO: er och utomjordingar: Shirley har varit uttalad med sin tro på utomjordingar och ufor. Hon har till och med hävdat att den riktiga fadern till hennes dotter Sachi är en astronaut som heter Paul som klonade Steve Parker.

Hon har gett ett antal intervjuer genom åren om UFO och skrev till och med en bok med titeln 'Sage-ing While Age-ing' där hon beskrev sina egna alien-möten i verkligheten. I en episod 2011 av 'The Oprah Winfrey Show' påstod Shirley att hon sett många UFO-incidenter i himlen ovanför hennes New Mexico-ranch.

Fastighet : På tal om hennes New Mexico-ranch, i april 2014 noterade hon den 7 450 hektar stora fastigheten för 18 miljoner dollar. Hon köpte hemmet i mitten av 1990-talet för ett outnyttjat belopp. Som hon förklarade för Wall Street Journal vid tidpunkten för noteringen valde hon det beloppet eftersom 'nio är antalet färdiga' (1 + 8 = 9). Fastigheten, som är känd som 'Plaza Blanca Ranch', har ett huvudhus på 9000 kvadratmeter. I skrivande stund äger hon fortfarande ranchen.

År 2005 köpte hon ett närliggande 6000 kvadratmeter stort hem på bara 5 tunnland. Hon gav Oprah en rundtur i detta hem 2011:

Shirley MacLaine Net Worth

Shirley MacLaine

Nettovärde: 50 miljoner dollar
Födelsedatum: 24 april 1934 (86 år gammal)
Kön: Kvinna
Höjd: 5 m 6 tum (1,7 m)
Yrke: Skådespelare, dansare, sångare, författare, manusförfattare, filmproducent, aktivist, filmregissör
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2021

Shirley MacLaine vinst

Klicka för att expandera
 • Två mulor för syster Sara 800 000 $ 10% av vinsten
 • Sweet Charity 800 000% av vinsten
 • Irma la Douce $ 350.000 7,5% av vinsten
 • Lägenheten $ 175 000
 • Några kom att köra 37 500 dollar
 • Runt om i världen på åttio dagar 6000 dollar
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion