Några tankar om turnén Nine Inch Nails-Soundgarden

Trent Reznor från rockgruppen Nine Inch Nails kommer att rubricera en turné med Soundgarden. (Foto av Steve Mitchell/Invision/AP)Trent Reznor från rockgruppen Nine Inch Nails uppträder dag 1 av Lollapalooza 2013 på Grant Park fredagen den 2 augusti 2013 i Chicago. (Foto av Steve Mitchell/Invision/AP)

Några snabba tankar om den nyligen meddelade Nine Inch Nails-Soundgarden co-headlining-turnén, som lanseras i Las Vegas på Axis på Planet Hollywood Resort den 19 juli:

- Jag minns Nine Inch Nails ’The Downward Spiral och Soundgarden’s Superunknown som kom ut samma dag i mars ’94. Soundgarden debuterade som nr 1, följt av NIN. Tjugo år senare håller båda skivorna som det mest kompletta albumet i var och en av deras kataloger.

- Soundgarden framför Superunknown i sin helhet på den här turnén, och det kanske coolaste med det är chansen att höra det sällan spelade Limo Wreck, en bra låt som ofta blir förbisedd helt enkelt för att det fanns så många andra hits på skivan.-Om NIN ska gå in på akten och sända en sällan framförd låt från The Downward Spiral, hur är det med Big Man With a Gun? Ja, texterna är ganska banala, men låtens budskap är lika aktuellt som någonsin och det är fortfarande en av NIN: s mest överfallande låtar.

-På tal om överfallande, det kommer att bli en kick att se hur fantastiskt in-your-face, noise-hop show-öppnare Death Grips går över med publiken. De kräver absolut ett svar, även om det är ett så konfronterande som deras ljud.