Stephen A. Smith

 Stephen A. Smith 20 USD Miljon Lön: 8 miljoner dollar
: 20 miljoner dollar
Lön: 8 miljoner dollar
Födelsedatum 14 oktober 1967 (55 år)
Födelseort New York City
Kön Manlig
Höjd 6 fot (1,85 m)
Yrke Talkshowvärd, presentatör, basketspelare, sportkommentator, journalist
Nationalitet Amerikas förenta stater

💰 Jämför Stephen A. Smiths

Vad är Stephen A. Smiths och lön?

Stephen A. Smith är en amerikansk sportmediafigur som har ett nettovärde på 20 miljoner dollar. Stephen A. Smith är mest känd för sina framträdanden i olika ESPN-program. Han är också författare och bidrar till ESPN:s webbplatser och Philadelphia Inquirer . Talkradio är ett annat område där Stephen A. Smith har upplevt betydande framgångar. Dessutom har Smith uppträtt som skådespelare i olika filmer, vanligtvis med en cameo-roll där han spelar sig själv.

 1. Lön
 2. Tidigt liv
 3. Tidig journalistkarriär
 4. Philadelphia Inquirer
 5. ESPN
 6. Skådespelarkarriär
 7. Radiokarriär
 8. Kontrovers
 9. Privatliv

Lön

Under flera år fram till april 2019 var Stephen A. Smiths lön 5 miljoner dollar per år. I mitten av april 2019 skrev han på ett nytt avtal med ESPN som betalar $8 miljoner per år, vilket gör honom den högst betalda ESPN-personligheten . Under lite mindre än ett år gjorde den affären honom till den högst betalda sportspelaren i världen tills han toppades av Tony Romos massiva CBS-avtal på 17 miljoner dollar per år som undertecknades i mars 2020. Ett foto från artikeln med titeln'Stephen A. Smith '

Jennifer Graylock/Getty Images

Tidigt liv

Född i Bronx, New York, föddes Stephen A. Smith av en far som drev en järnaffär. Innan han drev järnaffären var Stephens far en välkänd basketboll och Basebollspelare. Han föddes 1967 och växte upp tillsammans med sex andra barn, varav han var den näst yngsta. Smith var intresserad av basket från en ung ålder och fick ett basketstipendium som hjälpte honom att gå på Winston-Salem State University. Innan han gick på WSSU gick han ett år på Fashion Institute of Technology.

Hans basketkarriär på college såg honom spela under den kända tränaren Clarence Gaines. Denna erfarenhet tillät utan tvekan Stephen A. Smith att absorbera massor av insikter och taktisk kunskap relaterad till basketspelet. Trots tränarens berömmelse och popularitet var Smith inte rädd för att öppet kritisera honom. Smith skrev för universitetets tidning, och när han närmade sig sina sista år på college, argumenterade han för att Gaines borde gå i pension på grund av sin sviktande hälsa. Stephen A. Smith tog examen från universitetet 1991.

Tidig journalistkarriär

Stephen A. Smiths första stora journalistjobb efter college var med Winston-Salem Journal , där han arbetade som kontorist på idrottsavdelningen. Denna position skulle visa sig vara en inkörsport till senare framgång. Snart nog fick han mer omfattande jobb på publikationer som Greensborough News and Record och New York Daily News . Hans viktigaste genombrott skulle dock komma när han anställdes av Philadelphia Inquirer .

Philadelphia Inquirer

Till en början fokuserade Stephen A. Smith helt på Philadelphia 76ers som NBA-författare för Philadelphia Inquirer , men hans roll med publiceringen blev så småningom mer betydande. Genom åren befordrades han två gånger och nådde så småningom positionen som allmän sportkrönikör. Trots att de genererade ett stort antal följare genom publikationen, Philadelphia Inquirer bestämde sig för att avsluta sin anställning 2008. Smith startade sedan sin egen blogg och vann så småningom ett rättsfall två år senare mot sin gamla arbetsgivare. I domen stod det Philadelphia Inquirer måste återanställa Smith och att Smith måste ta bort alla politiska och personliga åsikter från sitt innehåll.

 Ett foto från artikeln med titeln'Stephen A. Smith '

Hoppa över Bolen/Getty Images

ESPN

Stephen A. Smith hade börjat arbeta för ESPN så tidigt som 2003, och hans första roll hos sportmediejätten var som analytiker för NBA Shootaround pregame show, som senare blev NBA nedräkning . Två år senare var han värd för sin egen show: Helt ärligt med Stephen A. Smith , som avbröts 2007. Han fick också sin egen dagliga show: Stephen A. Smith Show . Med detta sagt känner sportfans honom förmodligen bäst från ESPNs Första tag , som han gick med 2012. Stephen A. Smith har medverkat på många andra ESPN-program, bl.a. Drömjobb, Ursäkta avbrottet, Jim Rome brinner , och Sportcentrum . 2014 skrev Smith på ett kontrakt som skulle betala honom 3 miljoner dollar om året. Från 2015 till april 2019 var Stephen A. Smiths ESPN-lön 5 miljoner dollar. I april 2019 rapporterades det att Smith hade skrivit på ett nytt kontrakt till 2021 med ESPN som skulle betala honom $8-$10 miljoner per år. Dessa siffror bevisar att Smith är en av de högst betalda TV-personligheterna i ESPNs historia.

Skådespelarkarriär

Stephen A. Smith har tagit på sig ett antal skådespelarroller, från och med hans framträdande i Allmänsjukhus . Smith är en långvarig beundrare av showen och har dykt upp i cameos vid mer än ett tillfälle. 2007 dök Smith upp i filmen Jag tror att jag älskar min fru av Chris Rock. TV-personligheten har också dykt upp i en rad beef jerky reklamfilmer för Oberto.

Radiokarriär

Under hela sin karriär har Stephen A. Smith varit mycket engagerad i Talk Radio. Hans radiokarriär började med WEPN-radio i New York City 2005. Så småningom sändes den andra halvan av programmet på ESPN Radio. 2009 bidrog Smith till Fox Sports Radio, och var så småningom värd för deras morgonshow. 2013 lämnade Smith ESPN-radion för att gå med i Chris Russos Mad Dog Sports Channel, som var värd på Sirius/XM. 2017 flyttade Smith tillbaka till ESPN igen, med showen som nu är värd på Sirius/XM. Från 2015 till 2019 tjänade han 1 miljon dollar per år på sitt Sirius/XM-radioprogram.

Kontrovers

Stephen A. Smith är känd för sina uppriktiga, dyra och no-nonsense kommentarer. Stephens 'straight-up' inställning har lett till ett antal kontroverser. Den kanske mest kända diskussionspunkten omger hans kommentarer om våld i hemmet i samband med en NFL-spelare och hans fru. Kommentatorn stängdes av kort som ett resultat. Stephen A. Smith väckte också uppståndelse när han föreslog att en NFL-tränares beslut var baserade på rasfördomar. Kommentatorn hamnade återigen i hett vatten när han kom med nedsättande kommentarer efter att ha sett en höjdpunktsrulle av damfotboll under fotbolls-VM.

Privatliv

Stephen A. Smith har aldrig gift sig. Han har två döttrar med ett års mellanrum i ålder, men man vet inte mycket om dem. Eftersom Smith fortfarande är väldigt fånig om sitt personliga liv, har han inte offentliggjort någon information om sitt dejtingliv.

Stephen A. Smith-artiklar

Alla nettoförmögenheter beräknas med hjälp av data hämtade från offentliga källor. När de tillhandahålls, inkluderar vi även privata tips och feedback från kändisarna eller deras representanter. Samtidigt som vi arbetar hårt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback genom att använda knappen nedan.

* ?Stephen A. Smith      Kändisstatistiknamn