Steven Van Zandt berättar om Las Vegas -minnen, ett nytt album

Den 6 maj 2019 visar fotot skådespelare och musiker Steven Van Zandt i New York. Van ZandtDen 6 maj 2019 visar fotot skådespelare och musiker Steven Van Zandt i New York. Van Zandts nya album Summer of Sorcery är en 12-låtars samling av originalmaterial. (Foto av Christopher Smith/Invision/AP) Bruce Springsteen, vänster och Steven Van Zandt uppträder tillsammans med E Street Band under deras The River Tour 2016 på Royal Farms Arena onsdagen den 20 april 2016 i Baltimore. (Foto av Owen Sweeney/Invision/AP) Detta foto den 6 maj 2019 visar skådespelaren och musiker Steven Van Zandt i New York. Van Zandts nya album Summer of Sorcery är en 12-låtars samling av originalmaterial. (Foto av Christopher Smith/Invision/AP) Detta foto den 6 maj 2019 visar skådespelaren och musiker Steven Van Zandt i New York. Van Zandts nya album Summer of Sorcery är en 12-låtars samling av originalmaterial. (Foto av Christopher Smith/Invision/AP)

Fråga Steven Van Zandt vem som är den tuffare chefen: Bruce Springsteen eller Tony Soprano?

Låt mig uttrycka det så här, säger sångarens högra hand som också tjänstgjorde den ikoniska tv-brottschefen. Om jag spelar fel ton, kommer åtminstone Bruce inte att få mig att knacka.

Inga felaktiga anteckningar för Van Zandt - även känd som Little Steven - eftersom han har en mycket hektisk sommar med den nya dokumentärfilmen Asbury Park: Riot, Redemption, Rock ‘n’ Roll, om en musikalisk revolution som börjar i de lokala klubbarna. Han får också raves för sitt nya soloalbum, Summer of Sorcery, som tar honom till Vegas den 7 september på Hard Rock's Big Blues Bender.Det finns också rykten om ett nytt Bruce Springsteen- och E Street Band -album för 2020, och frågan om en prequelfilm från Sopranos.

Review-Journal: Hur beskriver du en perfekt söndag?

Steven Van Zandt: Även om jag är en återhämtande missbrukare - en politisk junkie, det vill säga - tycker jag fortfarande om de politiska programmen på söndag morgon. Söndagen handlar också om pannkakor i mitt hus. Det är en tradition som går tillbaka till min mamma som brukade göra pannkakor på söndagsmorgonen. För det mesta är det en lugn dag. Om det är en trevlig dag i New York kan vi gå ut och äta middag ute. Vi tar med hunden.

Berätta om Asbury Park -dokumentären med både du och Bruce.

Det var fantastiskt när regissören kom till mig med denna idé. Jag uppmuntrade det verkligen. Filmer är ett långt skott. Man vet aldrig om de kommer att hända. Visst, de tog det hela vägen och skapade den här häftiga dokumentären om hur Asbury Park har betytt så mycket för så många musiker.

På 60 -talet när du och Bruce började kunde du se The Who och andra bra band på en Asbury Park -klubb för fem dollar!

Fem dollar och du var med. Du såg den här fantastiska showen med många band. Det var galet. Som musiker kom vi från en lycklig generation. Vi hade så många möjligheter att spela i dessa klubbar. Det fanns till och med en klubb för barn under 18 år som öppnade kl. och höll öppet till fem på morgonen. Kan du tänka dig att barn gungar hela natten? Vi spelade klubbarna, hallarna och strandklubbarna. Allt du behövde var din gitarr och en låt. Det var så viktigt eftersom så mycket utveckling ägde rum som musiker från 18 till 25 år.

kat's by femstjärnig extravärmare

Det ryktas om ett nytt Bruce Springsteen- och E Street Band -album 2020. Vänligen säg att det är så.

Vi får se om det händer i år eller inte. Jag bokade en turné för mitt nya album som slutar i början av november bara om Bruce vill träffa varandra igen. Jag ville lämna tillräckligt med tid för att gå in i studion med honom. Jag hoppas att det händer, men det finns inga bestämda planer. Bruce skriver alltid. Han har alltid en överraskning i ärmen. Han gillar friheten att vara spontan. Jag respekterar totalt att han har förtjänat rätten.

Berätta om din nya solo -CD, Summer of Sorcery.

Det har varit ett stort konstnärligt genombrott för mig. Många av mina tidigare poster har varit politiska och självbiografiska. Detta är ett album med 12 små filmer. Jag får spela en annan karaktär i varje. Det här albumet är roligare eftersom jag verkligen kunde använda min fantasi mycket mer. Jag är väldigt, väldigt stolt över det här albumet. Temat faller under det breda begreppet sommar. Jag tänkte, Låt oss besöka sommarens första rusning. Att komma ut ur skolan när temperaturen förändras och du börjar bli kär i livet och bli kär i kärleken. Du känner lycka till obegränsade möjligheter som sommaren ger oss som bor på platser som New York City. …

På sommaren känner du att något bra kommer. Jag ville göra ett upplyftande album om sommaren eftersom det är så mörk tid i vår civilisation. Jag tänkte: Låt oss vara positiva och upplyftande. Jag ville ge lite hopp och optimism.

Kommer du ihåg första gången du spelade Las Vegas?

Självklart! Det var i början av 70 -talet och jag var väldigt upphetsad eftersom jag var en spelare som barn, så jag såg verkligen fram emot Vegas. Jag kom till stan med The Dovells, det här bandet jag turnerade med på den tiden. Vi gjorde oldies -kretsen och spelade Flamingo. Jag minns att jag träffade Frankie Valli och Fats Domino, trevliga killar. ... Jag kom till Vegas i slutet av mobbtiden och precis innan det blev Disneyland. Och jag var så glad att fånga den ursprungliga Vegas, som bara var så cool.

Första intrycket av Vegas?

Det var fantastiskt att det var mycket utrymme mellan hotellen. Till skillnad från östkusten byggdes de inte bredvid varandra. Jag älskade det av någon anledning. Jag älskade också dessa $ 2,99 bufféer. Det var den mest otroliga maten jag någonsin sett, plus hotellrummen var så billiga och dryckerna var gratis. Allt handlade om att tjäna pengar på spelandet, vilket var bra för mig medan jag åt min frukost på $ 2,99! Jag minns att folk skulle se Frank och Dean i loungen på Sands för $ 20. Du kanske måste tipsa någon för att komma in, men du kom in. Stämningen var alltid den bästa i Vegas.

Varför tar Bruce inte E Street Band till Vegas ofta? Han spelar Phoenix och LA, men sällan Vegas.

Ja, men vi spelade Vegas minst en gång som jag kan minnas. Jag kommer inte ihåg vilket hotell. Det var ett tag sedan nu. Vem vet? För tio eller 15 år sedan? Jag vet inte varför vi inte åker till Vegas oftare. (De spelade Thomas & Mack Center 2002 och MGM Grand Garden 2000).

vad är ronnie devoe nettovärde

Kan inte släppa dig utan att prata Sopranos. När vi senast såg din karaktär Silvio Dante sköts han och på sjukhuset i koma. Kommer han att vara med i prequel -filmen som kommer nästa år som heter The Many Princes of Newark?

Silvio kan se ut, du vet. Jag vet inte hur gammal han skulle vara i filmen eftersom det är en prequel. Kanske 15? Allt jag vet är att jag ser fram emot att se det. David Chase (skaparen av Sopranos) gör det själv. Du vet att det kommer att bli fantastiskt.

Den sena, stora James Gandolfinis son Michael spelar den unge Tony Soprano.

Han är ett jättebra barn. ... Fantastisk gjutning.

I ditt sinne överlever Silvio koma? Har han ett annat gangsterliv i sig?

(Skrattar) Hej, han hade fortfarande ett hjärtslag när showen slutade. Om det någonsin kommer en fortsättning är jag säker på att han kommer att vara där.