Taraji P. Henson Nettovärde

Hur mycket är Taraji P. Henson värt?

Taraji P. Henson Nettovärde: 25 miljoner dollar

Taraji P. Henson Nettovärde och lön: Taraji P. Henson är en amerikansk skådespelerska och sångare som har en nettovärde på 25 miljoner dollar. Henson är en extremt välkänd skådespelare i underhållningsindustrin och har medverkat i en rad TV-serier och filmer. Hon är också en framgångsrik författare, som hennes självbiografi, Around the Way Girl, bli extremt populär.

Tidigt liv: Taraji Penda Henson föddes den 11 september 1970 i Washington, D.C. Hon växte upp tillsammans med två syskon och delade ett särskilt djupt förhållande med sin mormor. Taraji betyder 'hopp' på swahili medan Penda betyder 'kärlek'. Henson tog examen från gymnasiet 1988 och hon gick sedan i North Carolina Agricultural and Technical State University för att studera elektroteknik. Hon hade dock snart förändrat sig och flyttade till Howard University för att bedriva en skådespelarutbildning. Hon betalade för sin undervisning med ett antal jobb, inklusive att arbeta i Pentagon och på ett kryssningsfartyg.

Karriär: Efter examen från Howard University upplevde Henson tidig framgång som skådespelerska med en breakout-roll i filmen Pojke tillsammans med Tyrese Gibson. Denna 2001-roll satte Henson på kartan och hon följde upp 2005 med en roll i Hustle & Flow. Hon spelade huvudkaraktärens kärleksintresse och filmen vann flera priser.

2008 nominerades Henson till en Oscar för bästa kvinnliga biroll efter att ha spelat in Benjamin Buttons otroliga liv . Det året uppträdde hon också i Tyler Perrys Familjen som byter innan en roll på 2009-talet Jag kan göra allt ont själv . Hon medverkade också i 2010-omarbetningen av Karate barnet , som var en kommersiell framgång trots dåliga recensioner.

Kevork Djansezian / Getty Images

Därefter spelade Henson den centrala rollen i Taken From Me: The Tiffany Rubin Story , tjänar ett Emmy-pris för sin prestation. År 2012 gick hon med i rollen som Handla som en dam, tänk som en man och dess uppföljare 2014. Dolda figurer är kanske en av Hensons mest kända filmer, och 2016-filmen nominerades till olika utmärkelser. Under 2018 medverkade Taraji P. Henson i filmer som Stolt mary och Akrimony innan han tog en röstskådespelare i Disneys Ralph bryter Internet . År 2019 spelade hon in Vad män vill ha , en omstart av Mel Gibson-filmen Vad kvinnor vill ha .

Under åren har Henson dykt upp i ett brett spektrum av tv-serier. Hon har tagit gäststjärnor i shower som CSI: Crime Scene Investigation och Hus . Henson bokade också återkommande roller på shower som Divisionen och Boston Legal . Kanske var hennes mest kända återkommande roll i den kritikerrosade showen Imperium . Denna 2015-serie hjälpte Taraji P. Henson att uppnå en ännu högre berömmelse, och hon fick ett brett erkännande för sina skådespelare. Tack vare hennes arbete med Imperium , Vann Henson en Golden Globe för bästa skådespelerska 2016.

Privatliv: Henson har en son, Marcell, som är född 1994. Hans far var Hensons älskling i gymnasiet, men han mördades 2003. År 2014 fängslades hennes son av poliser som hittade marijuana och Ritalin utan recept i sin bil. . Efter att ha klagat in på att hennes son hade rasprofilerat, backade Henson på sina uttalanden och bad om ursäkt till polisen.

Taraji P. Henson meddelade 2017 att hon hade bytt till en vegansk diet i ett försök att undvika magcancer. Hon hade tidigare poserat naken för PETA 2011 och senare 2013 (icke-naken).

Fastighet: I maj 2015 betalade Taraji 1,5 miljoner dollar för en lägenhet i Chicago. Hon sålde denna enhet 2018 för ungefär samma belopp som hon betalade. Hon äger en annan enhet i samma byggnad, som kostade 1,9 miljoner dollar 2017.

Ute i LA äger Taraji två fastigheter. Den första, i Glendale, köptes 2002 för 431 000 dollar. År 2016 betalade hon 6,45 miljoner dollar för en privat herrgård uppe i bergen ovanför Hollywood.

Taraji P. Henson Nettovärde

Taraji P. Henson

Nettovärde: 25 miljoner dollar
Födelsedatum: 11 sep 1970 (50 år)
Kön: Kvinna
Höjd: 1,65 m (5 fot 4 tum)
Yrke: Sångare, skådespelare
Nationalitet: Amerikas förenta stater
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så exakta som möjligt, om inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med hjälp av knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion