Verktyg som träffar Mandalay Bay i helgen

6529947-0-46529947-0-4

Tool är ett av de bästa livebanden på planeten även om dess medlemmar inte alltid verkar vara från denna planet.

Deras låtar är labyrinter av metallisk ambition, apokalyptiska övertoner och utomjordiskt ljud.

Men de gör inte nya skivor särskilt ofta - deras senaste skiva, 10 000 dagar, kom ut 2006 - och så när de gör turné har de en begränsad mängd material att välja mellan.Med detta sagt verkar Tool alltid klara av några överraskningar när de kommer på vägen, även utan ett nytt album att piska.

hello kitty cafe truck merchandise 2021

Med tanke på detta tänkte vi att vi skulle föreslå några låtar som vi skulle vilja höra när bandet kommer till stan i helgen, några som sällan spelade jams eller favoriter som de inte har spelat under det senaste decenniet.

Här är fem nummer som markerar vår drömuppsättningslista:

'Reflexion'

Lika inspirerad och inspirerande bygger denna uppmaning till ett universellt medvetande från en viskning till ett vrål under 11 spända minuter. Vi är alla ett sinne som kan allt som man kan tänka sig och alla tänkbara, sjunger frontmannen Maynard James Keenan på en låt som lever upp till de höga ambitionerna i hans ord. Olycksbådande synth som låter som om den togs från partituret till en John Carpenter -film från 1980 -talet sätter en grubblande, förutanande ton som så småningom bygger upp till ett utbrottsklimak, en energisprängning som tyder på att en atom klyvs till hälften.

'Triad'

Denna kvarts-täta instrumentala sylt utvecklas gradvis, som en mötande stormfront som sakta rör sig över horisonten, när plötsligt blixtrar och ett regnskur av ljud översvämmar sinnena. Detta är en av trummisen Danny Careys finare stunder, där han leker med John Bonhams kärlkross-kraft i sin bästa tid. Han är motorn som driver en av Tools mest fysiska, helt enkelt överväldigande låtar. Kommer du ihåg den där festliga scenen i Full Metal Jacket där Vincent D'Onofrio blir slagen till tårar med tvålstänger? Det är så Triad registrerar sig.

'Ticks & Leeches'

Detta bara från avdelningen för redundansavdelning: Carey regler. Ytterligare en föreställning där det låter som om killen leker med en uppsättning med sex kärnkraftsdrivna robotarmar. Han sätter på en trumklinik medan Keenan skriker sig hes över gitarrer som kommer under huden som parasiterna som låten tar sitt namn från. Det finns en falsk trygghet mitt i denna åtta minuters huvudresa, en kort stund av lugn, och sedan släpper Keenan loss med det kanske mest blodstörande skrik han någonsin har avgivit på rekord. När det är över känner du dig lika upprörd som han måste ha varit vid det tillfället.

Är det detta du ville? han bälgar vid slutet av det hela.

Tja.

'H.'

Den känslomässigt laddade låten från Aenima från 1996 var en gång en häftklammer i verktygets live -spelningar, men bandet har inte spelat den mycket de senaste 10 åren. På den levererar Keenan en av hans mest påverkande sångframträdanden mot låtens stora final. När väggarna faller ner och när jag tittar i dina ögon börjar min rädsla blekna, sjunger han och talar tydligen till sin son, som H. tros handla om. Det är ett ömt, obevakat ögonblick från ett band vars sanna känslor kan vara lika förbryllande att dechiffrera som en förvrängd Rubiks kub.

'Tysta ner'

Tools första inspelade material var lika kortfattat och till den grad som bandets repertoar på senare tid skulle bli expansiv och lyriskt ogenomskinlig. Detta blåmärken banshee-yl är bandet när det är mest konfronterande, en profan, tre minuter lång kyss från sin EP Opiate 1992, där gruppen fastställer vägledande princip för sin karriär: Dessa dudes kommer att göra vad de vill, när de vill , och om det innebär att förvandla antagonism till en konstform, så får det vara så.

Kontakta reporter Jason Bracelin på jbracelin@ reviewjournal.com eller 702-383-0476.

Förhandsvisning
Verktyg
20.00 Söndag
Mandalay Bay Events Center, 3799 Las Vegas Blvd. söder
$ 40- $ 75 (632-7580)