'True Beauty' avslöjar fula sida av vackra människor

4502318-1-44502318-1-4

När ABC började filma realityprogrammet Face of Vegas i höstas lät det inte falskt.

Onödigt? Säker.

Låg hyra? Det kan du ge dig på.Riskabel? Oj, ja. Om någon av de 99,99 procent eller så av realityshow -tävlande där ute faktiskt fick namnet Face of Vegas - vad det än kan ha inneburit - skulle det ha satt stadens image tillbaka 20 år tillbaka.

Det lät aldrig falskt.

Men det var precis vad det var.

De fem män och fem kvinnor från hela landet, alla attraktiva, som tyckte att de var på språng för att representera staden på något nebulöst sätt, var faktiskt, utan att de visste det, deltog i den andra säsongen av ABCs skönhets-on- den inre tävlingen True Beauty (22:00 måndag, KTNV-TV, kanal 13).

Hela poängen med föreställningen är att liksom se människors sanna färger och deras sanna skönhet, säger programledaren Vanessa Minnillo och hur de är när de tror att ingen tittar.

För att uppnå det filmades tävlande dygnet runt-54 kameror installerades i sin svit på Planet Hollywood Resort-och utsattes för dolda kameratest för att bland annat se om de skulle stjäla, ljuga eller låta en främling köra full.

Och lita på mig, det är något ganska tillfredsställande med att se en av dessa tävlande - av vilka många verkar som att deras mest meningsfulla relation skulle vara med de reflekterande ytorna i deras lägenhet - praktiskt taget trampa på en kvinna som bad om hjälp eftersom hon råkade blockera deras tillgång till en klädbutik.

För att få dessa bilder kunde producenterna dock inte riskera att tävlande insåg att de var en del av True Beauty. Och först och främst innebar det att dölja Minnillo, som var värd förra säsongen och bara träffar tävlande i år när hon avslöjar bedrägeriet när de har eliminerats. (Hon övervakar också deras beteende i ett övervakningsrum tillsammans med medvärd/domare Carson Kressley och domare Beth Ostrosky Stern.)

Jag kommer att säga, att gömma sig i Vegas är inte för illa, säger Minnillo, den tidigare MTV -programledaren och Entertainment Tonight -korrespondenten, som var instängd i en månad i Palazzo, långt ifrån vad som händer på Planet Hollywood.

Det var en slags hemkomst för Minnillo, en självbeskriven Air Force-gosse, som tillbringade ett år här medan hennes mamma arbetade på the Strip. Jag var en liten 9-årig tjej som skulle besöka henne på Circus Circus och tyckte att det var det coolaste i hela den stora världen. (Och om det inte låter bedårande nog gör Minnillo Rice Krispies -godis när hon talar.)

Ändå, trots all sekretess-vid ett tillfälle när de tävlande bodde i centrum, smög Minnillo in på Fremont Street, täckt av svarta lakan och ett svart paraply, bara vid tillfället såg en av konkurrenterna henne från deras hotellfönster- ett par av dem började bli misstänksamma.

Bokstavligen, Minnillo rapporterar, sa de: 'Det här är inte True Beauty, för om det här är True Beauty, skulle jag bli sparkad.'

Men det var alltså inte så att producenterna hade att göra med en grupp raketforskare.

Allt detta bedrägeri kan tyckas grymt på ytan, men majoriteten av True Beauty -tävlande kan tappa ett snäpp eller 12.

Till exempel finns det J.D., en fastighetsmäklare i LA, som säger att folk kallar honom Mr. Fantastic och avslöjar att han arbetat med en personlig stylist i sju månader för att hitta hans utseende. Liz, en modell från Florida, hävdar att kvinnor blir väldigt avundsjuka på mig för att jag är vacker. ... det är verkligen sorgligt. Och Craig, en kanadensisk detaljhandelschef, medger att jag gillar att stå naken framför spegeln, för jag vet att jag ser bra ut.

Men för ren irritation är det svårt att toppa David, en DJ/astrolog (ja, verkligen) från Huntington Beach, Kalifornien, som presenterar sig genom att säga, jag kommer att fortsätta åka mitt 'I love me' -tåg all daaayyy. Senare, erkänner han, jag har problem att ens gå utanför för att få tidningen utan håret. Och efter bara några ögonblick tror du varje sista ord i den meningen utom tidningen.

Även om det bara är jag som är ful när allt True Beauty vill göra är att visa upp skönheten inuti.

Personen som vinner denna show är fantastisk, säger Minnillo. Oavsett om de såg ut som de gjorde eller om du bara träffade dem i telefon, skulle du bli kär i den här personen, eftersom de har ett hjärta av guld.

Och det var i slutändan det vi ville få fram: Att du inte ska döma människor utifrån deras utseende.

Christopher Lawrence's Life on the Couch -kolumnen visas på söndagar. Mejla honom på clawrence@ reviewjournal.com.

Någon annanstans
Ali och Jesse flyger till Las Vegas för ett speciellt datum på Aria på The Bachelorette (20.00 måndag, KTNV-TV, kanal 13).