Usain Bolt nettovärde

Hur mycket är Usain Bolt värt?

Usain Bolt nettovärde: 90 miljoner dollar

Usain Bolt nettovärde och lön: Usain Bolt är en jamaicansk sprinter som allmänt anses vara den snabbaste människan på planeten. Usain Bolt har en nettovärde på 90 miljoner dollar. Han kan vara en av de högst betalda idrottarna i världen, särskilt under OS-åren.

Tidigt liv: Usain St. Leo Bolt föddes den 21 augusti 1986 till föräldrarna Wellesley och Jennifer. Han föddes i Sherwood Content, en liten stad i Trelawny Parish, Jamaica. Han har två syskon, en bror Sadiki och en syster Sherine, som han skulle tillbringa sina barndomsdagar med att spela cricket och fotboll på gatan. Hans föräldrar drev en lokal livsmedelsbutik på landsbygden. Usain gick till Waldensia Primary School och vid tolv års ålder hade han redan blivit skolans snabbaste löpare. Han fokuserade på andra sporter när han först deltog i William Knibb Memorial High School, men crickettränaren märkte hans snabba löphastighet och uppmuntrade honom att försöka spår. Dwayne Jarrett och Pablo McNeil, en tidigare olympisk sprinter, tränade Bolt under hela gymnasiet, och Bolt började vinna medaljer i mästerskapslekar.

Tidiga tävlingar: År 2001 gjorde Bolt sitt första framträdande på världsscenen vid IAAFs ungdomsmästerskap i Ungern. Han kvalificerade sig inte till finalen men satte ett nytt personligt rekord på 21,73 sekunder i 200 m-tävlingen. Bolt gick vidare till CARIFTA-spelen där han satte mästerskapsrekord i 200- och 400m-loppet. Han deltog i Centralamerika och Karibien Junior Championships där han fortsatte att sätta rekord och personliga rekord. Usain är en av endast nio andra idrottare som vinner världsmästerskap på ungdoms-, junior- och seniornivåerna i ett evenemang. För sin prestation ordnade Jamaicas premiärminister Bolt att flytta till Kingston för att börja träna med Jamaica Amateur Athletic Association.

Stig till berömmelse: Vid 15 års ålder blev Bolt den yngsta guldmedaljören i världs-junior någonsin när han vann 200-meter-tävlingen vid 2002 års juniormästerskap i Kingston, Jamaica. Han deltog också i det jamaicanska sprintstafettlaget och tog hem två silvermedaljer. Han vann fyra guldmedaljer vid CARIFTA-spelen 2003 och vann ytterligare en guldmedalj och satte ytterligare ett världsrekord vid 2003 års ungdomsmästerskap. Hans sista år på gymnasiet Bolt slog sina egna rekord vid hans senaste jamaicanska mästerskap i gymnasiet. Då blev Usain mer känd och populär i sin hemstad och hela Jamaica. Bolt fortsatte att tävla och slå rekord men bestämde sig för att sedan fokusera på att få en plats på Jamaicas olympiska lag.

Usain Bolt nettovärde

(Foto av Ian Walton / Getty Images)

OS: Med hjälp av sin nya tränare, Fitz Coleman, blev Bolt en professionell löpare 2004 och började sin nya karriär vid CARIFTA-spelen i Bermuda, där han fortsatte att slå rekord och tilldelades Austin Sealy Trophy för den mest framstående idrottaren vid spelen . Trots en hamstringsskada valdes Bolt i maj 2004 för Jamaicas olympiska trupp. Bolt gick till sitt första olympiska spel någonsin i Aten, men hamstringsskadorna kom tillbaka för att hemsöka honom och han eliminerades i första omgången på 200 meter. Amerikanska högskolor började erbjuda Bolt-stipendier för att träna i USA medan de fortsatte att representera sitt hemland, men Bolt vägrade dem av lojalitet för Jamaica. Han fortsatte med att studera, träna och tävla vid University of Technology i Jamaica. Bolt fortsatte att tävla, medaljera och sätta rekord fram till nästa OS.

Usain Bolt vann tre guldmedaljer vid OS i Peking 2008. Han vann fem guldmedaljer och två silvermedaljer vid VM-tävlingar efter OS i Peking. Otroligt nog fortsatte Usain Bolts nettovärde att explodera ännu mer tack vare hans prestation vid OS i London 2012. Han försvarade sin Peking-titel och vann 100 meter guldmedalj med en förvånande tid på 9,63 sekunder och slog sitt eget olympiska rekord. Vid den tiden ansågs Bolt redan för många runt om i världen vara den största sprinter genom tiderna. Hans guldmedalj seger i London kom timmar innan Jamaica firade 50-årsjubileet för dess oberoende från Storbritannien. Bolt blev populärt under OS i London för sina dramatiska och ofta humoristiska sätt vid mållinjen. Han myntade '' blixtens '' ställning, bestående av att förlänga en upphöjd vänster arm åt sidan med höger arm viks över bröstet, och den tog snabbt fast runt om i världen (även president Obama deltog i hållningen).

Han vann guldmedaljer på 100 meter, 200 meter och 4 x 100 m stafett vid både OS 2012 i London och OS 2016 i Rio de Janeiro. Bolt drog sig tillbaka från tävlingen 2017 efter att hans prestation sjönk vid världsmästerskapen. Bolt diskuterade ofta att vilja driva en fotbollskarriär efter sin pensionering och fick till och med några seriösa erbjudanden från stora klubbar runt om i världen, men meddelade i januari 2019 att han helt och hållet avgick från sport.

Privatliv: Insiders beskriver Bolts personlighet som avslappnad, avslappnad och rolig. Den åtta gånger guldmedaljören meddelade i januari 2020 att han väntade sitt första barn med flickvän Kasi Bennett. De har varit tillsammans sedan 2016. Bolt är ett fan av reggaemusik och Call of Duty-videospelserien. Han började arbeta som en producerande danshallmusik i juli 2019. Han har avslöjat att han som barn led av skolios.

Påteckningar och andra inkomster: Usain Bolt är en av de högst betalda idrottarna i världen. Han tjänar vanligtvis cirka 20 miljoner dollar per år, varav de flesta kommer från intyg. Usain har godkännandeavtal med varumärken som Gatorade, Nissan, Visa, Hublot, Virgin Media och Puma. Av intäkterna på 20 miljoner dollar kommer 9 miljoner dollar bara från Puma för att han ska bära sitt märke av skor. Bolt tjänar också pengar genom utseende och prispengar. Han debiterar $ 250-300.000 för ett utseendematch. Vid Penn Relay 2010 kom nästan 55 000 fans ut för att se Usain springa och slog tidigare rekord på banan. Mellan juni 2017 och juni 2018 tjänade Usain Bolt 31 miljoner dollar. Endast 1 miljon dollar av hans inkomster kom från intäkter på banan. Resten kom från godkännanden.

Bilsamling : Kanske inte förvånande för någon som älskar att gå snabbt, Usain äger en mycket imponerande bilsamling. Han äger ett antal ferrarier inklusive en F430, 458 och en Kalifornien. Han äger en BMW M3 och hade totalt en BMW redan 2009. Han äger en mycket skräddarsydd Jeep Wrangler, en Audi SUV, flera Nissan GT-R och en Chevy Camaro.

Bultrörlighet : Usain är en av grundarna i ett Miami-baserat elfordonsföretag som heter Bolt Mobility. Företaget driver 5000 skotrar i flera amerikanska städer och Paris, Frankrike. I maj 2019 lanserade Bolt en tvåsitsig elbil som heter B-Nano som så småningom kommer att ha ett startpris på bara 999 $. I mars 2020 samlade företaget 30 miljoner dollar i riskkapitalfinansiering.

Usain Bolt nettovärde

Usain Bolt

Nettovärde: 90 miljoner dollar
Födelsedatum: 21 augusti 1986 (34 år)
Kön: Manlig
Höjd: 1,95 m (6 fot 4 tum)
Yrke: Friidrottare
Nationalitet: Jamaica
Senast uppdaterad: 2020
Alla nettovärden beräknas med hjälp av data från offentliga källor. När det tillhandahålls innehåller vi också privata tips och feedback från kändisar eller deras representanter. Medan vi arbetar flitigt för att säkerställa att våra siffror är så korrekta som möjligt, såvida inte annat anges är de bara uppskattningar. Vi välkomnar alla korrigeringar och feedback med knappen nedan. Gjorde vi ett misstag? Skicka ett korrigeringsförslag och hjälp oss att fixa det! Skicka en korrigering Diskussion