Vegas esporttrupp går från start till mästare på några månader

Rogue-teammedlemmarna Sean Mulryan, general manager, Frank Villarreal, medgrundare/ president, Colin Wentworth, professionell VainGlory-spelare, Derek Nelson, medgrundare/ VD, Brian Thomas, spelchef ...Rogue-teammedlemmarna Sean Mulryan, general manager, Frank Villarreal, medgrundare/ president, Colin Wentworth, professionell VainGlory-spelare, Derek Nelson, medgrundare/ VD, Brian Thomas, chef för spelarutveckling, och Andrew Stickney, assisterande general manager, onsdagen den 17 januari 2018, hemma i laget, i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto Steve Aoki ses på The Morning Show tisdagen den 28 oktober 2014 i Toronto, Kanada. (Foto av Arthur Mola/Invision/AP) Rogue-teammedlemmarna Brian Thomas, vänster, Colin Wentworth, Sean Mulryan, Andrew Stickney, Derek Nelson och Sean Mulryan tar en titt på det Las Vegas-baserade eSports-lagets nyaste tröja under ett möte hemma onsdagen den 17 januari 2018 i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto Rogue -lagmedlemmarna Andrew Stickney, vänster, och Colin Wentworth spelar VainGlory onsdagen den 17 januari 2018 i lagets hem i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto

På manteln vilar en av de gigantiska minneskontrollerna.

hur mycket pengar har lazarbeam

Det är för 18 grand, bytet som Rogue CS: GO -truppen tjänade på att vinna Mountain Dew Video Game League -mästerskapet förra året.

Vid matbordet några steg till höger sitter Derek Nelson, VD och medgrundare av den lilla esport-truppen-som kunde, en som inte är så liten längre: Vegas-baserade Rogue.Även när han ställer frågor under en 2½-timmars intervju, plockar Nelson iväg på sin bärbara dator och slutför ett 12-sidigt kontrakt för en ny spelare.

Varje affär är unik, beroende på populariteten hos spelet som en spelare specialiserat sig på, liksom hans eller hennes skicklighetsnivå.

Beroende på hur stort spelet är, kommer vi att lägga olika saker i det, till exempel sjukförsäkring eller procentandel av prispengarna, säger Nelson, en advokat, som förklarar hur han gör en potentiell spelares affär medan han skriver en.

Mittemot honom sitter en vit tavla som beskriver Rogues organisationsstruktur, en sorts esports genomkarta som understryker hur mycket Rogue har vuxit på lite mer än ett år.

Från och med ett lag i maj 2016 har Rogue nu sex lag i lika många matcher.

Det har spelare från hela världen, utplockade från esports fästen som Sverige, Frankrike och Danmark, varav ett antal har flyttat till Las Vegas, där de bor i olika tvåmanslägenheter i hela staden.

Utlandsresor, frenetisk livsstil

Deras team reser ständigt runt om i världen.

Solen går aldrig ner på Rogue-imperiet, säger Nelson, mer sömnberövat än hubristiskt. Mellan här, Europa och Asien, händer det alltid något.

Detta är en avlägsen organisation: Deras Call of Duty-grupp är för närvarande i Orlando, Florida. De har en spelare på väg till en turnering i Storbritannien Förra veckan slog Rogue Wien. Strax innan det åkte det till Irland.

Våra kort skärs av för bedrägeri, bokstavligen, nästan varje dag. Det är galet, säger Nelson om farorna med att använda företagskreditkort under oavbrutna utlandsresor. Och sedan i början av månaden när vi gör banköverföringar är hälften av dem internationella.

Med spelare som rutinmässigt är spridda runt om i världen i olika tidszoner är körning av Rogue i stort sett en strävan 24/7.

Det är bara konstant, säger Rogue President och medgrundare Franklin Villareal.

Det är därför som en stor del av Rogues supportpersonal, som numrerar nästan ett dussin människor nu, bor i detta rymliga tvåvåningshus inbäddat i ett gated community på stadens sydvästra sida.

Under ett tak kan de träffas när som helst på dygnet - förra veckan hade de ett möte som varade fram till 4:30 - och bättre tillgodose behoven hos deras spelare, som på samma sätt loggar långa timmar.

Klockan är tre på morgonen och vi letar efter ett öppet apotek för ögondroppar, säger Nelson om ett måste för alla seriösa spelare.

Det är en frenetisk livsstil, men deras ansträngningar belönas.

Medlemmarna i Rogues Overwatch -team har i synnerhet blivit stjärnor under det senaste året.

När de åker till Kina har de skrikande fans med Rogue -tröjor och skyltar, säger Nelson och beskriver bytet med deras många segrar, som nu inkluderar gratis reseboende. De flesta av våra stora turneringar, de betalar hotell, de betalar utseendeavgifter, de betalar vinster.

Framgång kan leda till framgång, men det ger också fler nollor på lönelistan.

Oavsett hur du klipper det, för att betraktas som en topp-esportsorganisation, behöver du mycket pengar, säger Rogue medgrundare Carson Knuth. Du behöver minst en bankrulle med sju siffror.

Och ju mer populärt spelet är, desto högre kostnader.

Du tittar på cirka 175 000 kronor i månaden för ett topp CS: GO-team just nu, ibland mer, säger Nelson.

Att Rogue har lyckats blomstra i denna miljö är lika osannolikt som tanken på att driva spel som ett karriäralternativ skulle ha varit för ett decennium sedan.

Deras historia är en av djupa uppfinningsrikedom och grunda fickor.

Innan det förvärvades av ReKTGlobal, Inc. förra veckan var det ett hand-to-mouth-företag, till stor del finansierat av Nelson.

Villareal sov i Knuths soffa.

Varje månad kunde ha varit deras sista.

Vi fortsatte bara att betala laget som om vi skulle ha råd, trots att vi varje månad, tre eller fyra dagar innan månaden slutade, inte hade pengar för att fortsätta laget, säger Nelson. På något sätt kunde vi få ut tillräckligt med pengar för att hålla laget igång. De var de bästa spelarna i världen, så vi var tvungna att betala dem i toppen av branschstandarden. Vi satsade bara på att allt skulle lösa sig.

Ett spel som förändrar spelet

Franklin Villareal jämför sig med en fiktiv skallig eunuch.

Tittar du på 'Game of Thrones'? han frågar. Analogin jag använder mycket är att jag är som Varys: jag har små fåglar överallt.

Deras kvittring har gett seriös utdelning.

hur mycket tjänar steve harvey per show

Villareals kontakter inom esportens djupaste urtag är en av Rogues mest värdefulla tillgångar.

Han är en insider i en bransch som svärmas av utomstående - och det finns många inom esportsvärlden som motsätter sig vad de ser som en korporation av deras scen.

Mark Cubans, Shaquille O'Neals och Robert Krafts i världen kan ha massor av kontanter att investera i esport, men de har inte någon form av street cred eller meritlista i det som fortfarande är ett ganska ösligt samhälle, trots dess svullna popularitet .

Villareal har båda.

I takt med att allt mer pengar strömmar in i branschen är detta något som inte går att köpa, nätverket bakom kulisserna som kommer från att vara en esportlivare som går tillbaka till när spel var en passion, inte ett yrke.

Det var det som gjorde det möjligt för Rogue att få sitt första - och största - genombrott, sitt mästerskap Overwatch -lag.

Med hjälp av sina branschkällor fick Villareal tidigt spelet och ägnade fyra månader åt att undersöka det och spanade potentiella spelare med attribut som var lämpliga för spelet innan det ens släpptes. Han drogs särskilt till Overwatch eftersom det var en av de första titlarna som specifikt utvecklades som ett esportspel.

Att komma in på spel innan de blir populära är avgörande för en organisation som Rogue. När ett spel blir en hit blir kostnaderna för att köpa sig in i ligor och ställa lag med kvalitetsspelare exponentiellt dyrare.

När Rogue grundades saknade organisationen den ekonomi som krävs för att tävla i de mest etablerade titlarna.

Vi hade inte en och en halv miljon, 2 miljoner dollar för att hämta ett ‘League of Legends’ -lag, vilket var det största spelet vid den tidpunkten, säger Nelson.

Och så var de tvungna att hitta ett sätt att göra vad en outgunned underdog i någon sport måste göra: Var mer resursstark än konkurrenterna, håll dig före kurvan, maximera effektiviteten, lämna ingen felmarginal.

För Rogue innebar detta att gå all-in på ett spel som ingen ens kunde spela ännu.

Det var en stor risk med potential för ännu större avkastning.

Gör det rätt, och de skulle vara redo att dominera en titel på spetsen av allas tungor.

Gör det fel, och de skulle vara redo att dominera en titel som ingen brydde sig om.

Det tidigare resultatet skulle vara en spelväxlare; den senare, ett spel ender, potentiellt.

hur gammal är reza från shahs of sunset

Det var vårt spel, säger Nelson. Vi kommer att hämta detta 'Overwatch' -lag för billigt, få dessa fantastiska spelare, och sedan satsar vi på att spelet blir enormt.

Han ler.

Det var en bra satsning.

En satsning lönar sig

Det är som att försöka spela schack medan det är fastspänt i en tilt-a-virvel; Japanska cyborg -ninjor, australiensiska anarkister och franska lönnmördare i stället för biskopar, bönder och råkar.

För den oinvigde kan det vara en allvarligt desorienterande upplevelse att titta på en Overwatch -match på TV, en svindlande blandning av strategi och nonstop, piskande rörelse, färger och ammunition som exploderar i samklang

Där är det! Graviton -ökning! play-by-play-annonsören blomstrar, hans ord kommer lika snabbt som alla flygande kulor.

Det är Ryssland kontra Sydkorea i Overwatch World Cup från Katowice, Polen, showdown -sändningen på Disney XD i augusti.

Det är en allvarligt adrenaliserad visning, Red Bull för ögonen.

Även om du inte kan hänga med i handlingen - och det är svårt - har ruset av allt visat sig beroendeframkallande för miljoner.

När Overwatch släpptes i maj 2016 blev det en omedelbar hit och fick 35 miljoner spelare på fem månader och tjänade 1 miljard dollar i intäkter under det första året.

Villareal såg det hela komma och samlade Rogues första Overwatch -team med tre svenskar och tre fransmän, som snabbt blev en av världens bästa trupper, som drev hela organisationen.

Vi var tvungna att bygga det på framgång. Vi var tvungna att bygga vidare på att vinna, säger Nelson om Rogues tidiga dagar. Det började riktigt litet, fem till tio tusen i månaden, och det har bara ökat med 40-50 procent varje månad sedan dess. Förbränningshastigheten har ökat mycket, varje månad.

Overwatch har blivit så stort, fönstret har slagit igen för uppstarter - som Rogue inte var för länge sedan - för att på allvar kunna tävla i spelet på grund av mycket högre kostnader.

Att försöka komma in på det nu med det sätt som vi kom in på, det skulle vara omöjligt, säger Knuth.

Nu är tricket att fortsätta hitta nästa stora sak innan det ens är något - Villareal säger att han spanar ett par framtida utgåvor som Rogue eventuellt kommer att driva.

Vi expanderar ständigt, säger Villareal, för de spel som är de mest populära nu kommer inte att bli de mest populära spelen på fem år.

Rogues mager affärsmodell tjänade mer än en mängd turneringar: Det gjorde också Rogue attraktiv för investerare, som nu förser organisationen med den ekonomiska stöd som den en gång saknade, vilket ytterligare förstärker sin profil.

Vi trodde att de hade en känsla av vart de ville gå, för att bygga lag på ett kostnadseffektivt sätt, typ av en 'Money Ball' -metod, säger Jeff Seltzer från investeringsgruppen New York Angels, som har bidragit med över 100 miljoner dollar till olika entreprenörsföretag, inklusive Rogue.

De är skräpiga, tillägger medarbetaren Angel Scott London. Vi kunde relatera till dem.

Denna relaterbarhet var också en viktig dragning för en annan viktig välgörare: superstjärnan DJ-producent Steve Aoki.

Aoki, en livslång spelare, pratade med många lag om att bli delägare innan han backade Rogue.

I slutändan drogs han till Rogues indieethos, samma DIY -tillvägagångssätt som han använde för att bygga sitt skivbolag, Dim Mak, som han startade på egen hand 1996. Det har sedan hjälpt till att starta karriären för framgångsrika punk- och elektroniska dansmusikhandlingar som t.ex. Block Party, Kedjerökarna, Keys N ’Krates och många fler.

Den har samma slags anda som jag kan relatera till, säger han om Rogue. Det resonerar verkligen djupt med mig.

Lagambassadör

Aoki är ett viktigt tillskott till organisationen av mer än bara ekonomiska skäl: Han fungerar som ett populärt, direkt igenkännligt offentligt ansikte för Rogue - det där håret, den getbocken - och för också sin egen esport -stamtavla till bordet, vilket är betydande (jag ' ve har alltid varit en vän till samhället, oavsett om det var att remixa låtar i ett spel eller uppträda på en spelfest, säger han. Så jag har alltid varit i cirkeln).

Aoki har anammat rollen som Rogue -ambassadör.

Jag vill att mitt lag ska lyckas och ha en hållbar framtid, och för att kunna göra det måste jag skaka hand och gnugga armbågarna med ledarna på fältet, säger han och nämner att han hade ett samtal med VD för Activision games dagen innan.

Med Aoki på plats har Rogue -rektorerna fastnat i något definierade roller, även om det finns gott om överlappningar: Nelson fokuserar på affärsledningsuppgifter och insamlingar; Villareal bygger och övervakar lagen; Knuth fungerar som en kanal mellan affärs- och spelsidan; Aoki pressar köttet och ger ytterligare branschrätter.

Aoki vet hur man utvecklar musiker till stjärnor.

Han har gjort det i flera år.

Hans nästa utmaning: Att göra detsamma med ett gäng videospelare.

varför lämnade systerfruar las vegas

Hur jag startade Dim Mak, vi fick ihop passionerade människor som verkligen brydde sig om musik, brydde sig om vår livsstil och vår kultur, och vi släckte några artister som tog världen med storm, säger Aoki. Jag känner att lag Rogue gör det en match i taget.