The Weeknd driver ut sina demoner i en passionerad sång på Cosmopolitan

The Weeknd uppträder på The Chelsea på The Cosmopolitan of Las Vegas den 30 december 2016. (Erik Kabik Photography/erikkabik.com)The Weeknd uppträder på The Chelsea på The Cosmopolitan of Las Vegas den 30 december 2016. (Erik Kabik Photography/erikkabik.com)

Med änglans röst sjöng han om djävulska uppmaningar, hans underbara klangstråle en ljusstråle som upplyste mörka frestelser.

Det snabba livet fortsätter att vinna på mig, The Weeknd renade över en skitande fälltakt, inte beklagade hans demoner, bara försökte överträffa dem. Lägg lite mer i din kopp, instruerade han sedan. Och drick tills du dämpade smärtan.

Om det verkligen finns en fin gräns mellan nöje och smärta, som klyschan går, hugger The Weeknd och fnyser upp saken precis som han gör med den av den farmaceutiska sorten, vilket gör de två likadana - eller extremt svåra att skilja åt, åtminstone i hans mjukröstade, hårt levande sångbok.Herregud vit, han i min ficka / Han får mig att bli rödare än djävulen, tills jag blir illamående sjöng han på Ofta, en sång om att bli intrasslad i lust, men inte engagemang. Hon frågade mig om jag gör det varje dag, jag sa 'ofta'.

När han framförde låten halvvägs genom sin fettfria, timlånga uppsättning på The Chelsea at the Cosmopolitan på fredagen, sjöng flera kvinnliga publikmedlemmar med ovanpå axlarna till de dudes de var med.

finns det en riktig pizzaplanet

Det var en slående visuell kontrast, denna bild av gott hej för dåliga vanor - vanor som The Weeknd tar upp öppet.

Alla runt omkring mig sa att jag borde slappna av / jag har gått hårt tills mina ögon rullade tillbaka, erkände han på Might Not.

pojkar till män i las vegas

Försök alltid skicka iväg mig till rehab / droger börjar känna att det är koffeinfri, erkände han senare på The Hills.

Det är en livsstil som The Weeknd varken främjar eller försvarar, glamoriserar eller känner ett behov av att be om ursäkt för.

På Påminnelse, från sitt nyligen släppta tredje studioalbum Starboy, hans andra rekord i rad för att debutera ovanpå Billboard -albumlistan, förundras han över att bli hyllad för utskeppning av de mest osannolika källorna.

Jag vann precis ett nytt pris för en barnshow / Talking 'bout a face-bedövning av en väska ett slag, sjöng han. Jag är inte en Teen Choice.

Kanske inte, men The Weeknd har hittat en bred publik ändå för en stor del eftersom hans låtar tjänar samma syfte för hans lyssnare som de ovannämnda ämnena gör för honom: de är en release.

Hans katalog är en vacker utvisning av fulhet, och den framkallar ett passionerat svar: När han utförde det ovan nämnda numret skakade Chelsea -golvet så hårt från publiken som studsade på fötterna att det nästan kändes som att stå ovanpå en studsmatta.

Denna typ av överhettad reaktion kan tyckas stå i strid med The Weeknds leverans: Vokalt är han personifieringen av en tyst storm som ger stadig, jämn röst till molntäckta känslor.

På Chelsea uppträdde han med ett tredelat backingband, hans sång svängde i olycksbådande, ekande syntlinjer buffrade av en bastung underkant som fungerade kroppen som en djup vävnadsmassage, särskilt under den hjärnskakande funk av I Can ' t Feel My Face och ett katartiskt falskt alarm, vars primära skrikkör förstärktes ytterligare av ett hydrauliskt slag.

hur gammal är pat sajak och vanna

När han framförde den senare melodin lutade sig The Weeknd, klädd i svart-mot-tå-tå, hårt in i sitt mikrofonstativ, ögonen stängda, mikrofonen pressades ibland i pannan.

Han såg ut som om han var förlorad i tankarna när han berättade historien om en kvinna som inte kunde känslomässigt knyta an.

Hon älskar alla / Hon går av hela tiden, sjöng han. Det är en mörk filosofi / Och det förföljer henne hela tiden.

Den beskrivningen skulle lika gärna kunna tillämpas på The Weeknd själv, åtminstone att döma av de känslor han delar i sången.

hur mycket pengar tjänar paul rabil

Trots hans förtroendefrågor och motstridiga känsla för romantik är The Weeknd dock ingen fatalist, och han verkade understräva denna punkt i slutet av föreställningen, när han framförde en söt, lekfull I Feel It Coming, en blåsig-klingande blåst kyss till en kvinna som har reservationer mot att låta någon komma nära henne.

Jag försöker bara få dig hög / Och bleknade denna touch, sjöng han, älskar att tjäna som hans berusade val, åtminstone för en låt.

RECENSION

WHO: Helgen

När: fredag

hur mycket är patrick stewart värd

Var: Chelsea på Cosmopolitan

Kvalitet: B +